Jump to content

valde

Jäsen
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen6158
 • Nearest place
  Kuopio
 • City
  Kuopio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mahtuu siihen suodattimen ympärille kyllä myös ketju, tai lenkkimallinen avain, ne mahtuvat kääntymään vain hyvin lyhyen matkan, mutta se riittää, kun loput (tai ihan kokonaankin) saa käsin pyörittämällä.
 2. Jos katsoin oikeaa kytkentäkaavaa, niin nuo diodit on mittaristossa ovivaroitusvalon yhteydessä, ja tuo on siis toteutettu pelkästään diodeilla. 3kpl diodeja riittää siihen että nuo valot toimii noin, ja yksi varoitusvalo riittää. Mutta diodien viat ei oikein voi aiheuttaa tuota. Ja jonkun johdon pitäisi olla oikosulkeutunut käyttöjännitteeseen, että tämä vika tulisi. Eihän siinä ole mitään muuta valoa, jonka pitäisi syttyä takaosan valojen mukana? Askelmavaloa? Oikosulkeutunut valo kun tekisi tuon ongelman helpoiten.
 3. Ei ne käsijarrukengät paljon kulu, jos ei ole käsijarru päällä ajettu. Eli hyvin pitäisi olla pintaa jäljellä 210tkm. Ruoste noita jarrulevyjä syö, kun ne ei paljon ajaessa kulu, jos ei jarrut jumiutumalla sitten kuluisi.
 4. Se tulppa on tarkoitettu juurikin käsijarrukenkien säätöön. Eli tosian riittää kun takarenkaat, ja nuo tulpat irroittaa. Homma on helppo, kunhan säätö ei ole jumissa, mitä se ei sinulla ole, sillä olet itse sitä juuri löysännyt. Tässä taitaa olla video oikeasta autosta:
 5. Tuo on kyllä hyvä huomio, ettei vapaa-ajan akku, hitaan latautumisensa takia, ole järkevä tuohon lyhyeen ajoon. Kylmäkäynnistysvirran ja käyttöiän suhteesta olen aiemmin ajatellut, että esim. jotkut Yuasan akut, joissa on kokoonsa (ulkomitat, ja amppeeritunnit) nähden pienehkö kylmäkäynnistysvirta kestäisivät pitkään koska niissä ei olisi tehty kompromisseja kylmäkäynnistysvirran kasvattamiseksi, mutta toki tässä on hyvin monia muitakin vaikuttavia syitä.
 6. Kyllä, tottakai. Mutta lähinnä koitin tässä, ensimmäisestä vastauksestani asti, miettiä että onko akun valinta järkevintä ensisijaisesti kylmäkäynnistysvirran perusteella, kuten ensimmäisessä viestissäsi mainitsit? Erityisesti jos tavoitteena on mahdollisimman pitkä käyttöikä, ja ajomatkat ovat lyhyitä, jolloin akku kerkeää harvemmin varautumaan täyteen? Toki hybridiautoihin, tai muuhun ei starttimoottorikäyttöön nuo vapaa-ajan akut olisivat varmasti paremmin soveltuvia.
 7. Nuo ohjeet koskee autoja, joissa on "älykäs" latausjärjestelmä. Yleensä 90-luvun autoissa, ja monissa vähän uudemmissakin ei ole kuin jännitteensäädin, ja näihin käy paikalleen siis mikävaan akku jolle latausjännite sopii. Ja latausjännitettä on myös usein mahdollista säätää (muokata säädintä niin että latausjännite muuttuu), joten akun vaihto ei jää edes siitä kiinni. Yksinkertaistettuna nämä älykkäät järjestelmät pyrkivät tunnistamaan (tai arvioimaan) milloin akku on täynnä, ja alentavat sitten latausjännitettä. Monimutkaisemmat järjestelmät (joissa yleensä on tuo virtamittari) myös voivat pitää akkua vähemmän varattuna, esim. että latausta voidaan voimistaa moottorijarrutuksen aikana. Väärän akkutyypin tapauksessa järjestelmä tunnistaa akun kunnon tai lataustilan väärin, ja sitten yleensä pitää sitä liian tyhjänä, jolloin akku rikkoutuu.
 8. Juurikin tämän perusteella ainakin minulle tulisi ajatus, että jos pieniin kuoriin täytyy saada halvalla rakennettua suuri kylmäkäynnistysvirta, jäisivät erottimet, ja mekaninen kesto ohuissa levyissä heikoksi. "Lasikuitu parantaa akun syväpurkausominaisuuksia. Lasikuituerottimia käytetään usein akuissa,joiden pitää kestää toistuvia syväpurkauksia, mutta joiden kylmäkäynnistyskyky on toisarvoinen." Tuossa tapauksessa kylmäkäynnistysvirran heikentäminen käyttämällä lasikuitueristettä parantaa siis suoraan akun käyttöikää käytössä jossa akkua puretaan usein syvälle. Valitettavasti näistä käyttöikään paljon vaikuttavista sioista löytyy huomattavasti vähemmän tietoa kuin tuosta kylmäkäynnistysvirrasta.
 9. En kyllä tuolla logiikalla saanut vieläkään noita koodeja. Tiedoissa ei näy noita koodeja, ja kuvasta klikkaamalla aukeaa vain isompi kuva. Mutta tuo akunvalitsimen kautta löytyvä https://web.tecalliance.net/exide/fi/home sivu toimii, vaikka tarjoaakin väärää akkua. Se haku tuntuu löytävän akunmallilla nuo koodit muihinkin akkuihin.
 10. Löytyykö ne tosiaan jostain nettisivulta? En ainakaan joskus niitä etsimälläkään löytänyt. Jossain välimallin VAG:issä pystyi vaan syöttämään akun tyypin, ja amppeeritunnit ilman mitään BEM-koodia, mutta uudempiin taisi taas tarvita tuon koodin. Meneekö se tosiaan niin että kun levyjen pinta-alaa on kasvatettu kylmäkäynnistysvirtaa kasvattamiseksi, olisi samalla aina parannettu eristeitä ja muuta rakennetta niin ettei käyttöikä kärsi tästä.
 11. Joissain autoissa on mahdollista vaihtaa tuota akun tyyppiä Battery Managementin asetuksista, jolloin akun tyypin vaihtaminen onnistuu. Jopa niin että voidaan valita sekä kapasiteetti, että akuntyyppi. Mutta nämä taitavat olla enimmäkseen vain VAG autoja. Näissä autoissa akun vaihto on jokatapauksessa tehtävä tietokoneella asetusten kautta, sillä järjestelmä seuraa akun kuntoa, eikä ymmärrä, että se on yhtäkkiä muuttunut paremmaksi. Tuo suuren CCA:n saaminen siihen samankokoiseen akkuun saattaa kyllä vähentää akun käyttöikää. Eli onko akun valinta pelkästään kylmäkäynnistysvirran perusteella sitten järkevää?
 12. valde

