Jump to content

J-M Kujala

Aktiivi Jäsen
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by J-M Kujala

 1. HMM 0.15 lautasvälys on kyllä karvahattuvakiolla mun mielestä inan liian tiukka.. oonkohan ite vetäny 8” välitykset minimi 0.2mm ja max 0.25mm haarukkaan. Aikaa myöten välys sit kuluu minne kuluu. Tehtaan speksistä supraan ei hajua, mut saman geometrian osia ku hiacen perissä. Olikohan 0.06”-0.1” jenkki 8” aftermarket välityksissä välys.
 2. Olihan välys jokapuolella minimissään tuon 0.15? Kuvio kantsii kattoo myös useammasta kohasta! oliko välitys ajamaton paketista? oliko oikeaa väriä? Eikä mitään muuta mössöö? Väärä laakeritiukkuus voi kahista, jos liian tiukka, sekä jotkut välitykset vaatii sisäänajon eikä saa päästää ratasta kuumaksi! Koskee lähinnä edullisen pään rattaita. ei toi kosketus kaukana oo jos uusi rataspari paketista, mut kantsii useammasta kohasta katsoa, esim jos välys seilaa niin isoimman ja pienimmän välyksen kohdalta. tuo kiillottuna juuresta hiukan kielii
 3. Just tuli mullekin bägi systeemin tarkistukseen kutsu.. 🤪 -02 kohan tuo E12 nyt on.
 4. Vastusmittarilla juurikin oon testaillu, mut pikkasen pitää olla mittariin luottoa ja itsesuojeluvaistoa.. osassa panokset hapettuu ja vastus saattaa nousta ylärajoille. Se patruunan vastus monessa aikaa myöten nousee ja riittävästi noustuaan rupee olemaan ongelma. voi johtua pelkästään johdoistakin, monesti vaan on jo ylärajoilla panoksenkin vastus, niin pienikin lisä aiheuttaa ongelmia. Eli poistamalla liittimet ja tinaamalla johdot vastus putoo hiukan ja taas pelaa. Takatan tyynyissä ainakin tätä ja sivutyynyt harvemmin on kamppiksissa, ku nuo ei sirpaloidu kasvoille
 5. Eihän korin poistoilma-aukot ole tukossa? tuon saat kyllä testattua, siten että puhallus täysille ja avaat ikkunaa, hiukan voi lisääntyä ilmavirta, mutta suurta muutosta ei saisi tulla.
 6. Laturin valo syttyy / vikakoodi jossei lataa riittävästi, laturi lataa sen, mitä auton ecu haluaa sitä ladattavan.. virta mitataan akun navan amppeeri anturilta.. paska akku sekottaa näitä vehkeitä ja monestikin väärin asennetut lisävalot sekottaa myös. jännite voi uudemmissa olla melkein mitä vain, jahka akku ladattu täyteen, auto mittaa akunluota et akku ei enää ota virtaa, niin jännite pidetään sillä tasolla et akkua ei pureta eikä ladata.. joskus voi olla juuri 12+v
 7. J-M Kujala

  OBD-lukija

  Ei toimi tuo 4AFE koneiseen, tuo lukija on käytännössä euro3 tai vastaava ja uudemmat. Eli vikamuistilliseen/ digitalinen.
 8. J-M Kujala

