Jump to content

Santeri Kantoniemi

Jäsen
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Santeri Kantoniemi

 1. Kyllä on 2A vapaasti pyörivä. Yhdestä 4A:n kannesta sipastiin milli pois ja sekin jäi pyörimään vapaasti kun testasin.
 2. Kampiakselin hihnapyörästä näkee yläviistoon hyvin ajoitusmerkin, siitä lovi nollaan niin vaikka peilin avulla katsoo nokan hammaspyörän reiästä näkyykö vastassa lovi. Kivijärvellä näkyi olevan jäsenellä AT151 carina myynnissä, saiskos siitä kärjettömän jakajan.
 3. Saattaa siinä jakajassa olla myös vika. Aikaa sitten 4A-F oli kans hieman puutuneen oloinen, vastaava E8 2E:lläkin tuntu menevän ohi. Kahta jakajaa pyöritellessä oli painolimppujen äänissä selvä ero. Alkoihan tuo rikkinäiselläkin vetää hieman paremmin kun pisti ennakkoa lisää, mutta ehjemmällä jakajalla riitti perusennakkoon säätö parempaan kulkuu. Viikko sitten kävin yhden 166t ajetun korollan kaluamassa osista puhtaaksi, mutta empä hoksinu ottaa jakajaa
 4. Toinen letku kyllä menee ilmanputsariin, toinen imusarjaan.
 5. Pakokaasutesterillä katsottu että seos varmasti kohillaan? Tarkista se venttiilikopassa oleva huohotinkäryt keräävä letku venttiileineen, venttiilikopassa näkyy se metallinen venttiiliosa ja letku siitä menee kaasarin ja imusarjan väliseen laippaan. Vuosia jo aikaa kun viimeksi 2A:n sielunelämään perehdyin enemmän, mutta tuon letkun vuotaessa enemmän aiheuttaa tyhjäkäynnin humpausta. Muistaakseni tuo venttiili rajoittaa ilmavirtausta ja antaa vetää kampikammion höyryjä sekaan lähinnä tyhjäkäynnillä. Jos tuo venttiili ei kaasua antaessa mene kiinni, voisiko se aiheuttaa tämän laihan ja puu
 6. Onkelma ratkennut, moottoritilan boksilla oli ollut kaksi mustaa karvaa täysin identtisin liittimin. Toinen oli puhaltimelle ja toinen abs-sulakkeelle. Siinäpä se ristisiitos oli moottorinvaihtajalla tapahtunut.
 7. Kiitän! Kytkentä näkyy olevan niinkuin muistinperältä kaivelin, tuokin kaavio väittää että moottoritilan sulakerasialta tuo relekin pitäisi löytymän. Pitänee ajan kanssa lähteä sitä purkamaan enempi auki.
 8. Otsikon prittiläisten kasaama taidonnäyte ja totaalisen jatkuvatoimiseksi alkanut puhaltimen moottori. Pirssi jäänyt syksyllä seisomaan kansivian takia, nyt pajalla vaihtoivat ehjän raakamoottorin tilalle. Tänään sitten ilmeni että puhallin se vain käy, vaikka avaimet on taskussa ja kytkin nollilla. Itse epäilisin että puhaltimen päärele ois jumissa, mutta sitä ei löydy mistään. Kaikki mahdolliset ja mahdottomat releet on käytetty irti. Kojelaudan alustaa purettu niin pitkälle kun pääsee. Naksausta ei tosiaan kytkintä raplaamalla kuulu eli vikaa edelleen veikkaisin releeseen. Vaikka kytkimeltä
 9. Nooniin, nyt sitä on pudottu pois langoilta. Yritän nyt löytää kohdan, mistä ostan lisää jäsenyyttä, mutta pölijäkö tässä on ku en löydä. Tuolta Lisävalinnat -> Kauppa -> Jäsenmaksut/Tilaukset/Hallitse tilauksia olen kaikki kolunnut läpi, eikä mistään mahdollisuutta ostaa jatkoa paitsi sen satasen per kaks vuotta sain jotenkin uusittua maksuvalmiuteen. Etusivullakin on banneri Jäsenyys - 25e vuosi, mutta siitäkin avautuvalla sivulla ei ole mitään linkkiä mikä johtaisi maksutapahtumaan. Alla oleva kuvake missä on pankkien logot, aukeaa vain se kuva uuteen ikkunaan.
 10. Miekat tälläsin vuosi takaperin selikan 1zz-fe:n kylykeen vastuksen takasi reilun kuparitahnan kera, kun ei mitään muuta sille sunnuntai-illalle ollu saatavilla.
 11. Ilmavuotoa veikkaisin. Ainakin corollan käynti alkoi humpaamaan, kun kaasarin juurelta venttiilikopan pcv-venttiilille menevä letku irtoaa tai vuotaa.
 12. Onhan siellä bi-metallijousi. Ebaystä ainakin löytyy osanumerolla edukkaasti "uusia/kunnostettuja" versioita, että melekeen lähtisin sellaisella kokeilemaan. Omaanki tars hommata, kun putsauksen jälkeen se kerran osaa käydä kylmänä oikein mutta ei enää sen jälkeen.
