Jump to content
 • sorkku.jpg.16d1c5413bbc773f0d022664794ae2a1.jpg

   

  Ensimmäinen Toyota Club of Finlandin tarkastama ja museoautoksi hyväksytty ajoneuvo, Pasi Peltolan Toyota Soarer

  Ajoneuvolain 2. luvun 24§ määrittelee museoajoneuvon seuraavasti: "Katsastustoimipaikka hyväksyy museoajoneuvoksi valtakunnallisen rekisteröidyn museoajoneuvojärjestön enintään kuusi kuukautta aikaisemmin antaman lausunnon perusteella ajoneuvon, jonka valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 30 vuotta ja joka on säilytetty alkuperäistä vastaavassa kunnossa tai entistetty asianmukaisesti."

  Alkuperäistä vastaavassa kunnossa säilynyt auto on yksityiskohtia myöten rakenteeltaan ja ulkoasultaan lähestulkoon siinä ilmiasussa kuin se on uutena ollut, pientä ajan patinaa voi kuitenkin olla jossakin määrin havaittavissa. Sisusta on puhdas ja ehjä, kuten moottoritila, tavaratila ja alustakin. Korin maalaus ja muut pintakäsittelyt ovat alkuperäistä vastaavat. Ruostevaurioita ei museoajoneuvossa saa olla.

  Entistetty auto on kokenut täysivaltaisen kunnostustyön jonka tuloksena se vastaa mahdollisimman tarkoin alkuperäistä mallia siinä kunnossa kuin se on valmistuslinjalta tullessaan ollut.

  Kerhon suorittamat tarkastukset 

  Toyota Club of Finland ry. suorittaa museoajoneuvotarkastuksia ja myöntää museoajoneuvolausuntoja. Kerhon museoajoneuvotarkastajina toimivat Kari Taattola ja Vesa Tuomisto, jotka ovat hyväksytysti tarkastaneet jo useita autoja. Kerhollamme on siis kaikki valmiudet palvella niitä jäseniä, jotka haluavat Toyotansa museorekisteriin.

  Tarkastukset on tarkoitettu vain ja ainoastaan kerhon jäsenten omistamille Toyota -merkkisille autoille. Tarkastuksia tehdään pääsääntöisesti kesäisin kerhotapahtumien yhteydessä, mutta erikseen sovittaessa muutkin käytännöt ovat mahdollisia. Tarkastuksen hinta on viisikymmentä euroa ja hinta sisältää yhden mahdollisesti tarvittavan uusintatarkastuksen. Lisäksi etukäteen sopien voidaan tarvittaessa suorittaa maksuttomia ennakkokatselmuksia.

  Yhteydenotot tarkastuksia / katselmuksia koskien Kärnä nimimerkillä Kari Taattolaan.

  Ohjeita museoajoneuvotarkastukseen saapuvalle

  - Varaa mukaan ajoneuvon asiapaperit, myös kaikki mahdolliset teknisiin tietoihin ja auton historiaan liittyvät
  - Puhdista auto kaikin puolin, myös moottoritila ja alusta
  - Varmista että valmistusnumero ja moottorin numero ovat selvästi havaittavissa
  - Varaudu toimittamaan autostasi riittävän hyvälaatuinen valokuva sähköisessä muodossa. Kuva otetaan etuviistosta auton vasemmalta puolelta niin että keulan koko kuvassa on välillä 1/3 - 1/2. Taustan on syytä olla tasainen ja rauhallinen ilman henkilöitä tai muita häiriötekijöitä.

×
×
 • Create New...