Jump to content

Laju

Jäsen
 • Content Count

  218
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Oulu

Recent Profile Visitors

898 profile views
 1. Olikohan A-sarjan kytkinakseleissa eri booreja, kuten E-sarjan laatikoissa. Tietysti ainakin kytkinlevy kannattaa vaihtaa, jos irrallaan muutenkin. Vaihteen pomppaaminen ei taida liittyä vähään voiteluun. Laakerit rupesi ääntämään ainakin osassa autoja, jos vedettiin 5-vaihteella pienellä vaihteella. Oma 2E kone meni aikoinaan 4,5l sataselle pitkällä matkalla, kun vaihdoin koko tekniikan aikoinaan 5-vaihteisesta pätkäperäisestä.
 2. Ylhäältä 2 ja 3 on uimurin neuloja, 4 ja 5 näyttäisi olevan tyhjäkäynnin seosruuveja, 6 ja 7 ovat uimuriventtiileiden vastakappeleita, alin on power valve, joka taisi olla kohokammion sisällä pultattuna. Jos siinä kaasuttimessa on kyljessä kohokammioon näkölasi, niin bensan pinnan pitäisi pysyä puolivälissä lasia. Jos pysyy kohillaan, niin silloin ei tarvitse kohoa säätää. Näkölasi on samalla puolen kaasutinta kuin mistä bensaputki menee kaasuttimeen kiinni. Neulaventtiili tietysti voi jumia, jolloin ei saa tarpeeksi bensaa. Jos taas ei ole lasia, niin silloin joutuu tarkistaama
 3. Eihän ne olleet, sillä kuluneella virtalukon avaimella saa kuskin oven auki tai lähes millä vaan, mikä sopii siihen pesään. Sarjoitus ei ole kovin vaikeaa, mutta lukkoliikeessä äkkiä kalliimpaa kuin uudet lukot muualta.
 4. Voisi olla että se napin ja lukkorunkon välinen tanko ei ole enää suora. Silloin ei paina tarpeeksi pitkälle. Näyttää kyllä tuo lukkosylinterin takaosakin olevan eri toisella puolella. Periaatteessa kontin lukko käy. Siinähän taisi olla virtalukon avain, kun ovissa eri.
 5. Lukkojen pitäisi olla muuten samanlaiset, mutta käyttövarsi on toisessa peilikuvana. Jos täysin uudet haluat, niin joutuu idän tai lännen ihmekauppaan. Ke30 ja KE70 menee varmaankin melko helposti, muttta todennäköisesti joudut hieman lukkopesän koloa hiomaan, jos eivät kohdistustapit menee kohdalleen. https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=toyota+ke10+door+lock&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=toyota+ke10+door p.s Tämän mukaan olis samat lukot KE10,20,30 ja TA-sarjassa https://www.ebay.com/itm/D
 6. Tuolloinhan pitäisi tyhjäkäynnin olla selvästi rikkaalla. Tietysti saahan sen seosruuvilla korjattua. Suutinkoot ei taida paljon erota kuitenkaan. Niissä alkuperäisissähän on kyllä leimat. Ihmettelen kyllä, jos kuumana kestää nytkin laittaa imun päälle ja ei sammu. Roska joissain tai sytytys reistaa. Aikoinaan itsellä oli jokin horsman höytyvä yhdessä kanavassa. Pakkui putkessa, veti nykien ja teki milloin mitäkin kun höytyvä sotki ilmanvirtausta eikä lähtenyt pois kaasuttimen sisältä. Kolme kertaa purin ja pesin kaasuttimen ennen kuin pesubensan sekaan löytyi se ongelman aiheuttaja.
