Jump to content

MTi

Jäsen
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen5740
 • Nearest place
  Oulu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ylempi on ajoneston merkkivalo ja vänkärin turvavyön ilmoitusvalolle ja alempi puhaltimen/ilmastoinnin säätöpaneelille + takalasin lämmittimelle. Lisäks tuo yks erillinen piuha missä näyttäs olevan mahdollisesti liitin (ei oikei saa hahmotettua), vois olla GPS antenni.
 2. Kyllähän sinne käsiksi pääsee. Rattiakselin ympärysmuovit vaan pois ekaks, ei tarvi edes irrottaa rattia kun kääntää 90 astetta molempiin suuntiin niin saa ne kaks ruuvia irti sieltä ratin takaa. Tuossa pari kuvaa mistä näkee tuota rakennetta rattiakselissa. Polviturvatyyny on kahdella pultilla ja kahdella mutterilla kiinni. Vaatiihan se vähän akrobaattista taipumista siellä jalkotilassa melskata, jospa noista kuvista edes jotain hyötyä olisi.
 3. Itellä porsi omasta vastaavasta Avensiksesta startti 195 tonnin kohdalla. Alko ensin vaikuttamaan että olis muka akku menossa kun pyöritti heikonlaisesti, ei kovin montaa hetkee menny siitä, niin jätti akunostoreissulla Bilteman pihalle. Se oli kerralla kans kaput, ei ollu solenoidivaivaa vaan se oli kypsyny muuten vaan totaalisesti. 280 euroa vaihtostartti paikallisesta Toyotan huollosta kun auto piti saada päivässä kuntoon. Tasan 400 makso remontti töineen kun vaihtoivat vielä käyttöhihnan samalla.
 4. Itse vaihdettiin omaan 1.8 T25:een kytkin vuosi sitten, laatikon asennus koneen kylkeen suoritettiin kaiken lisäksi lattialla, kun moottori oli kokonaan pois. Meni 1500 kilsaa ja alkoi täristämään helvetisti ja avattavahan se oli. Painelaakeri oli syönyt tuossa ajassa jo pirunmoiset urat asetelman jousiin ja tarkemmin kun tutkittiin, niin näytti että koko asetelma oli ollut paskana jo uudesta pitäen, vaan eipä sitä tullut silloin asennusvaiheessa tarkastettua. Koko systeemi vaihdettiin toiseen "vähän" laadukkaampaan ja sillä paketilla on menty nyt pitkästi toistakymmentätuhatta ilman ongelmia. Varaosaliikkeen myyjän mielestä oli asennusvirhe ensimmäisellä kerralla ja sitä en kyllä purematta niellyt, pistin lähinnä halvan kiinapaskan "laadun" syyksi, koska asennus suoritettiin kahteen mieheen ja tarkasti ilman ylimääräisiä väännätyksiä. Tämä jälkmmäinen paketti pukattiin paikoilleen nosturilla koneen ollessa autossa ja siinä alkoi jo tuntumaan, että piti ruhjomalla vääntää loota paikoilleen vaan eipä tuo ole oireillut sen asennuksen jälkeen. Ns. goodwill hyvityksenä kuitenkin hyvittivät sen ekan paketin, vaan oli kyllä niin ylimielistä ja oikeastaan jo halventavaa palvelua palautusvaiheessa, niin ei oo sen jälkeen kyseisen puljun varaosapalveluja tarvinnut käyttää. Saa nuita varaosia muualtakin.
 5. No se sen selittäs. Ei löytyny Funcargon osista ku rumpujarruille, onko tuossa Versossa sama jarrusysteemi sitte ku P1 koppasessa T-Sportissa? Sittehä se on yhistetty rumpu/levy. Tuolla linkissä siis tämä Funcargo https://www.amayama.com/en/catalogs/toyota/funcargo/1-hatchback-right-xp20-2002-r-2976/2/143 Ja seuraavassa löytyy sitte lisää kun selaa. Noin 190 taalaa per kilpi, että ei se varmaan hirveesti lämmitä sekään tieto... https://www.amayama.com/en/catalogs/toyota/vitz/1-hatchback-right-xp10-2001-r-2980/2/137
