Jump to content

Laju

Jäsen
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Laju

 1. Jos on käynyt ylilämmöt tai ei ole saanut dieseliä tarpeeksi niin menee vikatilaan. Kuittaantuu, kun käytät lämmitintä syöttävää sulaketta irti muutaman sekunnin. Muistaakseni 2 tai 3 kertaa yrittää, jonka jälkeen menee vikasuojaan jos ei käynnisty. Näin ainakin kellolla oleva ja siinähän on lisänä vain se vesipumppu ja kello lämmittimelle. Voi tietysi olla vika itse lämmittimessäkin, mutta omassakin mennyt 12 vuotta eberi pelkästään tiivisteiden ja vesipumpun vaihdolla.
 2. Olisiko kenelläkään jäänyt hyväkuntoista takaveto DX / KE70 corollan mattoa ylimääräiseksi. Carinaan tarvisi uuden maton ja ilmeisesti DX:n olisi mitoiltaan lähelle. puh. / whatsapp O44 749I 286
 3. Kuulostaa maavialta mittaristoon. Liittimet ja koriin menevien maaliitoksein puhdistuksesta voisi aloittaa. Helpointen näet yleismittarilla onko mittariston maan ja akun - tai korin kirkkaan pellin välillä enemmän jännitehäviötä kuin 0.1-0.3V.
 4. käyt 2kpl verkkokaupasta tai ATK puljusta halvinta piitahnaa 8g, säästät vielä muutaman euron. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/20169/dddtm/Cooler-Master-HTK-002-Piitahna-valkoinen?list=OZCYkRKVADvCR29wCuywg5YOqg5hSU9Ki7bO5haz8K4xRE9
 5. Tuossa on jonkinlainen vianetsintäopas. https://corolla-club.ru/doc1/1f9261a48183ef840f2c9ab7a1144c9c.html#RM100000000A77L__RM100000000A77L_01_0005 Nopeusanturin tieto menee ensin ABS:n läpi ja siitä mittaristosta pulssimuotoa muuttaen ajotietokoneelle. Muuallakin samaa kaaviota tarjosi. Tuon vikataulukon perusteella voisi olla mittarin jäleen olevassa muuntimessa vika tai huono liitos, jos nopeus kerran näyttää mittarissa oikein.
 6. En itse irroittanut. Olisiko ollut 3-4h toyotalla huollossa. Tuosta jo niin monta vuotta ettei enää muista. Alle 200tkm oli km kuitenkin, kun alkoi kerääntynyt noki oireilemaan. 1CD ilmeisesti sytyttää vikavalon, jos tukkii kokonaan, uudempi 1AD taas ei sytytä. https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/147897-egr-valve-blankingon20d4d/
 7. Oisko imusarja niin nokeutunut, että sieltä lähtee koko ajan paskaa liikkeelle jumittaen egr venttilin auki. Ainakin se haistelee sitä, että meneekö venttiili kiinni kun ei ohjata. Sitä en osaa sanoa tutkiiko sitäkin, että ohjautuu myös aukipäin. (Luultavasti tutkii, muutenhan ohitus olisi helppo.) Jos siitä on se sähkö solenoidi rikki, vai oliko tässä vielä alipainekello? Itsellä teki samana päivänä puhdistuksen jälkeen myös vian uudestaan. Vikana oli uuden nokipallon jääminen egr venttiilin väliin. Pitkällä matkalla sai testeri olla kuittaukseen, kun yleensä noki
 8. Kaasarin 2-kurkun alipainekalvo.
 9. Olet oikeassa, ajatusvirhe. Jos oltaisiin lisäämässä etuvastusta, niin johdotuksesta riippuen pitäisi lisätä rele etuvastuksen ohjaukseen, ettei etuvastuksen kautta meni startille herätettä, kun kone on käynnissä. (Jos virtalukosta lähtee vain yksi ST-johdotus.) Edit. Etuvastukselta virtalukolle menevän ST:n pitäisi olla erillään startista joka tapauksessa jo alkujaan, muutenhan start moottori saisi herätteeen puolan etuvastuksen kautta vain hieman pienempänä jännitteenä kuin start asennossa. Tällöin etuvastuksen tilalle voi kytkeä johdonkin, jolloin startates
 10. Ei sen pitäisi erota vastuksen kohdalta kyllä kuin yhden johdon verran, joka tulee virtalukolta. Liitekuvasta näkee 83-84 (etuveto) Toyotan puolan kytkennät ja virtalukon myös. Tuolloin oli vielä riippuen koneesta joko kärjetön tai kärjellinen jakaja. kytkentä: https://ibb.co/CPb7v8c
