Jump to content

Heikki Saarikoski

Jäsen
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Heikki Saarikoski

 1. Kiinasta jännitteennostin ja siitä pari naksua lisää jänskää sytylle.
 2. Ohjaustehostimen pumpulle ääni. Mun mielestä ne vonkuu tuon ikäisissä aina enemmän tai vähemmän. Varsinkin jos on valkoiset tai pikimustat öljyt sisällä niin kun yleensä.
 3. Mää uskallan. Yhden kerran on suodatin lähtenyt aukeemaan. Saattaa tosin olla että on unohtunut kiristää tyystin.
 4. Kärkkäisen 29euron 60Ah akut kestää käyttiksissä/traktoreissa/työkoneissa vähintään sen 2-3vuotta. Kalliimpia en edes harkitse, sen verran helppo remontti vaihtaa.
 5. No perkele, olsit heti sanonut ekkä kiusannut päiväkaupalla! Ei tartte aina mun tyhymyyttäni mittaalla! Kiitos, tuohan on täydellisyyttä hipova aparaatti.
 6. Tuskin se sieltä mihinkään lähtenytkään on...
 7. Ei kun koko rivi aitoja -80-luvun kytkimiä kojetaulu täyteen. Eikös nyt kasari ala tulla muotiin muutenkin...?
 8. Mihinkäs sinä tuossa sen ulkoisen jännitteen laittaisit?
 9. Olen helvetin epäsosiaalinen asentaja-koneistaja ja töissä firmassa missä yksi työntekijä. Eli en. Ikinä. Uskaltaisi. Puhua. Ihmisten. Edessä.
 10. Suokaa anteeksi myöhäinen kyselyikäni.
 11. No nyt näyttää hyvältä ja kyllin yksinkertaiselta yksinkertaiselle miehelle. Eikä osatkaan maksaneet "paikallisesta" puljusta kuin 19e/20kpl. Kiitos salapoliisityöstä. Seuraava kysymys onkin sitten että missä jännitteessä litiumioniakku on käytännössä tyhjä (tai puoliksi tyhjä, tai puoliksi täysi)? Yli 4.2v ei saa mennä ja "perusjännite" on 3.8v niin mikä olisi sopiva minimijännite? Tuossa esimerkissä taisi olla 3.6v (?) ja suuresta intternetistä tuli vastaan että ainakaan alle 2.5v ei saa mennä. Perkele kun mää oon huono tuon Kuukkelin kanssa. muoks. JOS kennot purkaantuvat tasai
 12. Pystyisikö ledin kynnysjännitettä käyttämään hyväksi? Jos taulussa palaisi se 16 ledin rivi niin helpostihan siitä tietysti huomaa jos joku sammuu...
 13. https://www.electroschematics.com/12v-lead-acid-battery-low-voltage-indicator/ Kuinkas tuosta nyt sitten lasketaan sopiva zenerjännite että kennojännitteen saa siihen 3volttiin...? Mikroprofessorit hyväksytään jos mää ymmärrän kytkennästä yhtäänkään mitään. Arduinonkin kanssa oon jonkun verran pelleillyt mutta mitään mainitsemisen arvoista en oo vielä saavuttanut. Höm... Saisko oraalisen selvityksen toiminnasta?
 14. Sillä erotuksella että tuossa palaa ledit kaiken aikaa. Mulla pitäisi syttyä vasta siinä kohdassa kun jännite tippuu liian pieneksi. Trankkua lisäksi... Heti kuulostaa vaikealta analogimiehelle. Parempi 16 valoa niin tietää heti mitä kennoa alata tutkimaan.
 15. Jotain tuon suuntaista ajattelinkin... Tosin ilman vihreää, pelkästään alijännitteestä tarvii varoitella. Jos ei se liian syvällä ole niin kaiva toki, voi siitä jotain ajatusta saada vaikkei nyt justiin olisikaan.
 16. Tarkoittanette 8 settiä? 16 kennolle pitäisi jonkun sortin ilmaisin keksiä. Mieluummin valo, koska 16 numeronäytön seuraamisessa lopputuloksena on epileptinen kohtaus. Kaikki vähänkään läheltä liippaavat kytkentäkaavat ovat tervetulleita.
 17. Kytkentäkaavaa kiitos. Mää vieraannuin elektroniikasta jo -80-luvulla. Zener mulla ekana oli mielessä mutta en tiedä miksi.
 18. Eli tarkoitus on tehdä köyhän miehen BMS, jossa kennojen jännitteitä seurataan ihan manuaalisesti. Latausta varten on riittävän iso valmis BMS jo olemassa mutta, suurempivirtaiset alkavat jo köyhälle maksaa. Mikä olis helpoin/halvin tapa sytyttää ledi kun jännite tippuu tietyn rajan alle? Eli yksinkertaisesti jos kennon jännite tippuu vaikkapa 3volttiin, ledi syttyy. Kenties hifimpi versio vielä niin että olisi vaikka 3 lediä jotka syttyvät järjestyksessä esim. 3.2v-3v-2.8v. Tietysti jos laittaisi 16 volttimittaria kojetauluun vilkuttamaan reaaliaikaisesti.
 19. Tervaepoksilla maalattiin kontin pohjat joskus aikanaan ja se oli kovaa kamaa, niin hajultaan kuin kestoltaankin. Trukin piikeilläkään ei saanut maalia rikki. Liekö saakaan enää kun nykyään kaikki pitää olla sisäisesti nautittavia litkuja. Itse luotan vaseliiniin alustan osissa... Ja vähän pintapuolellakin. Jarmolle terveisiä.
 20. Tarkista ohjausakselin ristikotkin siinä sivussa.
 21. On siellä ruhtinaallisesti tilaa venttiilin ja männän välissä. Jos ei ole ihan täynnä karstaa kone niin ei VOI ottaa kiinni...
×
×
 • Create New...