Jump to content

MTi

Jäsen
 • Content Count

  184
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

65 Excellent

About MTi

 • Birthday 07/22/1977

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen5740
 • Nearest place
  Oulu

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. T22 Anjovis itellä takkusi aikonaan aika pahasti ennen kytkinremonttia ja lootan öljyjen vaihtoo. Parani kuitenkin tuon homman jälkeen, mutta kylmänä kakisteli siltikin kolmoselle vaihdettaessa. Nykynen Avensis ei läheskään niin paha, mutta oikein kylmänä ei passaa kiireellä repiä pykälää sisään, Yaris pitää ajaa lämpöseks kans ennenku uskaltaa ajaa "kunnolla" kiihdytyksissä kolmoselle vaihdettaessa. Ja öljyt on vaihdettu, sekä tohon nykyseen Avensikseen myös kytkinremontti on tehty. Kilometrejä mittarissa Yariksessa 186 000 ja tossa T25:ssä 252 000. T22:ssa oli muistaakeni jotai 150
 2. On siellä vänkärinpuolella jonku sortin läpivienti. Itellä 20 neliön virtakaapeli teki melko tiukkaa kun myös sisäpistoke lämppärille tulee samasta rööristä. Mut ohuemmmat johdot menee kyllä, pukkaa rautalangan eka läpi ja vetää sillä sitte. En tiedä kuinka paljo dieselissä on tavaraa siinä edessä mutta omassa se kyllä oli kohtuu näkösällä siellä tulipellissä.
 3. Miten mittasit tuon virrantulon? Oliko mittari kiinni silloin kun säädit sitä korkeutta sieltä kytkimestä? Ja ootko kokeillu toimiiko se itse korkeussäätö manuaalisesti meisselillä pyörittelemällä. Sehän saattaa olla jumissa koko höskä niin ettei pääse liikkumaan.
 4. Menee kai se niin alas kuin vaan mahdollista. Mittari toimii tankissa olevalla "kellukkeella", valo syttyy sitten omasta anturista. Ainakin omassa E10:ssä aikonaan näin oli. Tuttavalla on tuommonen E11 koppanen Corolla, sillä on sekoillu tankin viisari välillä, mutta valo tosiaan pelaa itsenäisesti, eli silloin kun se syttyy ja vaikka viisari näyttäs että pitäs olla menovettä jäljellä niin kipin kapin tankille sillon.
 5. Onko tuossa sähkönen kaasupoljin? Vai ihan vanhankansan vaijerilla?
 6. Näissähän on ollu noita 'aktuaattori' vikoja, varsinkin automaatti-ilmastoinnilla varustetuissa versioissa. Eli suurinpiirtein radion takana ilmakanavan vieressä on tuo säätömoottoripaketti, jonka sisällä ol pikku moottori hammasrattaineen. Sen moottorin akselissa oleva kierremallinen ratas on löysällä ja ei näin ollen saa kunnolla liikuteltua sitä säätöläpän hammasratasta. Tuosta löytyy Youtubestakin videoita miten ne puretaan, yleinen ongelma myös Lexuksissa. Itselläkin rouskuttaa melkoisesti välillä tuo säätö, mutta ei oo vaan tullu vielä purettua sitä pakettia pois, se kun on vähä hankalas
 7. Tämä vissiin on alipaineella toimiva värkki? Ettei olis siellä puolella sitte hässäkkää joka aiheuttaa toimimattomuuden? Itsellä servomoottorilla varustettu Gold Cruise (sama kuin AP550) omassa Avensiksessa, siinä kans se valo muuttuu vihreästä punaiseksi viiksessä kun asettaa halutun nopeuden. Ensin pitää siis toki tehdä aktiiviseksi, jolloin syttyy tuo vihreä.
 8. Voisko olla ihan niinkin yksinkertaista että hiilet on loppu startista? Tästä oli puhetta yhden vanhan Toyotan huoltomiehen kans, että noita hiilipakkoja on saanu joskus ihan marmoritiskiltäkin. Kertoili mulle, että oli useempaankin niitä vaihdellu, mutta kerran oli ollu menossa hakemaan noita hiiliä, niin oli ilmotettu vaan että ovat myyntikiellossa ja sen jälkeen niitä ei oo saanu.