 7. Kärjellisessä ei pelkkä kärkivälin säätö kuluneessa jakajassa anna oikeaa kärkiväliä. Pitäisi mitata kosketuskulma ja säätää sen mukaan. Aikoinaan noihin laitettiin kärkien tilalle elektronista tarviketta. Taisi olla piranha merkkinen. Ennakko pitäisi olla 5-9 astetta eykk. Noita muunnossarjoja näkyy vieläkin ebay:ssä välillä. Jos puola on samanlainen, niin ei vaikuta sytytykseen. Vääränlainen puola antaa liian pienen kipinän. (Elektroniseen sytytykseen tarkoitettu puola taas poltaa kärkivälin nopeasti, koska kärjellisissä on pienempi teho, jotta kärjet pysyy kauemmin ehjänä. El
 8. Rikastin on kiinteässä erilainen, eikä liity vahapatruunaan mitenkään. Alipainekello (Samannäköinen, mutta pienempi kuin 2-kurkun avauksessa) imaisee rikastinläpän kiinni kylmänä (pitäisi jäädä muutaman millin raoolleen.) Sitten siinä rikastinläpän akselin toisessa päässä on sähkävastus (pyöreä musta bakeliittikotelo, johon tulee sähköjohto.) Sähkövastus lämmittää kotelon sisällä olevaa bi-mteallijousta, joka kääntää rikastinläpän kokonaan auki. Jos tuo jousi on poikki, niin silloin rikastinläppä pääsee sulketumaan kuumanakin. Näet koneen kuumana ollessa, kun käännätt rik
 9. AE80 oli aisan 2-kurkkuinen ja niissä taisi kaikissa olla kärjellinen jakaja, jos ei ole jälkikäteen modattu. (kone 2A sarjaa) EE80 oli juuttuvakurkuisella, kärjetön jakaja ja kone 2E sarjaa. Tuohon 2A taisi mennä monen kaasari, kun imusarjan jako oli normaali suorakaide.
 10. No niin, sitten on jotain moottorin päässäkin myös. Se kotiinpalautushan on siitä vetorattaasta voimaa saava kytkin, joka johtaa vain silloin kun ei ole kotona ja + ketjuttuu hiljaisen kautta ja pyöräyttää pyyhkimen kotia, kunnes katkaisin päästää. Ei senkään pitäisi kyllä kuitenkaan estää hiljaisempaa nopeutta kokonaan. p.s Jos siitä moottorin sisältä on palanut se hitaan nopeuden etuvastus tai hitaan nopeuden johdin poikki moottorin ja viiksen väliltä, niin silloin ei pyöri hidas eikä palauta. Jännitteen olit jo mitannut, joten vaikuttaisi kontaktivialta tai johto poikki.
 11. No niinpäs näkyy. Sinällään outoa. Low ja High erona on vain, että jännite menee vastuksen kautta moottorin päässä, joka hiljentään nopeuden. Kytkimen osalta kääntää vain jännitteen joko sinimustaan tai sinipunaan kaavion mukaan. Kotirajakytkentäkään ei tuota mielestäni voi aiheuttaa, koska kotiin palautushan toimii, kun katkaisimen kääntää off asentoon. Jos sinulla on vielä se vanha kytkin, niin mittaa liittimet 17, 7 ja 8. Low asenoosssa pitäisi olla yhteys 17 - 7, high asennossa 17-8. Kaavion perusteella voisi olla johto poikki väliltä pyykimen viiksi ja moottori. (siis simi
 12. Mitä virtakynä tai yleismittari sanoo tuosta sinimustan johdon jännitteestä moottorin päästä jota ehdotin useampi viikko sitten.
 13. Tarkoitin, että jos virtalukolta tulee heräte startille, mutta ei silti pyöritä, niin silloin kyllä solenoidissa vika. (kun eihän sihen starttiin tule kuin -, + ja heräte.
 14. Tuulilasin pyyhkijät toimii nopeimmalla asennolla oli vikakuvaus. Ylikuormasuojan luulisi estävän kokonaan.
 15. Niitä L-kirjaimen muotoisia solenoiden käpäliä epäilisin myös. Virtakynällähän sen näkisi startilta tuleeko solenoiden heräte.
×
×
 • Create New...