Jump to content

valde

Jäsen
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen6158
 • Nearest place
  Kuopio
 • City
  Kuopio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. valde

  Avensis T22 1AZ-FSE

  Jos et muuta keksi, niin kunnolla lämmenneellä koneella noita lambdojen arvoja ja fuel trimmejä seuraamaan. Joskus on tullut vastaan, että etummainen anturi (air-fuel ratio sensor) on kunnolla lämmettyään ruvennut näyttämään niin pahasti pieleen, että vikakoodi tulee takimmaisen anturin toimimattomuudesta, ja varmasti on tehot kateissa jo tätä ennen. Tämä toimi juuri niin, että aluksi anturi toimi oikein (vaikka oli jo toimintalämpöinen), mutta sitten kunnolla lämmettyään (ehkä reilun puolen tunnin tyhjäkäynnin jälkeen) erittäin huonosti. Vika näkyi kaikkein helpoiten (ja myöhemmin korjaus oli helpoin varmistaa) lyhyen fuel trimmin suurista liikkeistä kunnolla lämmenneellä koneella.
 2. valde

  vänkärin sähköikkuna

  Hieman auttaisi, kun tietäisi, mikä auto on kyseessä. Mutta jos mittasit että moottorille tulee maa ja käyttöjännite, esim. mittaamalla moottorin yli, ja moottori ei tee mitään, niin silloin on moottori rikki.
 3. valde

  avensis t25 2.4 outo sähkövika

  Tarkasta että kaikki käyttöjännitteet ja maat pysyvät eculla, kun yhteyttä ei saada. Tarkista että VC (eli 5V) linjat pysyvät 5v kun ecuun ei saa yhteyttä. Yksi mahdollinen vikapaikka olisi (korkeapaineisen) polttoainekiskon paineanturi, eli polttoainepaineanturi. Se saattaa hajota niin, että polttoaineenpaineen noustessa anturi menee oikosulkuun maadoittaen 5V linjan, ja näin estäen ecun toiminnan, tämä on helppo testata irroittamalla liitin anturista.
×