Jump to content

CamryPappa

Jäsen
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About CamryPappa

 • Birthday 12/16/1962

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Vieras19
 • Nearest place
  Turku

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No öljylaadulla ei ole juurikaan "poikkeavuutta", kaikka tavalliset täyssynteettiset on hyvin puhdistavia. Myös vanha myytti dieselmoottoriöljyjen paremmasta puhdistavuudesta on enää myytti. Fiksuin tapa on saada ensin isoin pasha pois mekaanisesti, ja sitten päälle engine flush. Engine flushin riskihän on siinä, että jos pashaa on ihan tolkuttomasti, niin sen liuottaminenkaan ei ole hyväksi. Joskin kyllä se sieltä aina jossain vaiheessa kiertoon lähtee, esim mun vanhassa Aspenissa keinuvivut kaivoi sitä venakopasta kiertoon, kun kopan alle ei enempää mahtunut Laukesi sitten matkalla jopparilta Venäjälle se kone Ja unohda dieselpolttoaine puhdistajana, se on siitä huono, että jättää pintoihin öljykalvon, joka ei kuitenkaan voitele.
 2. Ei koskaan hyvin, koska kulma-antenni nyt vaan on surkea. Kannattaa ottaa selvä, mitä tarkoittaa maataso. Nyrkkisääntönä maatason pitäisi olla vähintään 1/4 aallonpituuden kokoinen joka suuntaan piiska-antennin jalasta. Ja se ei kulma-antennilla toteudu. Itse asiassa moni katon takaosaankin sijoitettu antenni on maatasonsa vuoksi menosuuntaan paremmin kuin tulosuuntaan toimiva. Ja yritä jäljitellä mahdollisimman tarkkaan sitä ehjää johtoa jos korjaat, hyvää siitä ei enää saa, mutta josko kelpaavan edes. Tuo johto on todellakin tarkka, esim jo jyrkkä taitos tai ylimääräinen kieppi sekoittaa signaalia.
 3. Luonnollisestikin herkkiä suunnalle, joka tuota surkeaa katonkulmamalliakin enemmän.
 4. Kuulostaa todella oudolta että pitoisuus olisi riittävä tuollaiseen. Yleensä se kerrosiinin tai vastaavan pitoisuus on 90% luokkaa, jolloin 0,25 litran pullossa on muita aineita puolen raflapaukun luokkaa. Jotka ei saa reagoida dieselinkään kanssa.
 5. Ei mene "jäykistävillä" tuollaiseksi hyytelöksi vaikka olisi pelkkää lisäainetta. PA-lisäaineet on pääosin lamppuöljyä, liukenee hyvin öljyn kanssa. Ei myöskään pakkasnesteellä tai jarunesteellä "hyydy" tuollaiseksi hyytelöksi, enemmänkin emulsioksi. Mömmö on erittäin tasaista ja kimmoisaa, on siis sekoittunut hyvin öljyyn. Kyllä tuo on jotain, joka ei kuulu lainkaan auton konepellin alle. Ja polymeeriksi veikkaisin, mutta niitä on ziljoona mahdollista syyllistä.
 6. Se 504.00/507.00-normin uudempi 0W-30 versio olisikin selkeästi paremmilla puhtaanapito-ominaisuuksilla, mutta harva käyttää, kun maksaa himpun enemmän
 7. Se bensa jota sinne on joskus 2018 tankattu ei enää pala. Ja pahalla onnella se on hartsiintunut & tukkinut suuttimet / filsun / pumpun...
 8. https://batterylookupfi.yuasa.co.uk/workshop/lookup/instructions/?engine=1.6+(ZRT270_)&fuel=Petrol&group=0&lookup_type=car&make=TOYOTA&model=AVENSIS+Saloon+(_T27_)&product=2219 Perskuleen luurit, ei niillä löydä mitä hakee, tuossa ne ohjeet joita hain. Varoajat ja takaluukun kannen asennon opettaminen, helppoa. Aikaa kuluu 18 minuuttia. Ja pääsivun linkki jonka kautta löytää mallikohtaiset ohjeet on https://batterylookupfi.yuasa.co.uk/?___store=yw_fi_fi
 9. Kyllä se kannattaa vaihtaa alhaalta asti, sinne se pahin kura kerääntyy. Ja todellakin kura! Ohjeet on vanhalla forumilla.
 10. Jos se termari on laippa pystyasennossa, niin sen kuuluu olla epäkeskomallia, ja ilmausta helpottavalla helmellä, joka on asennettaessa ylhäällä. Eikä munkaan Kämpyrässä mittari noussut puoleenväliin, tosin se oli kyllä ihan lämmin, mutta ei hirmu nopea lämpenemään.
 11. Onko tuossa valittava valikosta kumpia käytetään, karttapohjaa vai kameran lukemia?
 12. Elmukelmu on hyvää, se joustaa eikä tarvi aina edes jesaria avuksi. Liukkariksi bio-versiota, ne perinteiset saattaa harmaannuttaa kumia ja muovia, etenkin jos pääsee kuivumaan.
 13. Ei tuo mikään ihmesysteemi ole, vaan paljon yleisempi kuin käsijarrukengät levyjarrurakenteessa. Ja männän päässä kuuluu ollakin kolot. Eli palan takana oleva pieni uloke kuuluu mennä tuollaiseen koloon, jolloin mäntä ei enää kierry, vaan tulee ulospäin, kun jarrua käytetään. Vastaavasti kun jarruihin vaihdetaan jotain, pitää mäntä aina kiertää sisään noista koloista vääntäen, samalla kun mäntää painetaan. Ja siis aina. Ihan aina. Ja yhtäaikaa kierretään & painetaan. Sen jälkeen sotketaan pedaalia, hoetaan mantraa, ja nyitään käsijarrua, jotta mäntä tulee ulos satulasta ja käsijarru alkaa ottaa. Tämän JÄLKEEN katsotaan, että vaijerin ja satulan linkin välissä on pieni välys. Ei siis vaijeria koskaan tiukalle. Jos ei vieläkään toimi, on joko vaijerin liike vajaa (vaihda vaijeri) tai satulan sisällä oleva mekanismi rikki/jumissa (älä yritä turhaan korjata kun se ei kuitenkaan onnistu vaan vaihda satula). Se jarrunesteen vaihto kannattaa sitten muuten jättää tekemättä, niin pääsee säästämään aikaa & rahaa uusimalla satula kokonaisuudessaan, kun vetinen neste mädännyttää sisuskalut... Jarkko, olet saanut hieman lisäaikaa, tuossa vaiheessa on tod näk kuppa iskenyt jo satulan sisällekin ja seuraavaksi jumii sieltä.
×
×
 • Create New...