Jump to content

valde

Vierailija
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by valde

 1. Luulisin että kun kyseessä on tuo kaasupolkimen johdon väliin tuleva vakionopeudensäädin, niin vika on itse vakionopeudensäätimessä.
 2. Voit käyttää virrattomana. Radion tallenetut kanavat katoaa, ja sähköikkunat joudut opettamaan, että kerralla sulku/avaus toimii. Opetus toimii niin, että ikkunan ollessa täysin kiinni, painat avausnappia niinkauan, että ikkuna on täysin auki, ja sitten vielä pari sekunttia, sitten painat ikkunan sulkunappia niinkauan, että ikkuna on täysin kiinni, ja sitten vielä pari sekunttia.
 3. Ainakin PDF:äksi tulostusohjelmalla onnistuu.
 4. Fuel trimmejä, ja ehkä lambdoja ja maffia lukijalla katsomalla saisi vikaa tarkemmin selvitettyä, muuten menee arvailuksi.
 5. Tarkista ensin että kytkentä on varmasti oikein, ja tehty tuon Correct kuvan mukaan, eikä hämäykseksi laitetun incorret kuvan. Toki voisikai se anturikin jotenkin juuri nyt olla mennyt rikki, tai jopa jotain muuta, sitä voi kokeilla jättämällä kytkennän pois. Mutta tosiaan väärintehty kytkentä on todennäköisin, jos teippailit kytkennän jotenkin voi olla myös että joku liitos on murtunut. Jos tosiaan on tehty oikein, ja silti herjaa tuota koodia, niin sitten täytyy kasvattaa kondensaattoria, ja pienentää vastusta. Esim. 1Mohm -> 500Kohm, 1uF -> 2uF, tai jopa 1Mohm -> 250Kohm ja 1u
 6. Kyllä, juurikin tätä tarkoitin tuolla pumpulla testaamisella. Mahdollisten vuotopaikkojen, tai muun hitaan käynnistymisen syiden pohtiminen on mielestäni hieman ennenaikaista. Kun tuolla pumpulla saa kuitenkin nopeasti testattua onko vika polttoainenjärjestelmän vuodossa, vai muualla. Tuon testin jälkeen voi sitten keskittyä joko vuotopaikan, tai muun ongelman etsimiseen riippuen testin tuloksesta.
 7. Eikö tämä nimenomaan ole ilman sitä tankin pumppua? Käsipumppu polttoainesuodattimen päällä toimii tuohon ilman poistamiseen. Samalla se helposti varmistaa, että ongelma on juurikin ilma polttoainejärjestelmässä.
 8. Se hihnapyörä on kiinni jalassa, joka taisi tulla moottoriin kiinni kahdella pultilla.
 9. Siinä polttoainesuodattimen päällähän on käsipumppu, jos pumppaat ssitä parkymmentä kertaa ennen starttia, niin lähteekö käyntiin heti?
 10. Yksi mitä voisit ehkä kokeilla olisi moottorinohjausyksikön liittimen irroitusta ja kiinnitystä. Yhdessä T25 joka välillä vastasi kaasuun oudosti, mutta ei antanut mitään vikakoodeja Techstreamillakaan, oli huono kosketus tuossa. Huono kosketus oli siis kaasupolkimelta moottorinohjausyksikölle menevissä pinneissä. Moottorinohjausyksikkö on helpossa paikassa hanskalokeron takana.
 11. Tarkoitatko että kuskun oven lukkopesästä ei mene lukkoon edes kuskin ovi, vai ei mene lukkoon muut ovet? Entä aukipäin?
 12. No sitten ne koodit pitää lukea langattomalla rengasanturilukijalla niistä renkaista, tai sitten toki voit lukea ne koodit autosta Techstreamilla. Techstreamilla kun luet ne koodit, niin nyt siellä on siis tallessa koodit kesärenkaista, ja sitten kun luet ne senjälkeen kun talvirenkaat on koodattu, niin sinulla on koodit molempiin, ja jatkossa onnistuu koodaus itse. Klooninturit ovat siis sellaisia rengaspaineantureita, joihin voidaan kirjoittaa koodi, eli id-numero. Eli toisen rengassarjan vaihdon yhteydessä paineanturit vaihdettaisiin tällaisiin, ja sitten niihin kirjoitettaisiin koodei
 13. Tuo 2014 on 4 muistipaikalla, 2015 alkaen löytyy muistipaikat toiselle sarjalle. Eli tuosta muistipaikkaa ei löydy kuin yhdelle rengassarjalle. Renkaat täytyy siis koodata auton muistiin aina renkaanvaihdon yhteydessä. Techstreamilla tuo onnistuu aika nopeasti, jos rengaspaineantureiden koodit ovat tallessa. Jos tätä ei halua tehdä, niin toiseen rengassarjaan voi laittaa kloonianturit, jolloin molemmissa sarjoissa on samat anturien koodit.
 14. Tuo tyhjäkäynninsäädin on sähköinen, ei vahatoiminen. Ei ole egr:ää. Oletko sen moottorin lämpöanturin mitannut? Sille on erillinen anturi, kuin lämpömittarille.
 15. Ei toki enää ole ajankohtainen. Mutta bensapumpun, suodattimen ja paineensäätimen nopea testaus onnistuu helpoiten noissakin, irroittamalla bensapaineensäätimeltä tankille menevä letku. Siitä vedetään letku mitta-astiaan (esim. limpparipullo), diagnostiikkapistokkeesta kytketään pumppu päälle, ja mitataan aika, jossa astia täyttyy. Samalla kokeilee myös että bensapaineensäätimen alipainelähtöön ei tule bensaa. Tosiaan itse ongelmaan juurikin tuo paineilmatesti. Tulpat pois. Kone pyörittänällä niin että mäntä on ylhäällä puristustahdissa, sen puristustahdin voit joko kokeilla tulpanreästä
