Jump to content

valde

Jäsen
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen6158
 • Nearest place
  Kuopio
 • City
  Kuopio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kyllä, juurikin tätä tarkoitin tuolla pumpulla testaamisella. Mahdollisten vuotopaikkojen, tai muun hitaan käynnistymisen syiden pohtiminen on mielestäni hieman ennenaikaista. Kun tuolla pumpulla saa kuitenkin nopeasti testattua onko vika polttoainenjärjestelmän vuodossa, vai muualla. Tuon testin jälkeen voi sitten keskittyä joko vuotopaikan, tai muun ongelman etsimiseen riippuen testin tuloksesta.
 2. Eikö tämä nimenomaan ole ilman sitä tankin pumppua? Käsipumppu polttoainesuodattimen päällä toimii tuohon ilman poistamiseen. Samalla se helposti varmistaa, että ongelma on juurikin ilma polttoainejärjestelmässä.
 3. Se hihnapyörä on kiinni jalassa, joka taisi tulla moottoriin kiinni kahdella pultilla.
 4. Siinä polttoainesuodattimen päällähän on käsipumppu, jos pumppaat ssitä parkymmentä kertaa ennen starttia, niin lähteekö käyntiin heti?
 5. Yksi mitä voisit ehkä kokeilla olisi moottorinohjausyksikön liittimen irroitusta ja kiinnitystä. Yhdessä T25 joka välillä vastasi kaasuun oudosti, mutta ei antanut mitään vikakoodeja Techstreamillakaan, oli huono kosketus tuossa. Huono kosketus oli siis kaasupolkimelta moottorinohjausyksikölle menevissä pinneissä. Moottorinohjausyksikkö on helpossa paikassa hanskalokeron takana.
 6. Tarkoitatko että kuskun oven lukkopesästä ei mene lukkoon edes kuskin ovi, vai ei mene lukkoon muut ovet? Entä aukipäin?
 7. No sitten ne koodit pitää lukea langattomalla rengasanturilukijalla niistä renkaista, tai sitten toki voit lukea ne koodit autosta Techstreamilla. Techstreamilla kun luet ne koodit, niin nyt siellä on siis tallessa koodit kesärenkaista, ja sitten kun luet ne senjälkeen kun talvirenkaat on koodattu, niin sinulla on koodit molempiin, ja jatkossa onnistuu koodaus itse. Klooninturit ovat siis sellaisia rengaspaineantureita, joihin voidaan kirjoittaa koodi, eli id-numero. Eli toisen rengassarjan vaihdon yhteydessä paineanturit vaihdettaisiin tällaisiin, ja sitten niihin kirjoitettaisiin koodei
 8. Tuo 2014 on 4 muistipaikalla, 2015 alkaen löytyy muistipaikat toiselle sarjalle. Eli tuosta muistipaikkaa ei löydy kuin yhdelle rengassarjalle. Renkaat täytyy siis koodata auton muistiin aina renkaanvaihdon yhteydessä. Techstreamilla tuo onnistuu aika nopeasti, jos rengaspaineantureiden koodit ovat tallessa. Jos tätä ei halua tehdä, niin toiseen rengassarjaan voi laittaa kloonianturit, jolloin molemmissa sarjoissa on samat anturien koodit.
 9. Tuo tyhjäkäynninsäädin on sähköinen, ei vahatoiminen. Ei ole egr:ää. Oletko sen moottorin lämpöanturin mitannut? Sille on erillinen anturi, kuin lämpömittarille.
 10. Ei toki enää ole ajankohtainen. Mutta bensapumpun, suodattimen ja paineensäätimen nopea testaus onnistuu helpoiten noissakin, irroittamalla bensapaineensäätimeltä tankille menevä letku. Siitä vedetään letku mitta-astiaan (esim. limpparipullo), diagnostiikkapistokkeesta kytketään pumppu päälle, ja mitataan aika, jossa astia täyttyy. Samalla kokeilee myös että bensapaineensäätimen alipainelähtöön ei tule bensaa. Tosiaan itse ongelmaan juurikin tuo paineilmatesti. Tulpat pois. Kone pyörittänällä niin että mäntä on ylhäällä puristustahdissa, sen puristustahdin voit joko kokeilla tulpanreästä
 11. Ei tämä mitenkään suuri homma ollut, että en kyllä mitään rahaa tästä tarvitse.
 12. Motonetin yleismallikin https://www.motonet.fi/fi/tuote/482541/Ovivalokatkaisin-lyhennettava taitaisi mennä pakalleen, jos ei purkuosaa löydy.
 13. Ei oikeastaan, siis edelleen jos minulla on oikea kytkentäkaava. Valoviiksestä lähtee johdot ajovaloille, ja parkeille. Nämä molemmat toimivat viiksen ohjaamina oikein virtojen ollessa poissa päältä, ja mitaristonvalojenhan pitäisi syttyä noissa molemmissa asennoissa. Päiväajovaloreleen vika voisi kyllä tosiaan tehdä tuon.
 14. Niinkuin tuosta kytkentäkaavasta näkyy, niin kaikille puolille tulee yhteiset käyttöjännite, maa, igf, ja sitten menee erikseen ohjaus jokaisesta eculle. Mittaa ensin että nuo kolme tulee jokaiselle. Käyttöjännitteen ja maan voit testata polttimolla, niin silloin tietää että missää n kohtaa ei ole huonoa kosketusta. Sitten tuon igf johdon mittaat vaikka 2 ja 3 puolan liittimen väliltä, niiden pitäisi siis olla yhdessä. Jos kaikki nuo on ok, niin sitten mittamaan nuo johdot puolilta eculle. Eli tuo viimeinen johto IGT niistä 1 ja 2 puolan liittimistä ecun liittimeen. Eikö se ecu ollut h
 15. Joo, tarkoitat varmaan kuitenkin että mittariston valot eivät syttyneet tuossa viimeisessä vaiheessa? Päiväajovalorele ohjaa niitä automaattisia ajovaloja, ja toteuttaa sen että parkit voivat palaa joko mittariston valojen kanssa, tai ilman. Ajovalorele kytkee päälle ajovalot, eikä ole tässä se epäilty osa. En ole varma missä tuossa tuo päiväajovalorele sijaitsee, kun tuohon sähkökaavaan jota katsoin ei kerro. Moottoritilan erillinen kotelo, moottoritilan sulakekotelo, tai kuljettajan polvipanelin takana taitavat olla ne mahdollisuudet. Jos olisin sielläpäin, niin tulisin kyllä jopa
×
×
 • Create New...