Jump to content

Laju

Jäsen
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Oulu

Recent Profile Visitors

249 profile views
 1. Laju

  T27 Avensis sivupeilit

  Tuolla kyllä viitataan että olisi sulakeet 2 ja 9. Tai sitten se oikea - vasen valintakytkin ei kytke. https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/176041-electric-mirrors-on-2009-avensis/
 2. Laju

  Valo ongelma

  Juu. Ohmin laillahan tuo on laskettavissa, 3w ja 2*55w tai 4*55W lamppuja on kytkennässä sarjassa ja rinnan. Äkkia arvioiden toisessa jännite on luokkaa 0,5-1V ja toisessa 13-13,5V vaikka ohmin laillahan tarkatkin jännitteet saa laskettua. Ja tietysti yleismittarilla näkee suoraan lyhyiden päästä, paljonko pitkien päällä ollessa menee lyhyiden yli jännitettä tuossa kytkennässä. Ajatuksena tuo vain on hankala, kun alkaa kytkentää ensin paperille piirtämään. Ei käy aina järkeen heti, miksi kojelaudassa loistaa hehku ja keulassa kuitenkin samaan aikaan johdon toisessa päässä valo ei pala. Sittten kun vielä kytkäsee lisäpitkät, niin saattaa vielä lisäpitkät maattua ajovalojen kautta päälle kun virrat ei päällä valoissa. Eli lisäpitkät palaa, kun muut valot ei ole päällä. No tuostahan selviää taas muutamalla diodilla tai releen avulla. 😆
 3. Laju

  Valo ongelma

  Vanhoissa Toyotissa oli ainakin näin kytkettynä, siinä vain on ennen lampun jatkuvaa plus johdotusta välissä ainakin rele, jolla katkaistaan + lampulta. Vielä vanhemmissa ei tainnut olla välttämättä edes relettä lamppujen syöttä katkaisemassa, jolloin akun + oli suoraan tai sulakkeen ja kautta lampun kannalla koko ajan.Valokatkaisijalla kun saatetaan katkaista kojelaudan puolella pelkästään valonvaihtajalle menevä miinusjohtokin, jolloin lampulla on aina jatkuva +. Valonvaihtoviiksen kautta kuitenkin ohjataan miinus H4 jompaan kumpaan laitaan. Tässäkin välissä voi olla vielä vaihtorele ohjaamassa miinusta, jolloin saadaan valonvaihtoviiksen kautta menevä johdotus ohuemmaksi kuin ilman relettä. http://www.lcool.org/technical/80_series/lights/80wiring.html Elikkä Keskimmäiseen H4 kantaan tulee jatkuva+ kun valot päällä. Valonvaihtoviiksen kautta sitten miinus ohjataan jompaan kumpaan laitaan lyhyille tai pitkille miinus. Miinusohjatuissa myös kaukovalojen merkkilamppu voi olla kytketty lyhyiden lamppujen kautta ja merkkilamppu saa käyttäjännitteen lyhyiden valojen kautta, kun lyhyet ei ole päällä. Tämä vähän vaikeampi tajuta miten merkkilamppu toimii lyhyiden kautta, kun lyhyet ei pala kuitenkaan keulassa 😆. Lyhyille vaihtaessa on kuitenkin merkkilampun molemmin puolin - , jolloin merkkilamppu on pimeä ja vain lyhyet palaa keulassa. Toinen tapa on että merkkilamppu maadoittuu samaan aikaan kuin pitkät ja merkkilampun toisessa kannassa on myös jatkuva +.
 4. Ei latausjännitteen pitäisi tasaisilla kierroksilla heilua. Tyhjäkäynnillähän latausjännite voi olla alle 14,4V mutta kierroksilla pitäisi pysyä 14,4V Tarkistaisin ensin ainakin kaikki maadoitukset. Vaikka jännitemittarilla mittaat rungon ja moottorin välin sekä rungon ja laturin rungon välin. Ei saisi olla jännitehäviötä paljon yli 0,1-0,2V. Jos vastusmitttauksella mittaat niin 0,1 ohm luokkaa pitäisi olla jos kontakti hyvä. Sitten voisi vielä mitata laturilta lähtevä + ja akun + välin. Eli laturilta jos lähtee 14,6V, niin lähes sama jännite pitäisi löytyä akun navoiltakin, muuten jossain vikaa.
 5. Laju

  T25 avensis takatukivarsi

  🤔 1kk ajoaikaa eli hylsy niin pitäisi löytää kohtuu nopealla aikataululla. Tietysti voisi vaihtaa 1kpl uuden ja pelkän puslat myöhemmin toiseen kun 1 puoli kulunut, Marmoritiskin hinta oli aika kova parista raudasta.
 6. Laju

  T25 avensis takatukivarsi

  Omko kukaan vaihtanut puslia takatukivarteen T25 avensiksessa ja löytyykö pelkää puslaa mistään? Katsastuksessa löysi väljää säätöpultin puslasta eli siitä kaarevasta tukivarresta.
 7. Tolppien yläpäät, onko niissä sama jako kuin TA12?
 8. Laju

  OBD-lukija

  Jos käyt motonet:ssa niin pyydä testamaan toimiiko tuo ollenkaan paremmin https://m.motonet.fi/fi/tuote/493142 p.s postin kautta tietysti saa useamman viikon palautusaikaa kuin varaosatiskiltä suoraan ostamalla
 9. Laju

  OBD-lukija

  Oldschool ja aikahyppy 30 vuotta taaksepäin 😁 Onko se huoltopistoke ja merkkilamppu vielä siellä konehuonessa vai mittaristossa?
 10. Laju

  Tallin siivous

  Onko tuo Carina TA12 kiekka ja nopeusmittari?
 11. Laju

  Yaris -16 rengaspaineanturien kuittaus?

  Ymmärtäisin että valon pitää ensin sammua virtojen päällelaiton jälkeen, sitten nappi pohjaan ja kun 3 kertaa vilkku, niin nappi pois ja virrat pois.
 12. Laju

  Toyota C-HR 2019 Moottorinlämmitin

  Eikä se myöskään paljon lämmitä
 13. Laju

  avensis T25 vasen vilkku palaa jatkuvasti

  Siis vilkut palaa vaikka vilkku ei ole edes päällä vai vilkku ei vilkku kun pitäisi? Maavika voisi olla takalampussa tai edessä, parkki maadoittaa itsensä vilkkujen kautta, jolloin kiiluvat. Toisessa tapauksessa vilkkurele tai sitten huonoja kontakteja lampuissa. Mutta luulisi että on elektroninen rele, jolloin valojen kuorma ei vaikuta vilkkunopeuteen Jos alkoi kärrystä, niin katso ekana se pistorasia. T25 uudemmissä boxi myös vaikuttaa ainakin jarruvalojen ohjaukseen vikatilanteessa, joten käytä akkukin irti.
 14. Imusarjan vuotohan pitäisi löytyä jarrukliinerillä tai aasinpotkulla?
 15. Tarkista ainakin puola(t) ja johdot, kylmänä tarvii paremman kipinän. Lambda voisi aiheuttaa tyhjäkäynnin seilaamisen, mutta olisi lämpimänä. Kylmä kone ja kiihdytys kait ohittavat lambdan, ruiskut kyllä ei ominta itselle, kun hyppäsin aikoinaan kaasarista dieseliin 😁
×