Jump to content

Laju

Jäsen
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Oulu

Recent Profile Visitors

1355 profile views
 1. Jos siinä pumpussa on 6 tai 8 ristipääruuvia, niin pystyt sen avaamaan. Siellä sisässä on 2 läppää ja alipainekalvo. Voi ottaa koko pumpun irti ja kokeilla siitä lohkon sisään menevästä käyttövivusta toimiiko pumppu. Kun painat, niin pitäisi puhalta ilmaa ulos ja päästämällä taas imaisee sisäänpäin toisesta (tankin puoli). Jos ei imaise, niin silloin ne läppäventtiilit jumivat. Voi tietysti olla alipainekalvokin halki, mutta silloin pumpun alapuolella olevasta juorureiästä pitäisi tulla bensaa ulos. Putkikin voi olla tukkeutunut, jos päässyt kuivumaan pitkän aikaa.
 2. Itsellä oli sen verran kiire, että ajoin vain lähes vuoden kun vuoti paisunnan ylivuodosta. Kun nestettä piti palauttaa kiertoon puoli litraa pari sadan kilometrin välein, niin korjautin. Jos löytyy jokin edullinen, niin voin olla kiinnostunut myöhemmin. Yli 30tkm vuoteen, niin ei enää montaakaan vuotta, kun seuraava korjaus voi olla tarpeen.
 3. D4D oli pidennetty, mutta jos autos on jo 10 vuoden ikäinen ja yli 200tkm ajettu, niin ei korvata. Voithna sinä käydä Toyotalla kysymyssä, mutta näin itsellä. Eräällä tavalla onnekkaita olleet ne joilla hajonnut jo ennen noita rajoja ja saaneet korjaukseen ilman.
 4. Rauma lukee paikkakunnssa. Heitätään Tammer diesel Tampereelta, vaikka itsellä ei siitä kokemuksia. Itse käytin Mäntsälässä Japan Motorssilla, kannen tiivisteen vaihto oli yli 2000 euron halvimmilaan täällä Oulun seudulla pelkällä kannen oikaisulla (jolle annettiin km kestoarvioksi 50 000 -250 000km. Lohkokin tuossa koko alumiisessa voi vaatia tasoituksen jolloinpelkällä kannen höyläyksellä tiiviste menee nopeaan uudestaan. Koko koneen kunnostus oli 2950 + työt Japan Motorsin kautta. Suolainen hinta, mutta jos kestää ajaa vielä saman, niin sitten 0,5 miljonaa
 5. Nämä hieman huvittaa - Kysy apuja foorumilta. - En ainakaan tarkista asioita joita neuvotaan.
 6. Jos molemmat jarruvalopolttimo rikki niin ainakin Avensis tekee kojelaudasta joulukuusen ja abs ja luistonesto ainakin häviää.
 7. Olettaisin että jakaa noston aiheuttaman voiman tasaisesti lasiin, jottei lasi halkea rikki, jos nostin aiheuttaa sivusuuntaan vääntöä yhdestä kohtaa.
 8. Muista enää oliko kielivalinta valikossa vai vaatiko firmiksen päivityksen, jonka imaisee siitä NAV-CD:ltä. Sen NAV päivityksen sai vain Toyotalta (ja oli 130-150e/ vuosi). Minulla olisi kyllä T25 2008 avensiksen NAV radio tarpeettomana suomenkielisillä valikoilla. Voisi jo luopua kun ollut 7 vuottta jo hyllyssä, kun vaihdoin radion. Käsittääkseni melko sama oli Lexuksessa tuo soitin.
 9. Jos anturi ja tankki on dieselissäkin sama, niin vielä sillä lähes 100km ajaa, jos 0km näyttää. Joskus unohtui tankata kun alkoi olemaan 0km jäljellä ja seuraava tankkauspaikka oli vasta 70km päässä. Tankkiin meni 59l silloin. En kääntynyt ajamaan 5km takaisinpäin, kun valo syttyi.
 10. Tuolla olevista toyotaownersclub sivun linkeistä löydät kaikki
 11. Mittaa sieltä mittarin takaa jännitteet M4 pulttien kierrenastoista. Yleismittarilla pitäisi olla yhdessä +12V (syöttö), toinen on maa ja kolmas on reguloinnin jännite. jos regu ei anna 5-7V ulos, niin siinä vika, +12V ja maa jos puuttuu, niin muualla vika. Periaatteessa ainakin sen käämiregulaattorin voisi kait korvata 7805:llä ja tarvittaessa lisäksi vaikka trankku, jos 7805 antama 1A ei riitä. Ne mittarit toimi näissä: http://www.retrojdm.com/ScanViewPage.asp?ScanID=24&Section=Body Electrical&DPI=100&Filename=04-35 - Fuel Gauge and Water Temperature Gauge,
 12. Olikohan A-sarjan kytkinakseleissa eri booreja, kuten E-sarjan laatikoissa. Tietysti ainakin kytkinlevy kannattaa vaihtaa, jos irrallaan muutenkin. Vaihteen pomppaaminen ei taida liittyä vähään voiteluun. Laakerit rupesi ääntämään ainakin osassa autoja, jos vedettiin 5-vaihteella pienellä vaihteella. Oma 2E kone meni aikoinaan 4,5l sataselle pitkällä matkalla, kun vaihdoin koko tekniikan aikoinaan 5-vaihteisesta pätkäperäisestä.
 13. Ylhäältä 2 ja 3 on uimurin neuloja, 4 ja 5 näyttäisi olevan tyhjäkäynnin seosruuveja, 6 ja 7 ovat uimuriventtiileiden vastakappeleita, alin on power valve, joka taisi olla kohokammion sisällä pultattuna. Jos siinä kaasuttimessa on kyljessä kohokammioon näkölasi, niin bensan pinnan pitäisi pysyä puolivälissä lasia. Jos pysyy kohillaan, niin silloin ei tarvitse kohoa säätää. Näkölasi on samalla puolen kaasutinta kuin mistä bensaputki menee kaasuttimeen kiinni. Neulaventtiili tietysti voi jumia, jolloin ei saa tarpeeksi bensaa. Jos taas ei ole lasia, niin silloin joutuu tarkistaama
 14. Eihän ne olleet, sillä kuluneella virtalukon avaimella saa kuskin oven auki tai lähes millä vaan, mikä sopii siihen pesään. Sarjoitus ei ole kovin vaikeaa, mutta lukkoliikeessä äkkiä kalliimpaa kuin uudet lukot muualta.
×
×
 • Create New...