 13. Noniin, ei arpaonni suosinut tänäänkään. Eikä ole sitä kaaviota edes mistä tutkia... Nyt kun luki uudestaan, niin täytyyhän sen toimie kerta vaihtaa parkeille ja niin edelleen.
 14. Eiköhän tuo toimi ihan oikein. Ainaki mulla tähän mennessä toimiessaan kaikki pensatojot käy kylmänä hetken isommilla kierroksilla.
 15. Muuan pvä kuutelin sitä rätinää vilkun tahtiin sekä pakkia kytkiessä. Tänään riipasin piuhat veks tuolta kuskin kynnyskotelosta ja vejin nätisti osittain pinta-asennuksena keskitunnelin päältä, heitti perkele rätisemästä. Kiitoksie kaikille osanottajille tuesta näinä vaikeina aikoina.
 16. Paitti että tuo dieselin magneettikytkin näyttäs olevan ihan oma osansa eikä sovi pensakoneisiin. Onhan tuolle koko kompuralle eri numerokin, vaikka "tyyppi" on sama. Tuttavan E12 piti melko tarkkaan katella kompura, josta sai magneettikytkimen vaihettua. Vaikka oli samalla koneella niin vaihtoehtoja löytyi...
 17. Vahvistimen rungosta erottelulla ei ollut merkitystä. Kierroksien mukaan muuttuva vinkuna poistui, kun purin soittimen taakse kerälle teipatun rca-johdon. Sitä kun jäi metrin verran ylimääräistä niin pistin nätille kerälle, nyt syrttäsin ylimääräisen pitkin kojelaudan uumenia. Mutta jarrupolkimen napsunta ei ota hävitäkseen. Sillä se kyllä lähtee, kun ottaa takavaloista johdot irti kokonaan. Mittailin sitten takavalojen maadoituksia, olihan siellä toistakymmentä ohmia kuormatta ja jarruvalot palaen melkein 50ohm. Toisen takavalon juureen tein lisämaadoituksen, 2.5mm2 johtua 15cm ja p
 18. Miepä jatkan tutkailua joku ilta. Vahvistin on reikänauhalla kiinni joo, poraruuveilla pellistä läpi. Tuosta kiinnityspisteestä oli ne hyppylangat rca-lähtöihin tässä aikaisemmin, vahvistimen maadoitus on turvavyön pultin alla. Hiacessa tuommonen samanlainen vahvistin on pulteilla väliseinässä kiinni, tosin siinä on ne talon ainoat haarotinkappaleet eikä häiriöitäkään sen koommin.
 19. Tätä minä tarkoitin Tässä suurin tulos rca päistä, kun toiset päät on soittimessa kiinni
 20. Talon toinen ainoa nelikanavainen vahvistin on myös MDS niin hyvejääkö tuota kokeilla Noniin, nyt on paree yleismittari hollilla. Vastus rungosta - vahvistimen maadoitusliittimeen 0,1ohm Rca:t irti vahvistimesta, kiinni soittimen päässä, auton runkoon mitattuna vapaista päistä antoi noin ohmin vastuksen. Soittimesta auton runkoon 0,5ohm Vahvistimen rca-sisäänmenot ei ollu maissa ollenkaan?
 21. Kiitosta vinkeistä, taidan jatkaa mittailuja kun haen työmaalta toimivamman yleismittarin. Alkaa tuo oma vanha olla jo tarkka johtojen asennosta, meinaan tuota vahvistimen maapiuhaa eilen pyörittelin pitkän aikaa käsissä, kun se johto on irti, vahvistimen liittimen ja kaapelikengän väli näyttää täyttä yhteyttä. Kun sen kiristää pultin alle, niin mistä vain mitattuna näytti sen pari ohm vastukseksi vahvistimen liittimeen nähden. Kaikki liitokset kireät. Pistin tuon heiton yleismittarin piikkiin, mutta tarkistellaan lissää. Vahvistimen päähän kun pistää y-haaran ja soittimelta tulee vain yk
 22. Avessa kummittelee nyt mystisempi tapaus. Soitin Pioneerin reilun vuoden vanha jossa kahdet rca-lähdöt, vahvistin MDS viikon vanha tapaus, nelikanavainen eli tupla rca:t sisääntulona. Entisessä vahvistimessa oli ketjutusmahdollisuus eli vahvarille meni yksi rca-pari eikä mitään ongelmaa ollut. Uuteen piti lainata hetkeksi haaroituskappaleet jotka sitten korvasin vetämällä toisen rca:n soittimelta, jolloin sai myös subin tasot säädettyä soittimesta käsin. Mutta sittempä sitä häiriötä alko pukkaamaan, diskantit vinkuu kierrosluvun mukaan ja jarrua painaessa kuuluu räpsäys vaikka auto olisi käymä
 23. Lieköhän 1zz-fe enää samankaltainen sähköjen osalta kuin linkittämäni 4e-fe:n kaavio.
×
×
 • Create New...