Jump to content

valde

Jäsen
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen6158
 • Nearest place
  Kuopio
 • City
  Kuopio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei oikeastaan, siis edelleen jos minulla on oikea kytkentäkaava. Valoviiksestä lähtee johdot ajovaloille, ja parkeille. Nämä molemmat toimivat viiksen ohjaamina oikein virtojen ollessa poissa päältä, ja mitaristonvalojenhan pitäisi syttyä noissa molemmissa asennoissa. Päiväajovaloreleen vika voisi kyllä tosiaan tehdä tuon.
 2. Niinkuin tuosta kytkentäkaavasta näkyy, niin kaikille puolille tulee yhteiset käyttöjännite, maa, igf, ja sitten menee erikseen ohjaus jokaisesta eculle. Mittaa ensin että nuo kolme tulee jokaiselle. Käyttöjännitteen ja maan voit testata polttimolla, niin silloin tietää että missää n kohtaa ei ole huonoa kosketusta. Sitten tuon igf johdon mittaat vaikka 2 ja 3 puolan liittimen väliltä, niiden pitäisi siis olla yhdessä. Jos kaikki nuo on ok, niin sitten mittamaan nuo johdot puolilta eculle. Eli tuo viimeinen johto IGT niistä 1 ja 2 puolan liittimistä ecun liittimeen. Eikö se ecu ollut h
 3. Joo, tarkoitat varmaan kuitenkin että mittariston valot eivät syttyneet tuossa viimeisessä vaiheessa? Päiväajovalorele ohjaa niitä automaattisia ajovaloja, ja toteuttaa sen että parkit voivat palaa joko mittariston valojen kanssa, tai ilman. Ajovalorele kytkee päälle ajovalot, eikä ole tässä se epäilty osa. En ole varma missä tuossa tuo päiväajovalorele sijaitsee, kun tuohon sähkökaavaan jota katsoin ei kerro. Moottoritilan erillinen kotelo, moottoritilan sulakekotelo, tai kuljettajan polvipanelin takana taitavat olla ne mahdollisuudet. Jos olisin sielläpäin, niin tulisin kyllä jopa
 4. Eli siis käy huonommin kun vähentää polttoainetta. Eli ei siis varsinaisesti käy rikkaalla. Eli ehkä käy rikkaalla vain sylinterikohtaisesti? Syttykatkoja? Vuotava suutin? Kuuntele suuttimet läpi koneen käydessä stetoskoopilla tai pitkällä ruuvimeisselillä. Kaikista pitäisi tulla samanlainen ääni. Jos ne on ok, niin sitten on vika ehkä syttypuolella.
 5. Mitä fuel trim näyttää? Fuel trimmin taisi pystyä tuossakin mittaamaan diagnostiikkaliittimeltä koneen käydessä mittaamalla Vf1 jännitettä verrattuna maahan tai E1. 2,5V taisi olla normaali, ja sen yläpuolella positiivinen, ja alapuolella negatiivinen. Jos plussalla, niin viittaisi ehkä juurikin lambdaan. Jos miinuksella, niin jotain muuta, vaikka polttoainepaineensäädin. Jos et kokeillut jo, niin kokeile irroittaa lambdan pistoke jo kun virrat ovat poissa päältä, ja sitten laittaa käyntiin. Jos fuel trim oli plussalla, niin tämä kannattaa kokeilla.
 6. Miten usein tätä tapahtuu? Jos autolla ajetaan normaalisti lyhyttä matkaa kaupungissa, ja sitten harvoin ajetaan kunnolla lämpimäksi, ja sitten alkaa savuttamaan, on tämä normaalia. Tämä savu tulisi siis kun suodatin palaa tyhjäksi. Jos ajo ei ole tuollaista pätkäajoa, ja aina kuitenkin savuttaa kun on lämmennyt kunnolla, niin ehkä se yrittää aina polttaa tuota hiukkassuodatinta tyhjäksi? Ehkä jos koneella katsoisi antureiden arvoja, selviäsi joku joka näyttää väärin, ja aiheuttaisi tuon? Tai ehkä suodatin on jotenkin tukossa, mutta ei suostu palamaan tyhjäksi, tämäkin pitäisi näkyä konee
 7. Tarkoitatko 90-luvun puolivälin mallia eli E100? Edelliseen eli E9 Corollaan (jota sitäkin kyllä myytiin uutena vielä 90-luvun alussa) olisi keskiökapselit käyttämättömänä alkuperäispaketissaan. Eli ne kapselit peittää vanteen keskiön, ja kiinnitysmutterit, mutta jättää loput alkuperäisestä peltivanteesta näkyviin.