 6. On kyllä törkyhintaset, pelottelivat minuaki alkuun tuon oman -07 T-sportin kilpien hinnoilla mut onneksi jäi vaan rapia 65 euroa parille. Luulis tuossa että levyjarrut kuitenki ku on, niin pitäs halvemmat olla, rummullisiin yleensä on vissiin ollu ne kalliimmat, eBay:kaan ei osumia antanu, tuossa pikaiseen koitin selata.
 7. Yltää sinne sitä rasvaa laittaa jos ei mies oo rakenteeltaan rautakanki. Ja jos ahistaa tavara edessä, nii nykäsee polviturvatyynyn pois, sillä saa huomattavasti tilaa että näkee mitä tekee, mutta edelleenkin pitää taittua enemmän ku lyijykynä katkeematta. Neljästä kohtaa kiinni se tyyny/verhoilu, on v-mäisissä paikoissa parit mutterit mutta kyllä ne siellä on kun löytyy hermoja edes vähän enemmän ku meikäläiseltä, kun ekaa kertaa tuota pakettia irrotin... Itellä siis emäntä ajaa enimmäkseen tuolla Avensiksella ja valitteli tosta narinasta, en uskonu ennenku ite kävin kokeilemassa. Mutta autto se tuo läpiviennin rasvaus sen verran että ei oo taas hetkeen narissu. Ei auto eikä muija.
 8. Ootko kattonu onko edes Toyotan/Denson puolat siinä? Ettei oo jotai höhhää tarvikepaskaa joita saa viidelläkympillä sen neljä kappaletta? Outoohan tuo toki on että kaikki neljä olis muussina, mutta ei kai se varmaan täysin mahdotontakaan ole. Jos nuo puolat on ehjiä, niin eikai siinä muuta vaihtoehtoa enää jää kuin että ECU sekoilee? Ja niinkuin todettua, niin itsellä tuossa Yariksessa eka puola meni sillä tavalla, että teki käyntikatkoksen ja sytytti vikavalon -> nollasin vikakoodin ja ajoin varmaan 2500-3000 kilsaa, sen jälkeen teki uudestaan saman oireen -> vikakoodin nollaus ja pääsin ehkä 500 kilsaa. Tuon jälkeeen rötäsi pari kertaa ja alko käymään lopullisesti kolmella pytyllä (kylmänä kävi OK) ja se puola oli kaput. Tai voisko nokka-akselin asentotunnistin olla seonnu tai joku piuha jostaki irti/löysällä, kun kerran noiden kumien vaihdon jälkeen on alkanu sekoileen. Ajotus katottu?
 9. Olisko niin että puolat on vetäny viimesen herneen nenään? Itellä Yaris on sytytelly tuota P0320 koodia satunnaisesti - viimeksi nyt sunnuntaina kun sain auton kasaan ja kahteen viikkoon ei ollu ajettu. Puolavikana itsellä menny, yhden oon jo vaihtanu tuossa pari vuotta sitten. Nyttenkin on uus puola odottamassa hanskalokerossa, jos sattuu alkaa rötäämään kolmella pytyllä kesken kaiken niin saa vaihtaa sitten sen lopullisesti korkanneen pois. Sen mitä on tuota vikaa tehny, niin lämpimänä se on sen ilmi tuonu ja nimenomaan matalilla kierroksilla ajettaessa tai tyhjäkäynnille päästettäessä. Jos joudut koko setin noita vaihtamaan, niin älä laita muuta kuin alkuperäislaatusta tavaraa tilalle. Varma en ole, mutta olettaisin että Denson puolat on tuossakin? Motonet määrittelee hinnaks näköjään noin 75 euroo ketale, itellä maksaa tuohon Yarikseen satasen kappale - tai ainaki viimeks makso kun ostin ihan Suomen maalta.
 10. DPF:n poltto varmaan jos satunnaisesti pöläyttää ja reilusti. Tänään edellä ajo yks RAV, ohitti edellä menevän auton polkasemalla reilusti ja ei ollu kyllä siinä enää DPF kyseessä kun tienoon täytti sininen pilvi ja haisi jumalauta niinku astiassa olis raakaöljyä poltettu.
 11. Ei käyny selväks, että onko kokeiltu sitä pitkää painallusta? Joku 3-5 sekuntia kun pitää sitä nappia pohjassa, niin tulee se "viivavalikko" ja sitten vaan näpyttelee sitä nappia niin kauan että on sopiva kirkkaus. T25 Avensiksessa pelaa ainaki tuolla tavalla. Toki jos ohjekirja neuvoo sen tuolla kolmen näpytyksen tekniikalla tehtäväksi, eikä se pelaa, niin sittehä on onkelma jossai muualla.
 12. MTi

