Jump to content

Ananias Rummukainen

Jäsen
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen5861
 • Nearest place
  Itä-Suomi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ilmeisen yleistä on tuo laakerin ääntäminen. Toivottavasti myyjä tulee asiassa vastaan. Vikana tuo ei ole mikään maailmanloppu mutta saatetaan hinnoitella kyllä työnä sen mukaan. Ainoastaan vaatii sopivat ulosvetäjät. Normaali korjaamo/korjaaja kyllä suoriutuu tästä kun sain sen tehtyä itsekin ensikertalaisena. Jouduin tosin irrottamaan vaihteiston ja aukaisemaan sen laakerimurujen keräämistä ja rattaiden tarkistamista varten. (oli mennyt ajossa jumiin ja etupyörät lukkoon) Kotimaassa laakerit osataan hinnoitella tai sitten ei laakereiden myyntiin erikoistunut liike halunnut "jostain syystä" edes etsiä laakereita vaikka oli varaosanumerot tiedossa. Tilasin sitten nuo päätylaakerit (2kpl) Unkarista rolling.hu liikkeestä 45€ posteineen. Varaosanumerolla hain tuolta ja säästin 75€ marmorin hintaan verrattuna. Tiivisteliima sekä uudet öljyt siihen vielä lisäksi ja hyvin on toiminut sen jälkeen. Tässä vielä parempi video aiheesta, laakereiden varaosanumerot kannattaa/ täytyy etsiä oman automallin tiedoilla:
 2. Todennäköisesti päätylaakerit kuluneet. Oikeilla työkaluilla ne vaihtaa muutamaan tuntiin vaihteiston ollessa kiinni moottorissa. Videon kohdassa 2:30 näkyy melkein ne laakerit. Ratas pois ja laakerien päältä peltinen kehikko pois. Sitten sokka pois laakerin ulkokehältä ja sokkaurasta ulosvetäjällä vetämään laakeria pois. Oma veikkaus on että tuo pienempi laakeri mikä on videolla vielä rattaan alla on se ääntävä. Omassa Corollassa 302tkm ajettuna oli se ihan kappaleiksi hajonnut. Sen jälkeen oli jo liikekin loppunut autosta. Kannattaa ottaa puheeksi myyjäliikkeen kanssa tuo vaihteiston ääntäminen.
 3. Tarkalla valmistenumerolla näkisi helposti. Katselin että olisi jäähdyttämätöntä ja jäähdytettyä levyä näissä. SU003-00638 jäähdytetty https://spareto.fi/tuotteet?keywords=SU003-00638 SU003-00639 jäähdyttämätön https://spareto.fi/tuotteet?utf8=✓&keywords=SU003-00639 Tuolta näkee halkaisijat ja paksuudet.
 4. Saako lokareita ja ehkä oviakin hieman siirrettyä eteenpäin?
×
×
 • Create New...