Jump to content

valde

Jäsen
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen6158
 • Nearest place
  Kuopio
 • City
  Kuopio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. valde

  E-carinan "nypytys"

  Joo, enimmäkseen kaipasin tuota parempaa tietoa milloin ääni kuuluu, ja luulisi että tuosta olisi muillekkin apua vian arvailuun. Lähinnä noissa kummassakin olisi hyötynä se että kuulisi paremmin mistä ääni kuuluu. Toinen tapa kokeilla on että parkkeraat auton tasaiselle maalle (vaihde päällä käsijarru poissa), ja konepelti auki työntelet sitä edestakaisin. Mahdollisiksi vikapaikoiksi eikai kuitenkaan oikein jää kuin kytkin, vaihdelaatikko, vetarit tai moottorin/vahdelaatikon ripustus, tai joku paikka mikä liikkuu moottorin liikkuessa (esim.pakoputki)
 2. valde

  E-carinan "nypytys"

  Jos kylmällä koneella nostat eturenkaat ilmaan, ja käytät vaihde päällä (kytkin ylhäällä), niin koliseeko silloin? Entä jos hiukan jarrulla kuormitat samalla? Jos, niin voisi kuulla mistä tuo ääni tulee? Lämpimällä koneella ei siis pidä mitään (kummallista) ääntä jos ajat ykkösellä niin että vuorotellen kiihdytät ja moottorijarrutat? Jos nostat toisen eturenkaan ilmaan (vaihde päällä) ja pyörittelet sitä edestakaisin sen väljän aluella, niin kuuluuko tuota samaa ääntä? Vai tarkoititko tässä että tuo ääni kuuluu vain jos rullaat vaihde vapaalla (moottori tyhjäkäynnillä)? Mutta ei kuitenkaan paikallaan ollessa (tyhjäkäynnillä)?
 3. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Valitettavasti en pääkaupunkiseudulta muuta osaa sanoa, kun merkkiliikkeen.
 4. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Tuo P0750 liittyy automaattilaatikkoon, joten siihen ei tosiaan kannata tässä keskittyä. P1349 on tuon muuttuvan venttiilinajoituksen toimintahäiriö, ja se hyvin todennäköisesti liittyy tähän päästöongelmaan. Syitä voisi olla että venttiilinajoitus olisi yksinkertaisesti väärä, tai sitten on joku toimintahäiriö VVT järjestelmässä, tai kai viallinen nokka-akselian (tai kampiakselin) asentoanturikin voisi koodin tehdä. Techstreamilla voisi suoraan katsoa tietoja moottorin käydessä, ja todennäköisesti myös ohjata tuota solenoidia, niin voisi selvitä jotakin.
 5. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Mitä siihen on vaihdettu? VVT-säädinpyörä? Säätösolenoidi? Oliko näissä sille solenoidille erillistä suodatinta?
 6. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Mites muut pakokaasuarvot? Lambda kohdallaan? Jos olisi kaikki arvot pystyisi vikaa päättelemään. Mikä vikakoodi tarkasti on? Antaako koodia kokoajan, vai tuleeko vain välillä?
 7. valde

  camrysta vielä syttysäätö ym

  Se ennakko säädetään virranjakajaa pyörittämällä, eli kunhan muistit pultit kiristää, ettei se jakaja pääse itsestään pyörimään ei ennakko muutu. Se hyppyjohto laitetaan säädön ajaksi paikalleen, ettei ecu, säädön aikana, säädä ennakkoa tuosta perusennakosta, joka säädetään virranjakajaa (jonka sisällä se moottorin asentotunnistin on) pyörittämällä.
 8. valde

  Avensis T22 1AZ-FSE

  Jos et muuta keksi, niin kunnolla lämmenneellä koneella noita lambdojen arvoja ja fuel trimmejä seuraamaan. Joskus on tullut vastaan, että etummainen anturi (air-fuel ratio sensor) on kunnolla lämmettyään ruvennut näyttämään niin pahasti pieleen, että vikakoodi tulee takimmaisen anturin toimimattomuudesta, ja varmasti on tehot kateissa jo tätä ennen. Tämä toimi juuri niin, että aluksi anturi toimi oikein (vaikka oli jo toimintalämpöinen), mutta sitten kunnolla lämmettyään (ehkä reilun puolen tunnin tyhjäkäynnin jälkeen) erittäin huonosti. Vika näkyi kaikkein helpoiten (ja myöhemmin korjaus oli helpoin varmistaa) lyhyen fuel trimmin suurista liikkeistä kunnolla lämmenneellä koneella.
 9. valde

  vänkärin sähköikkuna

  Hieman auttaisi, kun tietäisi, mikä auto on kyseessä. Mutta jos mittasit että moottorille tulee maa ja käyttöjännite, esim. mittaamalla moottorin yli, ja moottori ei tee mitään, niin silloin on moottori rikki.
 10. valde

  avensis t25 2.4 outo sähkövika

  Tarkasta että kaikki käyttöjännitteet ja maat pysyvät eculla, kun yhteyttä ei saada. Tarkista että VC (eli 5V) linjat pysyvät 5v kun ecuun ei saa yhteyttä. Yksi mahdollinen vikapaikka olisi (korkeapaineisen) polttoainekiskon paineanturi, eli polttoainepaineanturi. Se saattaa hajota niin, että polttoaineenpaineen noustessa anturi menee oikosulkuun maadoittaen 5V linjan, ja näin estäen ecun toiminnan, tämä on helppo testata irroittamalla liitin anturista.
 11. valde

  avensis

  Ajonestolla on oma ecu, joka on virtalukon yhteydessä. Mutta koodit on ohjelmoitu moottorinohjausyksikköön, joka sijaitsee hanskalokeron takana. Helpommalla pääset todennäköisesti korjaamalla tai ohjelmoimalla ajoneston, niin että se tunnistaa oikean avaimen. Mikä ajonestossa on ongelmana?
×