Jump to content

J-M Kujala

Aktiivi Jäsen
 • Content Count

  230
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

About J-M Kujala

 • Birthday 10/01/1977

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen2591
 • Nearest place
  Vaasa
 • City
  Vaasa

Recent Profile Visitors

969 profile views
 1. Tossa pikijankkia laatikosta reilu 200tkm, ei murheita sen koommin, E11 hb reipas 300tkm ja laakerit. T25 aveissa noita usein menny 200-300tkm välissä. Kaveri korjaamolla vaihtanut useemman, corolla versoissa sama.
 2. Se oireilee ku tarpeeks väljää. toi on myös yleistä et vaihetaan lootaöljy, siitä 10-20tkm ni loota soronoo, todella monelle käynyt näin. vahva oletus et johtuu aiemmin vaihtamattomien öljyjen takia pohjalle kertynyt pikisakkaa ja siinä myös juurikin laatikon kulumisesta johtuvaa metallia, tuo piki lähtee vasta uusin rasvoin liikkeelle. ite huuhtelin lootan yhdestä E12,öljyt ulos, toiset sisään 50% dieselillä jatkettuna ja pukilla pyörimään, aivan musta metallihohto savi valui ulos, lootan pohjalla pohjaropusta kaivettuna oli myös pikijankki pohjalla, joka ei t
 3. Kyllä sieltä kuuluu ääni, kuula ku saa tarpeeks vaurioo niin syö kuulien pitimestä muovit ja sit kuulat pitkin poikin, metallikehäsis ääni pääse pahemmaks ennen kunnon feilausta. mut kyllä niistä ääntä rupee kulumaan, mitä moni ei edes tajua, tai kuule jos radio aina päällä. mut järestään nää on 200-400tkm ajettuja mihin ei oo viimeseen 200tkm vaihettu lootaöljyjä ja jurrattu vitosella paljon.
 4. Toi laakerivamma ku se pitää ihan rehtiä pahentuvaa ääntä, niin miks helvetti sitäkään ei voi ajoissa laittaa, ku kerta tiedetty vika.
 5. Ei haittaa, mut usein tuo nakun liitin ja mahdollinen jatkoliitin on usein ihan jauhoa ja usein rikkinäinen anturikin antaa tuota koodia
 6. Nuo marmoritiskin kytkimet on välillä saman hintaisia ku tarvikesetit.. ei aina, mutta välillä. Toki niitä 5-10x hintojakin on.
 7. Toi kytkimen täristys voi poistua ajan kanssa, mut jos on tarvikekytkin, voi jouset olla levyn keskiössä vaan jotkut, eli sinnepäin, sitte se haukkuuttaa myös. Esmes Toyota iq tarvikekytkimet järestään haukkoo ja kolistaa vaihdelaatikkoa.. niissä liian jäykkä keskiö. halpis tarvikkeissa varsinki myös kitkamateriaalin kyseenalaistan monessakin, esmes LUK kytkimiä myydään Motonetissä oem laatuvaihtoehtona ja ovat täyttä paskaa toyotiin, jos verrataan halvempaan aisin / exedy kytkinpakettiin, mitä saa samalta tiskiltä. Ja toisekseen aisin / exedy on toyotan oem kytkintoimittaja.
 8. Ei, se polkimen korkeus ja tangon välys säilyy, se ei muutu. Mutta aina eri merkkisillä kytkimillä on hiukan erikohdassa se ottaminen. Kuluessaan jos ei irrota niin voi vaatia lisäsäätöä jos varaa. yleisesti ottaen camryn kytkimissä joutuu tekemään tuon säädön et kytkinpoljinta ylöspäin ja tangosta hiukan pituutta, että saa kunnolla irrottamaan, jopa alkuperäisissä näin, koska uus asennuskytkintä vastaavaa ei oo moneenkaan saanut varaosana ees uutena, vaan numeroltaan korvaava tuote. kuluessaan kytkin saattaa myös vaatia tuon säädön, et polinta nostetaan hiukan, mut yleesä