 16. Ei tämä mitenkään suuri homma ollut, että en kyllä mitään rahaa tästä tarvitse.
 17. Motonetin yleismallikin https://www.motonet.fi/fi/tuote/482541/Ovivalokatkaisin-lyhennettava taitaisi mennä pakalleen, jos ei purkuosaa löydy.
 18. Ei oikeastaan, siis edelleen jos minulla on oikea kytkentäkaava. Valoviiksestä lähtee johdot ajovaloille, ja parkeille. Nämä molemmat toimivat viiksen ohjaamina oikein virtojen ollessa poissa päältä, ja mitaristonvalojenhan pitäisi syttyä noissa molemmissa asennoissa. Päiväajovaloreleen vika voisi kyllä tosiaan tehdä tuon.
 19. Niinkuin tuosta kytkentäkaavasta näkyy, niin kaikille puolille tulee yhteiset käyttöjännite, maa, igf, ja sitten menee erikseen ohjaus jokaisesta eculle. Mittaa ensin että nuo kolme tulee jokaiselle. Käyttöjännitteen ja maan voit testata polttimolla, niin silloin tietää että missää n kohtaa ei ole huonoa kosketusta. Sitten tuon igf johdon mittaat vaikka 2 ja 3 puolan liittimen väliltä, niiden pitäisi siis olla yhdessä. Jos kaikki nuo on ok, niin sitten mittamaan nuo johdot puolilta eculle. Eli tuo viimeinen johto IGT niistä 1 ja 2 puolan liittimistä ecun liittimeen. Eikö se ecu ollut h
 20. Joo, tarkoitat varmaan kuitenkin että mittariston valot eivät syttyneet tuossa viimeisessä vaiheessa? Päiväajovalorele ohjaa niitä automaattisia ajovaloja, ja toteuttaa sen että parkit voivat palaa joko mittariston valojen kanssa, tai ilman. Ajovalorele kytkee päälle ajovalot, eikä ole tässä se epäilty osa. En ole varma missä tuossa tuo päiväajovalorele sijaitsee, kun tuohon sähkökaavaan jota katsoin ei kerro. Moottoritilan erillinen kotelo, moottoritilan sulakekotelo, tai kuljettajan polvipanelin takana taitavat olla ne mahdollisuudet. Jos olisin sielläpäin, niin tulisin kyllä jopa
 21. Eli siis käy huonommin kun vähentää polttoainetta. Eli ei siis varsinaisesti käy rikkaalla. Eli ehkä käy rikkaalla vain sylinterikohtaisesti? Syttykatkoja? Vuotava suutin? Kuuntele suuttimet läpi koneen käydessä stetoskoopilla tai pitkällä ruuvimeisselillä. Kaikista pitäisi tulla samanlainen ääni. Jos ne on ok, niin sitten on vika ehkä syttypuolella.
 22. Mitä fuel trim näyttää? Fuel trimmin taisi pystyä tuossakin mittaamaan diagnostiikkaliittimeltä koneen käydessä mittaamalla Vf1 jännitettä verrattuna maahan tai E1. 2,5V taisi olla normaali, ja sen yläpuolella positiivinen, ja alapuolella negatiivinen. Jos plussalla, niin viittaisi ehkä juurikin lambdaan. Jos miinuksella, niin jotain muuta, vaikka polttoainepaineensäädin. Jos et kokeillut jo, niin kokeile irroittaa lambdan pistoke jo kun virrat ovat poissa päältä, ja sitten laittaa käyntiin. Jos fuel trim oli plussalla, niin tämä kannattaa kokeilla.
 23. Miten usein tätä tapahtuu? Jos autolla ajetaan normaalisti lyhyttä matkaa kaupungissa, ja sitten harvoin ajetaan kunnolla lämpimäksi, ja sitten alkaa savuttamaan, on tämä normaalia. Tämä savu tulisi siis kun suodatin palaa tyhjäksi. Jos ajo ei ole tuollaista pätkäajoa, ja aina kuitenkin savuttaa kun on lämmennyt kunnolla, niin ehkä se yrittää aina polttaa tuota hiukkassuodatinta tyhjäksi? Ehkä jos koneella katsoisi antureiden arvoja, selviäsi joku joka näyttää väärin, ja aiheuttaisi tuon? Tai ehkä suodatin on jotenkin tukossa, mutta ei suostu palamaan tyhjäksi, tämäkin pitäisi näkyä konee
 24. Mittaa jännite päiväajovaloreleen nastaan 7 kiinnittyvästä vihreästä johdosta ajovalokatkaisimen ollessa parkit asennossa (virrat voi olla poissa päältä), parkkien pitäisi siis olla tässä päällä. Rele siis paikallaan. Johtoon pitäsi tulla 12V. Jos jännite ei tule, on vika ennen relettä, tai releessä. Jos jännite tulee, mutta mittariston valot eivät syty, on vika releen jälkeen.
 25. Mittaa jännite päiväajovaloreleen nastaan 7 kiinnittyvästä vihreästä johdosta ajovalokatkaisimen ollessa parkit asennossa (virrat voi olla poissa päältä). Rele siis paikallaan. Johtoon pitäsi tulla 12V. Jos jännite ei tule, on vika ennen relettä, tai releessä. Jos jännite tulee, mutta mittariston valot eivät syty, on vika releen jälkeen.
×
×
 • Create New...