Jump to content

valde

Jäsen
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen6158
 • Nearest place
  Kuopio
 • City
  Kuopio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. valde

  1996 corolla

  Ne vakiot on ehkä 6". Jokatapauksessa joudut tekemään tai ostamaan sovitteet, kun kaiuttimia pitää korottaa siitä oven metallista, vakioissa tuo korotuson jo itsessään. 6,5" kanssa joudut olemaan tarkka siitä, miten tulee ovipahvissa olevaa rinkulaa vasten (ellet leikkaa sitä pahvista pois, mitä en suosittelisi). Tuo rinkula (siis tavallaan putki) tulee siitä ovipahvista sen vakiokaiuttimen ympärille, ja ottaa siihen kiinni, tavallaan ohjaten äänen sitä ritilää kohti.
 2. Vakiona nämä käy hyvin rikkaalla, kun kaasua painetaan paljon. Eli tehot ei heti putoa, vaikka polttoainevirtaama hiukan laskisi. Ecun kondensaattorivian luulisi näissäkin aiheuttavan eniten ongelmia kylmimmillä keleillä ennen kuin kerkeää lämpenemään, mutta en ole koskaan Toyotan ecuista tätä onglemaa havainnut, tai korjannut. Kylla Toyotan kuuluu toimia ongelmitta 24 vuotiaana, eihän se ole vielä edes museoikä
 3. Tässä on video väärästä korjaustavasta, jossa siis vain lukitaan nuo hihnapyörän puoliskot yhteen:
 4. Polttoanesuodattimet ja bensapumpun toiminnan saa myös tarkastettua viemällä paluulinjan polttoaineenpaineensäätimestä mitta-astiaan (esim. limpparipullo) ja käynnistämällä bensapumppu, koneen ollessa sammutettuna (tämä onnistuu siitä diagnostiikkapistokkeesta), sitten vaan sekunttikellolla tuo virtaaman määrittely. Pieni arvo viittaa tosiaan tukkeutuneeseen suodattimeen, tai vähemmän todennäköisesti esim. huonoon bensapumppuun. Liian suuri arvo taas voisi merkitä viallista polttoaineenpaineensäädintä. Yksi keino tuon polttoaineenpaineensäätimen (osittaiseen) tarkastukseen on ottaa siltä imusarjaan menevä letku irti koneen käydessä, ja katsoa (tai haistella) ettei sieltä tule bensaa.
 5. Se säätää moottorin tyhjäkäyntikierroksia, päästämällä ilmaa kiertämään kaasuläpän ohi. Ecu siis ohjaa tuota, ja siksi mitään erillistä ryyppyä ei tarvita. Se on kiinni siinä kaasuläppäkotelossa, ne jäähdytysnesteletkut tulee siihen lämmittämään sitä. Kaasuläppäkotelosta kun irroitat ilmanputsarille menevän letkun, niin sille menevä reikä on ennen kaasuläppää.
 6. "Ryypyn" toimintaan auttaisi varmaan tyhjäkäynninsäätimen putsaus. Sen taisi saada putsattua aikahyvin vain irroittamalla kaasuläpältä ilmanpusarikotelolle menevän letkun. Oliko tuo toiminta niin että säädin liikkui aina edestakaisin virrat päälle laitettaessa, ja puhdistus siis vaikka niin että pistää vaan puhdistusainetta, käyttää virtoja päällä ja poissa, ja sitten käynnistää, jolloin (likainen) puhdistusaine menee koneeseen, ja sitten tämän voi toistaa. Kone käy ilman ilmanputsarille menevää letkua, koska siellä ei ole ilmamassamittaria.
 7. Vai anturin maadoituksen? Olivatko nämä yhden vai kahden johdon nakutusanturilla?
