Jump to content

valde

Jäsen
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen6158
 • Nearest place
  Kuopio
 • City
  Kuopio

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tässä on ainakin jotain puhetta asiasta: https://www.speed-talk.com/forum/viewtopic.php?t=16533 Toki kysessä ei ole mikään varsinaisesti luotettava lähde, mutta kuitenkin kuulustaisi ehkä mahdolliselta selitykseltä.
 2. Siis tietenkään kysessä ei ole mikään normaali tapahtuma, vaan joku ei tarkoitettu kemiallinen reaktio. Tuota on kuitenkin tapahtutunut useimmin, ja tilanteissa joissa autoon kuulumattomat lisäaineet on melko hyvin voitu sulkea pois, joten se ei oikein vaikuta todennäköiseltä. Muistelisin että olin jostain kuullut että tutkimuksessa oli jonkun polttoaineen lisäaineen oli tosiaan todettu voivan aiheuttaa tätä, kysessä ei siis tietenkään voi olla mikään kerosiini yms. vaan joku muu vaikuttava aine. Tähän kohtaan en vain tuota tutkimusta, tai edes mainintaa siitä, löydä mistään. Nämä olivat vain omia arvauksia ja googletuksen tuloksia, kun olin samaa miettinyt vastaavia videoita katsottuani.
 3. PAO synteettinen öljy ja öljyä jäykistävä lisäaine? Tuo kuulustaisi loogiselta, kun nuo lisäaineet on varmasti enemmän mineraaliöljyille tarkoitettuja. Tai polttoaineen lisäaine, ja nuo PAO öljyt? Tästä oli ilmeisesti joskus tehty tutkimus, jossa ongelma todettiin mahdolliseksi. Pieni, mutta pitkäaikainen jäähdytysnestevuoto, ja kuumana käyvä kone? Pelkällä glykolilla voisi olla tällainen vaikutus öljyyn.
 4. Siinä smart key osiossa on ilmeisesti joku myös avaimen sisällä tapahtuva ohjelmointi, tai se avain siis vain rekisteröityy käytetyksi. Mutta tosiaan varsinainen ohjelmointi tapahtuu vain autoon. Tuollainen avaimen nollauslaite taitaa kuitenkin maksaa toistasataa, eli pitäisi käyttää aikapaljon että kannataisi ostaa.
 5. Eikö se avain käytetty avain pidä ensin nollata? Eli ei onnistuisi Techstreamillakaan, tai siis vaatisi sen nollauksen.
 6. Jos olisi tuohon Toyotan korjausmanuaali, niin voisi tarkistaa, mutta uskoisin, että anturille tulisi maa ja käyttöjännite, ja viimeisestä pinnistä sitten lähtisi 12V? kanttiaalto. Jos kytkentä olisi noin, niin voisi kokeilla kytkeä jonkun (pienen) polttimon niiden kahden johdon, joiden välillä oli 12V väliin, niin näkisi että niissä molemmissa on kunnon kontaktit. Jos nuo on kunnossa, niin sitten kytkisi mittarin siihen viimeiseen johtoon, ja mittaisi jännitettä, samalla rengasta hieman pyöritellen, jolloin jännitteen pitäisi vaihdella (0V ja 12V)? Jos nuo olisi kaikki kunnossa, niin sitten mittaisi mittariston päästä tuota samaa johtoa, edelleen rengasta pyöritellen.
 7. Oliko näissä sellainen malli, jossa tuo keskiosa painetaan sisään? Eli keskiosa menee sisäänpäin vähänmatkaa, ja sitten napsahtaa avattuun tilaan. Iroitetusta kiinnikkeestä keskiosa taas painetaan ulos, niin että kiinnike on taas avatussa tilassa. Eli keskiosalla on kolme asentoa, ulkona avattu tila, keskellä kiinni tila, ja sisään painettuna taas avattu tila.
 8. Minulla on tuo manuaali koneella. Tästä saattaa löytyä sama: https://mirror.thelifeofkenneth.com/lib/World Tracker Library/worldtracker.org/media/library/Car Manuals/Toyota Avensis 2002-2007 Approved/ tai https://chomikuj.pl/beklin/TOYOTA+AVENSIS+T250/Instrukcja+Serwisowa+Avensis+T25 tai http://cn.btbit.me/bt/JfjUmUyslHbO_uK8_GHlBOk_1k1.html tai jos ei, niin eiköhän noilla hakusanalla löydy netistä jostain.
 9. Kampiakselin, nokka-akselin ja öljypumpun stefat, ja öljypumpun tiiviste. Vaihtaa sen mikä on vuotanut, ja ehkä jonkun muun jos samaan vaivaan saa vaihettua.
 10. Joo, enimmäkseen kaipasin tuota parempaa tietoa milloin ääni kuuluu, ja luulisi että tuosta olisi muillekkin apua vian arvailuun. Lähinnä noissa kummassakin olisi hyötynä se että kuulisi paremmin mistä ääni kuuluu. Toinen tapa kokeilla on että parkkeraat auton tasaiselle maalle (vaihde päällä käsijarru poissa), ja konepelti auki työntelet sitä edestakaisin. Mahdollisiksi vikapaikoiksi eikai kuitenkaan oikein jää kuin kytkin, vaihdelaatikko, vetarit tai moottorin/vahdelaatikon ripustus, tai joku paikka mikä liikkuu moottorin liikkuessa (esim.pakoputki)
 11. Jos kylmällä koneella nostat eturenkaat ilmaan, ja käytät vaihde päällä (kytkin ylhäällä), niin koliseeko silloin? Entä jos hiukan jarrulla kuormitat samalla? Jos, niin voisi kuulla mistä tuo ääni tulee? Lämpimällä koneella ei siis pidä mitään (kummallista) ääntä jos ajat ykkösellä niin että vuorotellen kiihdytät ja moottorijarrutat? Jos nostat toisen eturenkaan ilmaan (vaihde päällä) ja pyörittelet sitä edestakaisin sen väljän aluella, niin kuuluuko tuota samaa ääntä? Vai tarkoititko tässä että tuo ääni kuuluu vain jos rullaat vaihde vapaalla (moottori tyhjäkäynnillä)? Mutta ei kuitenkaan paikallaan ollessa (tyhjäkäynnillä)?
 12. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Valitettavasti en pääkaupunkiseudulta muuta osaa sanoa, kun merkkiliikkeen.
 13. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Tuo P0750 liittyy automaattilaatikkoon, joten siihen ei tosiaan kannata tässä keskittyä. P1349 on tuon muuttuvan venttiilinajoituksen toimintahäiriö, ja se hyvin todennäköisesti liittyy tähän päästöongelmaan. Syitä voisi olla että venttiilinajoitus olisi yksinkertaisesti väärä, tai sitten on joku toimintahäiriö VVT järjestelmässä, tai kai viallinen nokka-akselian (tai kampiakselin) asentoanturikin voisi koodin tehdä. Techstreamilla voisi suoraan katsoa tietoja moottorin käydessä, ja todennäköisesti myös ohjata tuota solenoidia, niin voisi selvitä jotakin.
 14. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Mitä siihen on vaihdettu? VVT-säädinpyörä? Säätösolenoidi? Oliko näissä sille solenoidille erillistä suodatinta?
 15. valde

  Rav4 CO arvo > 0.30

  Mites muut pakokaasuarvot? Lambda kohdallaan? Jos olisi kaikki arvot pystyisi vikaa päättelemään. Mikä vikakoodi tarkasti on? Antaako koodia kokoajan, vai tuleeko vain välillä?
×
×
 • Create New...