 11. Kärjellisiinhän etusvastus lisättiin aikoinaan, jotta kipinä olisi startatessa parempi kylmässä koneessa. Kärjöttömissä taas kipinä on parempi jo alkujaan (jos puola on kärjettömän), joten onko etusvastuksellla enää niin suurta merkitystä, vaikka olisi alkujaan ollutkin. Jossain yleispuolissa neuvotaan kytkemään etusvastus vain, jos on oikeat kärjet tai alkujaan etuvastus. Kytkentäähän tuon vaikuttaa sen verran, että jätät kytkemättä sen etuvastuksen ohittavan johdon virtalukolta. (Ja tietysti suojaat hyvin, kun siinä on startatessa akkujännite päässä.)
 12. Tarkista vielä ainakin sen varashälyttimen kytkennät, ettei vain menisi rosvojen kautta sähköt virtalukon johdoista sille. Ei olisi ensimmäinen rosvoviritys joka aiheuttaa ongelmia vuosia jälkikäteen.
 13. Miten kärjettömän puola eroaa kärjellisestä? Ainakin omassa 2T:ssä on normi etuvastuksellinen puola ja kärjetön sytkä.
 14. Muita osia etsiessä törmäsin vielä tähän. Coronassa voisi olla melko lähelle ainakin osa kaapeleista? https://seitoy.fi/tuote-osasto/toyota-klassikot/kytkentakaaviot/
 15. Ei mielestäni ole mittarivalojen säätö yhteydessä lämmönsäätimen takana oleviin lamppuihin. Ne lamput keskeltä kuitenkin helppo vaihtaa. Vedät vain säätimien nupit irti, sitten muutama ruuvi takana pitää muovikehystä kiinni. Ne irti ja voit irroittaa keskipaneelin ja vaihtaa ne muutaman lampun sinne.
 16. Onko tuossa helmiä muualla kuin korkeapumpun jälkeen. Sen jälkeen jos vuotaa niin tulee kait uloskin näkyviin. Käsipumpulla paineet ensin. Jos ei vaikutusta, niin hehkutulpat voisi tietysti tarkistaa kuten Mauno mainitsi (yleismittari).
 17. Onko se rullan laakeria vasten sitten suoraan mutteri. Mietin vain, että jokin syyhän siinä on että lukolla oleva mutteri itsestään lähtee. Joko liian löysällä alkujaan. Pyörimissuuntakin taitaa pakottaa mutteria kireämmälle vaikka laakeri jumisi?
 18. Hilux pari vuotta vanha sai johdot vielä helposti minisulakerosvolla, mutta lisävalojen tuentaan piti rakentaa omat tuet paneelille. Sen verran muovia koko purskuri jo, että ei kovin tukevalta vaikuttanut muuten. Menihän siinä yli päivä itsellä väsätessä ja sopivia rautoja vääntäessä. Onhan tietysti tuohon asennusarjatkin, mutta niillä aika paljon hintaa.
 19. Ebay:n kautta saisi parilla kympillä postilaatikkoon. Eikähän tuossa jonkinlaiset kaaviotkin ole. https://www.ebay.com/itm/Autodata-Toyota-Crown-Car-Repair-Manual-1971-1979/313290765175?hash=item48f195b377:g:mo8AAOSwSRlfpqLT
 20. T25 onnistui vielä pelkällä sokealla läpällä, jos ei ollut DFP:tä putkistossa. Olisi pitänyt korjata heti kun ostin auton, eikä vasta sitten kun egr jumi auki suoraan vauhdista, turbon paineet katosi pakoputkeen ja teki vielä saman uudestaan useamman kerran egr putsauksen jälkeen heti uudestaan kun imusarja oli täynnä pakokaasujen nokea, joka tukki aina uudestaan. Imusarja piti putsata myös ettei sieltä tullut vanhaa nokipaskaa uudestaan tukkimaan. Uudemmissa taitaa ajotietokone tutkia lähteekö egr oikeasti päälle.
 21. Ja tarpeeksi kauan kun ehtii muhia lattiamatto, niin sitten onkin automaattinen vedenpoisto valmis. Vähän vain apparin jalat kastuu ja katsastuksessa voi tulla migin oston tarve.
 22. Oisko pelkkä liima alkujaan kierteessä. Tsoin hajoituskuvassa näkyy, että olisi siellä mutterikin.
 23. Jos käsipumpun jälkeen lähtee käyntiin, niin jostain saa ilmaa linjaan. Ei näy välttämättä vuotona ulospäin.
 24. Idel up:n ei kait kuitenkaan pitäisi nostaa kierroksia kuin muutamia satasia normaalisti. Ilmavuoto tai ECU luulee että kone käy kylmänä oma veikkaus. Ja lämpeneehän kone, ettei johdu oikeasti kylmästä vesikierrosta ja takkuavasta termarista.
 25. Eikös tuo sama vika ollut 70 luvulta ainakin 90 luvulle. Jostain syystä se etuputken tukikin puuttuu monesta, johon vaihdettu etuputki. Sitten kun vielä lämpö vääntää sitä valurautaista laippaa ja putki vääntää pultteja alaspäin, niin aika nopeaan mörisee ja pulti aukeaa.
×
×
 • Create New...