 9. Nyt tsrkkana säätöjen kans!!! camryissä on usein kytkintehostin ja jää siks pohjaan! Noita ku säätelee pieleen niin helppo paistaa kytkin tai painelaakeri! kytkimen liikehän suurimmas osa camryhä suht pitkä ja irrottaa vasta ihan pohjassa. tarvittaessa säädetään tankoa JA stopparia polkimelta, usein poljinta tarttee nostaa 10-20mm ylöspäin stopparin säädöllä tarvikekytkimen kans! , mutta kytkinpoljin nostettuna ylös, sen työntötangon pitää sitte jäädä väljäksi! Noin 1mm välys tangossa, Jos jää puristuksiin niin ei säädä itse itseään ja lämmetessään kantaa ja pask
 10. Milläs moottorilla tuo on?
 11. Rikkaalla... -viallinen etummaisen lambdan lämmitys, tai viallinen anturi. - sopivasti sieltä tunnelista likainen MAF, tai viallinen MAF. - Vuotava viallinen suutin. - Tulppavika. - Bensanpaine ei se mitä pitäis. - Sopivasti vuotava pakosarja. - oireileva sytytyspuola. -jäätynyt bensan paluulinja ja korkea b paine? välttämättä misfire koodia ei tuu, voi myös olla vuotava imusarja.. tossa nyt muutama, trimmit ja päästötesti kertois enämpi.
 12. ja hommahan ei oo sit ihan yksinkertaistettunakaan noin yksinkertainen. kärjellisessä puolaa ladataan kosketuskulmalla, eli ladataan asteita pyörinnästä, ongelma on, että puolan lataus heikkenee kierroksia kohti, koska latausaika lyhenee. Tästä tulee se kärjellisen ongelma, eli kipinäteho heikkenee kierroksia kohti, kärjettömät lataavat pääsääntöisesti X - millisekuntia pituisen ajan puolaa. Liian virran puola muuttaa lämmöksi, joten kärjetön kuumenee, jos kuumenee suht alakierroksilla, liikaa ladattava kärjetön yläkierroksilla, mut toimii paljon tasaisemmin.
 13. MSD Blaster on hyvä, tehokas ja käy toyotan igniter kanssa, etuvastus kytketään, jos puola lämpiää igniterin kanssa, riippuu siis kärjettömän puolan poksin latausajoista! Uudempi vs vanhempi nois oli eroa ajoissa, ja puolia kärjettömis alunperin etuvastuksella ja ilman. puola kuumenee jos virtamäärä ylittää puolan kyvyn ottaa sitä vastaan, silloin etuvastus. Toi on aika äkkiä seurattu koekäytöissä. sama pätee muidenkin puolien kans, matala vastuksista puolaa vaan kiinni ja vastusta jos lämpiää, ni sen puolan teho saadaan ulosmitattua.
 14. HMM 0.15 lautasvälys on kyllä karvahattuvakiolla mun mielestä inan liian tiukka.. oonkohan ite vetäny 8” välitykset minimi 0.2mm ja max 0.25mm haarukkaan. Aikaa myöten välys sit kuluu minne kuluu. Tehtaan speksistä supraan ei hajua, mut saman geometrian osia ku hiacen perissä. Olikohan 0.06”-0.1” jenkki 8” aftermarket välityksissä välys.
 15. Olihan välys jokapuolella minimissään tuon 0.15? Kuvio kantsii kattoo myös useammasta kohasta! oliko välitys ajamaton paketista? oliko oikeaa väriä? Eikä mitään muuta mössöö? Väärä laakeritiukkuus voi kahista, jos liian tiukka, sekä jotkut välitykset vaatii sisäänajon eikä saa päästää ratasta kuumaksi! Koskee lähinnä edullisen pään rattaita. ei toi kosketus kaukana oo jos uusi rataspari paketista, mut kantsii useammasta kohasta katsoa, esim jos välys seilaa niin isoimman ja pienimmän välyksen kohdalta. tuo kiillottuna juuresta hiukan kielii
×
×
 • Create New...