  Jarruremontista.

  32mm 6-kulma on tuo akselimutteri, ja 216nm momentti, sitä peltiä kääntelemällä löydät asenennon, jossa sokka menee paikalleen, joten ei tarvitse enää momenttiin laitton jälkeen käännellä.
 13. Toyodiystä: www.toyodiy.com näyttäisi tulevan varaosanumeroksi takalevyille 42431-47080 jolla googlettamalla taas nettikaupat näyttävät halkaisijaksi 290mm. Toki voit itse katsoa, niin saat katsottua oikealla valmistenumerolla. Etujarrulle näyttäisi näin tulevan varaosanumeroksi 43512-42050 ja siitä katsottuna halkaisijaksi 296mm.
 14. Moottorinlämpöanturin voisi tietysti tarkastaa, tarkastus on ylsinkertainen, mitataan vain vastus ja verrataan kaaviosta katsottuun lämpötilan mukaiseen arvoon. Ecun moottorin lämpötila-anturi on siinä moottorin vesiletkulähdössä, moottorin takaosassa (eli siis se vaihdelaatikkoa vasten oleva sivu) siinä on myös toinen lämpöanturi samassa, mikä ohjaa flektiä. Imuilman lämpöanturin voi myös tarkastaa samalla, sen vastus noudattaa myös samaa kaaviota. Mittarille moottorin lämpöanturi on taas eripaikassa, jossain imusarjan takana ehkä? Lisäksi mahdollisia tarkastuskohteita voisi olla kaasunasentotunnistin, ja map-anturin ilmanpuhdistin. Sen ilmanpuhdistimen voi kokeilla puhalatamalla sen läpi moottoriin päin.
 15. Kun puhdistat tai tatkastat tuota, niin katso myös että kaukaloon kaadettu vesi pääsee pois kaukalon molemmista päistä helposti. Se vesi tulee ulos etulokasuojien takareunoista, etuovien edestä.
×
×
 • Create New...