  OBD-lukija

  Suurinta osa ei lue ku on analoginen järjestelmä ainakin moottorin osalta tuossa.. järjestään yleismallin lukijoilla ei näe sovittimellakaan näitä pre 2000 autojen koodeja, saattaa silti jotain turva varusteita näkyä Techstreamilla, muttei näy nuo yleistyyppisillä lukijoilla.. hyppylanka ja vilkkumisien laskemiset
 9. Jos oikein ymmärtänyt, niin tuo pulikka ohjelmoidaan autoon, eikä toisinpäin, eli avain on mikä on, mutta se pitää ohjelmoida toimivan avaimen kanssa auton tietoihin, Sieltä pitäis myös nähdä et montako avainta autoon on ohjelmoitu ja päästä poistamaan avaimia.
 10. Noita siltoja saa kohtuudella ja todella moni saman runkoisen ja kokoisen silta käy ristiin pikku eroilla..
 11. Kyllä ne vanhusten laturit, mut tarpeeksi ku pusketaan Amppeereja kompaktiin pakettiin, niin ikä lyhenee. Diodisiltojen palaminen on se tyypillisin syy nykyään, ei enää hiilten loppuminen.
 12. Ei se oo ku tehä hyvin, hiekkapuhaltaa ja maalata niin ei näe. Ite tehtynä ei nyt NIIN paha rasti. Ehjää purkuosaa saa ulkomailta kohtuuella, mut korjaamon laskukin on jonkinmoinen vaihdosta.
 13. J-M Kujala

  Megasquirt

  Missä imulämpö anturi on? Imutorvien lähellä jossain konehuoneessa olis hyvä ja itellä siellä pelas ainakin hyvin vaikka hiipikin lämmöt joudolla kovinkin ylös. Lambdaohjausta pikkasen sekaan ni rupee pysyyn soosit tarkemmin kohillaan.
 14. For emission you may need document, but that depends on the year modell. Those details i dont know so well.
 15. Noup, but like Some of the lights needs just bending inside the headlights, cannot explain that well. But just check that you dont have headlights that are suitable for RHD / LHD countries.
 16. All light are ok, modification no needed at all, if car is from EU, USA or Japan, maybe some other countries also, but not remember all. Only modification what is needed, is RHD to LHD. No E approved lights needed. So if you modify stock headlights they are ok, but if change them to LHD, they are needed to be E approved, but who knows that bcz LHD/RHD compatible headlights available. Like my mustang headlights can use in LHD or RHD countries. Usually the modification of stock headlight is easyest and cheapest way. Offcourse depends on car. In a spring i import car f
 17. You dont need rear fog lamp anymore, law have changed, only thing you need to do, is change the RHD headlights to the LHD, or modify them to pass the finnish inspection. Otherwise JDM lights are ok. Other guys know more about shops at Helsinki area.
 18. Sen voi avata ja tarvittaessa korjata, osiakaan ei tarvita, lähinnä yks reikä porata uus ja tausta nurinpäin. Ohjainsolenoidi tai sihti vois olla the syypää myös tai öljynpaineet. Pikakookle sano et anturi häröjä ollu vaik muute toimineet ja johtosarja vikoja.
 19. VVT pyöriä on mennyt, muttei yleensä noilla kilometreillä...
 20. Ite kans aikoinaan löysäsin pultin ja katkasin kannan pois ja vedin pultin pois. Hitsillä uus ja tarkotuksella vähä lyhyemmäks. Oletan et ne pultit on noinpäin kolariturvallisuuden takia, ettei puhko tankkia ku painuu perä sisään. Ite lyhensin niin et mutterin läpi ei paljoa tuu pulttia. Ulkopää olikin tuska saada irti itellä.
 21. Eihän lambda ois hidastunut liikaa? Ihan villi veikkaus vaan.
 22. Olisko konkat kypsänä? S koneen ja remmi AGZE pokseissa tuota vikaa on korjattu ja joillain osiakin myynnissä, Ei kokemusta, mut ulkomaan foorumeilla asiaa on puitu.
 23. Jenkeissä ainakin on pikkujarrullista.. oliskohan nuokin jotkut ebay tilaukset halballa..
 24. Moottorin koko tyyppi näkyy jossain laatassa noine viivanjälkeisine merkkeineen. 2AD ja numero on vain lohkon numeroita. Googleta et löydätkö aven TSB:n tolla numerolla mikä on tuolla listalla, siellä saattaa olla korinumeroittainet mitä väliä koskee. Se on se tarkempi ohje Avensikseen, tuo PDF on enemmänkin tiedote asiasta kuin tarkka dokumentti.
 25. Jos oisin maininnu jenkkifordin, moni ei tajuais.. on tuohon mun -05 mustangiin melkoinen litania TSB lappuja..
×
×
 • Create New...