 8. Jos parempaa ei löydy, niin tässä on normaali webaston asennusohje: http://service-manual.ru/webasto/install/cars/Toyota/Yaris/2000/Yaris_Verso_2000_1.0_1.3_1.4_1.5_b_d_D.pdf Tämäkin toki auttaa asennuksessa, mutta tuo muunnossarjan ohje tekisi hommasta helpomman. Jos teet kytkennän itse, niin voit myös lisätä siihen termostaatin, jolloin puhallin lähtee käyntiin vasta jäähdytysnesteen lämmettyä, niin akun kuluminen vähentyy.
 9. Voi tehdä itsekkin sarjan vesipumpusta, irtoreleistä, Webaston tai Eberrspärcherin kellosta, sulakekoteloista yms. Joskus noissa tulee ongelmaksi että eritysesti kovassa pakkasessa kello ei jaksa vetää relettä, joten kannattaa ehkä vaihtaa tilalle pienen käämivirran rele (esim. elektroninen rele).
 10. Tässä on ainakin jotain puhetta asiasta: https://www.speed-talk.com/forum/viewtopic.php?t=16533 Toki kysessä ei ole mikään varsinaisesti luotettava lähde, mutta kuitenkin kuulustaisi ehkä mahdolliselta selitykseltä.
 11. Siis tietenkään kysessä ei ole mikään normaali tapahtuma, vaan joku ei tarkoitettu kemiallinen reaktio. Tuota on kuitenkin tapahtutunut useimmin, ja tilanteissa joissa autoon kuulumattomat lisäaineet on melko hyvin voitu sulkea pois, joten se ei oikein vaikuta todennäköiseltä. Muistelisin että olin jostain kuullut että tutkimuksessa oli jonkun polttoaineen lisäaineen oli tosiaan todettu voivan aiheuttaa tätä, kysessä ei siis tietenkään voi olla mikään kerosiini yms. vaan joku muu vaikuttava aine. Tähän kohtaan en vain tuota tutkimusta, tai edes mainintaa siitä, löydä mistään. Nämä olivat vain omia arvauksia ja googletuksen tuloksia, kun olin samaa miettinyt vastaavia videoita katsottuani.
 12. PAO synteettinen öljy ja öljyä jäykistävä lisäaine? Tuo kuulustaisi loogiselta, kun nuo lisäaineet on varmasti enemmän mineraaliöljyille tarkoitettuja. Tai polttoaineen lisäaine, ja nuo PAO öljyt? Tästä oli ilmeisesti joskus tehty tutkimus, jossa ongelma todettiin mahdolliseksi. Pieni, mutta pitkäaikainen jäähdytysnestevuoto, ja kuumana käyvä kone? Pelkällä glykolilla voisi olla tällainen vaikutus öljyyn.
 13. Siinä smart key osiossa on ilmeisesti joku myös avaimen sisällä tapahtuva ohjelmointi, tai se avain siis vain rekisteröityy käytetyksi. Mutta tosiaan varsinainen ohjelmointi tapahtuu vain autoon. Tuollainen avaimen nollauslaite taitaa kuitenkin maksaa toistasataa, eli pitäisi käyttää aikapaljon että kannataisi ostaa.
 14. Eikö se avain käytetty avain pidä ensin nollata? Eli ei onnistuisi Techstreamillakaan, tai siis vaatisi sen nollauksen.
 15. Jos olisi tuohon Toyotan korjausmanuaali, niin voisi tarkistaa, mutta uskoisin, että anturille tulisi maa ja käyttöjännite, ja viimeisestä pinnistä sitten lähtisi 12V? kanttiaalto. Jos kytkentä olisi noin, niin voisi kokeilla kytkeä jonkun (pienen) polttimon niiden kahden johdon, joiden välillä oli 12V väliin, niin näkisi että niissä molemmissa on kunnon kontaktit. Jos nuo on kunnossa, niin sitten kytkisi mittarin siihen viimeiseen johtoon, ja mittaisi jännitettä, samalla rengasta hieman pyöritellen, jolloin jännitteen pitäisi vaihdella (0V ja 12V)? Jos nuo olisi kaikki kunnossa, niin sitten mittaisi mittariston päästä tuota samaa johtoa, edelleen rengasta pyöritellen.
×
×
 • Create New...