  Corollan Airbag-valo

  Omassa Yariksessa sytyttää kans tuota airbagin valoa silloin tällöin, vika paikannettu kans tuohon vänkärin penkkiin. Valo sammuu tosin heti kun sammuttaa auton ja käynnistää uudelleen. Tekee tätä lähinnä silloin kun pirssillä ei oo ajettu muutamaan päivään ja varsinkin jos ulkona lämpötilat ja kosteus heittelee. Pari kertaa menneenä talvena tuo sytty, mut en sen enempiä oo sitte siitä ressiä repiny. 4 vuotta sitten kun ostin tuon, niin silloin käytin liikkeen takuuseen tarkastuksessa (käyttivät koko penkin irti), mutta mitään fyysistä syytä ei ongelmalle silloin löytyny.
 13. MTi

  T22 Avensis ohjaus

  Rattiakselissa on liitos siellä jalkotilassa. Boori pääsee kuivumaan, tuntuu semmosena napsauksena ratissa kääntäessä. Tarvii sen liitoksen kunnolla paksulla vaseliinilla rasvata niin loppuu se napsutus. Pitää vähän purkaa, että saa sen liitoksen näkyviin ja toki irtikin, mutta sen jälkeen helpottaa. Itellä aikonaan omassa T22:ssa sama oire. Eli tarkottaa sitä, että joudut purkamaan rattiakselin kiinnityksen yläpäästä sieltä ratin läheltä irti kokonaan että saat sen vedettyä pois sieltä boorista, sen jälkeen sinne kuppiin rasvaa ja akseli takas paikolleen - ota kaveri mukaan, yksin kohtuullisen helvetillinen homma tehdä tuo kun joutuu rattia ja sitä yläpäätä pitämään ylhäällä.
 14. Oliko suoraan tuohon Avensikseen tarkotetut ohjeet? Jos oli, niin pystytkö mitenkään lähettämään sähköisenä niitä? Itellä merkkikohtaista ohjetta ei mukana tullu, ainoastaan yleismallin ohje. Voin toki kysyä vielä myyjäliikkeestä olisko saatavilla tarkempia ohjeistuksia, lähinnä nuo johtojen värikoodit nyt pitäs saada satavarmasti oikein - joku lista mulla on jo, mutta aina parempi jos olis varmistus vielä. Sen verran pitää kysyä, että laitoitko servoyksikön moottoritilaan vai kaasupolkimen lähelle sisälle? Itse koitin katsella että olisko siellä jalkopuolella edes tilaa, mutta ei oikein tahtonu saada mitään järkevää paikkaa sille mötykälle. Tarkemmin kun nyt luin ajatuksen kans, niin onko se Avensis sullakin sähkösellä kaasulla? Itellä kun on se viiskytäluvulla valmistettu vaijerivetonen...
 15. Sachsin Supertouringit oli entisessä T22:ssa Eibachin jousien kans. Hyvät oli nuokin "perus"iskareiksi. TRW:hän on aika lailla yleismalli, menee kai ne nekin. Yarikseen laitoin Vogtlandin alustan, tuli iskarit ja jouset, takaiskarit piti vaihtaa alle 5000 kilsan jälkeen kun alkoivat kolisemaan ihan pöhlönä. Olis menneet takuuseen, mutta en jaksanu Saksaan asti lähetellä takaisin, pistin tuommoset Supertouringit tilalle ja on kai nuo nyt kestäny jo useemman kymppitonnin ilman oireiluita.
×
×
 • Create New...