Jump to content

Quercus81

Vierailija
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Tampere
 • City
  Tampere

Recent Profile Visitors

192 profile views
 1. Jos olet varma. Suuret kiitokset kuitenkin! Ja jos Tampereen suunnalla käyntiä, niin oluen voin aina tarjota.
 2. Minulla ei ole oikeuksia lähettää yksityisviestiä, joten laitatko tilinumerosi yksityisviestinä, kiitos.
 3. Ja päivävalorelehän se oli! Kiitos paljon! Laitan sinulle yksityisviestiä alkuviikosta kun tullaan reissusta niin katsotaan jokin pieni palkkio vaivannäöstä.
 4. Joo, tarkoitan juuri niin, eli mittarivalot eivät syty missään vaiheessa. Olen nähnyt niiden palavan kaksi kertaa viimeisen vuoden aikana, enkä ole niitä silloin saanut heti sammumaan johtoja heiluttelemalla tms, vaan eivät vaan ole enää syttyneet jossain vaiheessa enää uudestaan. Viime kerralla auto oli parkissa koko ajan, joten mekaaninen rasitus, heiluttelu tms ei niitä sammuttanut. Jokin rele tai muu elektroninen komponentti? Ja kun tosiaan ajovalojen korkeussäätö on joka kerta toiminut ainoastaan mittariston taustavalojenkin toimiessa, ei muulloin.
 5. Päiväajovalorele on siis eri rele, kuin ajovalorele, joka on moottoritilan sulakeboksissa? Yritän ehtiä mittaamaan päiväajovaloreleen 7-nastan johdosta, kun löydän sen. Konehuoneen puolelta ajovalorele toimii normaalisti, ja jännite tulee I7 (tai 17) -nastoihin. Tarkistin ajovalojen toiminnan vielä varmuuden vuoksi, ja kaikki toimii juuri niinkuin tässä selitit: Voin luvata tämän selvittäjälle ainakin jonkinlaisen pienen palkkion. Oma osaaminen noiden sähkökaavioiden kanssa loppuu kesken.
 6. Valot toimivat muuten juuri niin kuin pitääkin, parkit ja päivävalot. Ainoastaan taustavalot eivät toimi, ja ne ovat "samassa linjassa" ajovalojen säädön kanssa.
 7. Parkit toimivat, kuten kaikki muutkin valot. Tuon maadoituksen kuljettajan potkupaneelin luona tarkistin päällisin puolin, samoin kuin otin konehuoneen puoleisen sulakeboksin irti ja heiluttelin johtoja huolellisesti yms. Voisin tuon päiväajovaloreleen tarkistaa kuitenkin. Mikähän se noista on? Kuulen tosin sen naksahduksen kyllä kun laitan ajovalot päälle. Jos vika ei ole releessä, onkohan tuolla välillä enää muita mahdollisia aiheuttajia? Toivottavasti ei vaan jokin johto hapertunut tai vaurioitunut jossain syvällä kojelaudan sisällä... Kiitos tähän asti vastauksista
 8. Nyt on mittaristo vaihdettu, mutta ei auttanut. Ideat totaalisen lopussa, joten kaikki ideat ovat tervetulleita. En osaa lukea noita sähkökaavioita, joten en tiedä minkä kautta johdot kulkevat. Osaisiko joku sanoa, mistä virtajohto ajovalojen korkeudensäätimelle, joka ei siis saa virtaa, tulee? Seurasin sitä mittaristolle, mutta sieltä eteenpäin en päässyt eteenpäin. Koska vika ei ole mittaristossa, on siis vika mahdollisesti jossain joka aiheuttaa tuon jännitekatkoksen tuossa linjassa.
 9. Täällä uusi foorumilainen heti hädässä! Avovaimon 2001 Avensiksessa on mystinen sähkövika, jonka seurauksena mittariston taustavalot, lämmönsäätimien yms valot eivät pala, eikä myöskään ajovalojen korkeussäätö toimi. Nuo liittyvät toisiinsa, koska kun satunnaisesti, ehkä 2 tai kolme kertaa, ovat taustavalot yhtäkkiä toimineet, on toiminut myös korkeudensäätö. Lakkaavat kuitenkin toimimasta hetken päästä. Autoon on vaihdettu edellisen omistajan toimesta mittaristo jostain syystä, ja mietin että voisiko vika olla siinä? Sulakkeet on käyty läpi pariin kertaan, samoin maadoituskohtia, ja joht
×
×
 • Create New...