 9. Ylempi on ajoneston merkkivalo ja vänkärin turvavyön ilmoitusvalolle ja alempi puhaltimen/ilmastoinnin säätöpaneelille + takalasin lämmittimelle. Lisäks tuo yks erillinen piuha missä näyttäs olevan mahdollisesti liitin (ei oikei saa hahmotettua), vois olla GPS antenni.
 10. Kyllähän sinne käsiksi pääsee. Rattiakselin ympärysmuovit vaan pois ekaks, ei tarvi edes irrottaa rattia kun kääntää 90 astetta molempiin suuntiin niin saa ne kaks ruuvia irti sieltä ratin takaa. Tuossa pari kuvaa mistä näkee tuota rakennetta rattiakselissa. Polviturvatyyny on kahdella pultilla ja kahdella mutterilla kiinni. Vaatiihan se vähän akrobaattista taipumista siellä jalkotilassa melskata, jospa noista kuvista edes jotain hyötyä olisi.
 11. Itellä porsi omasta vastaavasta Avensiksesta startti 195 tonnin kohdalla. Alko ensin vaikuttamaan että olis muka akku menossa kun pyöritti heikonlaisesti, ei kovin montaa hetkee menny siitä, niin jätti akunostoreissulla Bilteman pihalle. Se oli kerralla kans kaput, ei ollu solenoidivaivaa vaan se oli kypsyny muuten vaan totaalisesti. 280 euroa vaihtostartti paikallisesta Toyotan huollosta kun auto piti saada päivässä kuntoon. Tasan 400 makso remontti töineen kun vaihtoivat vielä käyttöhihnan samalla.
 12. Itse vaihdettiin omaan 1.8 T25:een kytkin vuosi sitten, laatikon asennus koneen kylkeen suoritettiin kaiken lisäksi lattialla, kun moottori oli kokonaan pois. Meni 1500 kilsaa ja alkoi täristämään helvetisti ja avattavahan se oli. Painelaakeri oli syönyt tuossa ajassa jo pirunmoiset urat asetelman jousiin ja tarkemmin kun tutkittiin, niin näytti että koko asetelma oli ollut paskana jo uudesta pitäen, vaan eipä sitä tullut silloin asennusvaiheessa tarkastettua. Koko systeemi vaihdettiin toiseen "vähän" laadukkaampaan ja sillä paketilla on menty nyt pitkästi toistakymmentätuhatta ilman ongelmia.
 13. No se sen selittäs. Ei löytyny Funcargon osista ku rumpujarruille, onko tuossa Versossa sama jarrusysteemi sitte ku P1 koppasessa T-Sportissa? Sittehä se on yhistetty rumpu/levy. Tuolla linkissä siis tämä Funcargo https://www.amayama.com/en/catalogs/toyota/funcargo/1-hatchback-right-xp20-2002-r-2976/2/143 Ja seuraavassa löytyy sitte lisää kun selaa. Noin 190 taalaa per kilpi, että ei se varmaan hirveesti lämmitä sekään tieto... https://www.amayama.com/en/catalogs/toyota/vitz/1-hatchback-right-xp10-2001-r-2980/2/137
 14. On kyllä törkyhintaset, pelottelivat minuaki alkuun tuon oman -07 T-sportin kilpien hinnoilla mut onneksi jäi vaan rapia 65 euroa parille. Luulis tuossa että levyjarrut kuitenki ku on, niin pitäs halvemmat olla, rummullisiin yleensä on vissiin ollu ne kalliimmat, eBay:kaan ei osumia antanu, tuossa pikaiseen koitin selata.
 15. Yltää sinne sitä rasvaa laittaa jos ei mies oo rakenteeltaan rautakanki. Ja jos ahistaa tavara edessä, nii nykäsee polviturvatyynyn pois, sillä saa huomattavasti tilaa että näkee mitä tekee, mutta edelleenkin pitää taittua enemmän ku lyijykynä katkeematta. Neljästä kohtaa kiinni se tyyny/verhoilu, on v-mäisissä paikoissa parit mutterit mutta kyllä ne siellä on kun löytyy hermoja edes vähän enemmän ku meikäläiseltä, kun ekaa kertaa tuota pakettia irrotin... Itellä siis emäntä ajaa enimmäkseen tuolla Avensiksella ja valitteli tosta narinasta, en uskonu ennenku ite kävin kokeilemassa. Mutta
×
×
 • Create New...