 8. Mittaa jännite päiväajovaloreleen nastaan 7 kiinnittyvästä vihreästä johdosta ajovalokatkaisimen ollessa parkit asennossa (virrat voi olla poissa päältä), parkkien pitäisi siis olla tässä päällä. Rele siis paikallaan. Johtoon pitäsi tulla 12V. Jos jännite ei tule, on vika ennen relettä, tai releessä. Jos jännite tulee, mutta mittariston valot eivät syty, on vika releen jälkeen.
 9. Mittaa jännite päiväajovaloreleen nastaan 7 kiinnittyvästä vihreästä johdosta ajovalokatkaisimen ollessa parkit asennossa (virrat voi olla poissa päältä). Rele siis paikallaan. Johtoon pitäsi tulla 12V. Jos jännite ei tule, on vika ennen relettä, tai releessä. Jos jännite tulee, mutta mittariston valot eivät syty, on vika releen jälkeen.
 10. Siis toimiiko ne päiväajovalot myös? Parkit toimii myös katkaisin parkkiasennossa? Mittariston, ja säätimien valot ei syty valokatkaisimen missään asennossa virtojen ollessa poissa, eikä auton ollessa käynnissä? Naksausajovalot päälle laittaessa kuuluu valoreleestä, se ei ole oikea tutkia. Päivajovaloreleen ja johdotuken lisäksi on myös muita mahdollisia vikapaikkoa. Helpottaisi vian miettimistä jos tietäisi, miten ajovalot, parkit ja päiväajovalot toimivat nyt.
 11. Minulla on kytkentäkaava vain ennen 2000 valmistettuihin, eli jos kytkentä on muuttuunut siitä, niin ohjeet eivät ehkä päde. Parkit toimivat kuitenkin? Eli valorele, ja 10a tail sulake toimii. Päiväajovaloreleen vika voisi ehkä olla, jos pitää arvailla. Maadoitus tässä kytkennässä on kyljettajan potkupanelin luona. Toimiiko ajovalot, parkit ja päiväajovalotoiminto nyt? Eli jos virrat poissa ollessa käännät valokatkaisimen parkeille, syttyy parkit? Ajovaloille, niin syttyy lisäksi ajovalot? Kännät katkaisjasta taas pois, ja käynnistät, niin ajovalot ja parkit syttyy? Käännät park
 12. Moottorin lämpöanturi eculle on siinä alavesiletkun lähdössä, eli termostaattikotelossa, moottorin takapäässä, eli vaihdelaatikon yläpuolella. Siinä on samassa myös lämpöanturi tuulettimille, eli mittaa oikeaa anturia. Jos haluat testata anturin, niin se on noin 2kohm ntc vastus. Eli resistanssi on noin 2kohm 25c, noin 6kohm 0c, tai noin 250ohm 90c. Noilla tiedoilla saat tarkastettua anturin kyllä. Toinen tarkastustapa on verrata arvoa imuilman lämpöanturin vastukseen, ne toimivat samalla tavoin, eli jos moottori on ollut pitkään sammutettuna, eli moottori on yhtäläämin kuin ulkoilma, pit
 13. Yksin kytkin ilmautuu käyttämällä esim. varoituskolmiota laatikossaan apuna. Eli poljin kiilataan pohjaan kuskinpenkin, ja tuon avulla, ja sitten ilmaruuvi auki, ilmaruuvi kiinni, poljin päästetään ylös (tai nostetaan ylös), ja taas kiilataan pohjaan, ja tätä toistetaan kunnes se on ilmattu.
 14. Jos kokeilet käyttää vakionopeudensäädintä auton ollessa paikallaan, toimiiko se samalla tavalla? Onko tämä: http://www.tcag.com.au/documents/AP150 Installation Manual.pdf oikea ohje? Tuolla on tuo testitila mainittuna ohjeessa, selviäsikö vika sillä?
 15. Miten tuo valo toimii silloin kun vakionoeudensäädin toimii? Löytyisikö jostain ohjetta, josta näkisi mitä tuo punainen valo tarkoittaa?
×
×
 • Create New...