Jump to content

MaunoJokinen

Jäsen
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen36
 • Nearest place
  Tampere
 • City
  Kangasala

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MaunoJokinen

  avensis

  Nyt sitten ihan harmaa muistikuva varaosatiskiltä JA ISOLLA VARAUKSELLA, kun sattu edellinen asiakas tilaamaan avainta, ja kuuntelin vieressä, niin muistaakseni sanoi, että onneksi et teettänyt siihen avainta, kun se olis laittanut sen varkaudeneston johonkin suojatilaan, ja sen jälkeen sen joutuisi ohjelmoimaan uudelleen. Olisko nyt teillä käynyt samoin, että kokeiltu teettää avainsepällä vara-avainta ilman saattomuistia? Mutta semmoinen tuli mieleeni, että oletteko koittaneet sitä sillä huoltoavaimella? siihähän ei ole ovikakeja, mutta on se saattomuisti tuolle varkauden estolle. toimiiko samalla tavalla? Tai siis kai avensiksessa on samalla tavalla kuin japseissa ja turkin rollassa, että on yks erivärinen avain, joka on tarkoitettu sitä varten, että saa jättää huoltoon tuon kanssa.
 2. Mä oon törmännyt siihen, että tuo työsylinterin tappi aiheuttaa tuon saman. Eli käpälän ja tapin väliin laittaa hiukan vaseliinia, niin auttaa. Tosin se on yleensä vain väliaikainen korjaus.. viittaa siis kuluneeseen työsylinteriin myös. Ainakin avensiksessa tuli aika pian työsylinteristä vainaa, kun alko vuotaan seuraavaksi nestettä. Joo ja en tietenkään laittanut öljyä työsylinteriin
 3. eiköhän siitä ole diodisilta tai lataussäädin rikki tuosta laturista. Molemmat on noin uudessa laturin sisällä. diodisillan voi yleensä mitata ihan yleismittarilla, säätimestä lähinnä sen, että onko kokonaan oikosessa. Voihan siellä olla toki ankkuri tai kenttä oikosessa.. nekin voi mitata. Tarkista vielä kuitenkin moottorin, akun ja korin välinen maajohto, ettei ole hapettunut moottorin tai korin päästä.
 4. Tarkistin varosakirjasta, ja tosiaan tossa 4a-fe 100 sarjalaisessa ei ollut erillistä rikastin suutinta. saman ikäisestä 4AGZE koneisessa se vielä löytyy. Voi toki olla, että suuttimet on tukossa ja siksi ei pysty antaan riittävästi ruokaa. Ei välttämättä huono idea ruuvata tukkia sen verran auki, että näkisi onko suutinten kärjet sitassa. Läppäkotelo tosiaan saattaa myös jumittaa, joten käy huonosti tyhjää. siihen on kanssa säätöohje, kun toi ei vielä ole automaattinen tuon säädössä. SItten aina on mahdollista, että ECU:n konkat on kuolleet. Ne voi aiheuttaa kyllä sitten hyvinkin outoa käyttäytymistä. Polttoainesuodattimenkin vaihto voisi tulla kyseeseen. samoin tankissa oleva karkeasuodatin on joskus jollain ollut tukossa. Eihän näänyt mitään täsmäohjeita ole, mutta ainakin jotain ideaa, mistä voisi seuraavaksi tutkia.
 5. niin, siis tuo autodocin pulley on justiinsa tuohon 88310-1A660 kompuraan. Kato sitä oem kohtaa siinä ilmoituksessa: https://www.autodoc.fi/nrf/12875393 valmistajan numero NRF 380024. olihan tuossa ebayn ilmoituksessakin toi Toyotan numero. Joten kyllä sen pitäisi siis sopia.
 6. https://www.nettiauto.com/toyota/avensis/11218323 koko auto ?
 7. Taisipa paja pistää ketjun väärille hampaille. Siinä vaiheessa, kun vvti käänsi ajotusta, niin kilahti. Saisi kyllä paja hommata sen kannen siihen, kun kerran rikki korjasi.
 8. juu sopii teemaan.. Mulla olis varmaan vielä tallella ne diskovalotkin, jos tarvit lisää vilkkuvia valoja
 9. Tarkista / tulppaa sokealla laipalla ihan ensimmäiseksi EGR venttiili (mikäli tuossa moinen löytyy). Selittäisi ainakin tuon huonon käynnin ja kulutuksen. onko milloin viimeksi mitattu päästöt? ei noi 4A koneet oo mitään kovin nopeita lämpenemään normaalistikkaan. ainakaan pakkasilla.
 10. Kaippa mekin tää miitti jätetään hamaan tulevaisuuteen, kun ihan hallitusta myöten meitä kielletään Lämpösemmillä keleillä muutenkin mukavampaa poltella notskilla makkaraa?
 11. heh.. joo enpä katsonut tuota kytkistä.. ilman muuta pitäisi tehdä niin, että kytkeytyy vasta, kun jännite laskee riittävästi.. Nythän tuo on niin päin, että menee koko ajan jännite sen vastuksen kautta maihin, ja kun jännite laskee riittävästi, niin aukeaa, ja sen jälkeen led saa jännitettä. Kytkin tosiaan jos tuosta tekee, niin pitää laittaa.. Siinäpä Heikillä pähkimistä löytää kytkin, joka katkaisee tuon määrän no helpotetaan,sen verran, että jos löydät vanhan printterijakajan tms. niin niistä löytyisi sopivaa
 12. mut eikös toi mee kartoilla yli 4000 rpm:n, niinkuin MR2:nenkin? mietin vain, että mahtaako labdavika silloin tulla vastaan? Kannattaisko koittaa napata jostain romikselta vastaava ecu.. jotenkin vaiva vain haisee ecun konkkavialta. Mulla oli MR2:n yksi konkka sillai vailla, että jalka irti konkan sisältä. Huomasin siinä vaiheessa, kun irrottelin noita vanhoja, kun päätin ne vaihtaa kaikki. Eli ei ollut yhtään vuotanutta konkkaa. Yksi vain oli kokonaan poissa pelistä. Ja ongelma oli tuossa, että jossain 4000 rpm:n jälkeen meni helvetin rikkaalle.
 13. näin muistelinkin.. hitto tänne voorumille pitäisi saada parempia hymiöitä
×
×
 • Create New...