Jump to content

Ananias Rummukainen

Jäsen
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

64 Excellent

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen5861
 • Nearest place
  Pohjois-Karjala

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Täytyy laskea tai tulee ne laskemattakin. Ei tullut taas tuota ajateltua että tässä oli tuo kuusivaihteinen. Viisivaihteisessa siis on ensimmäisenä vitosen rattaat ja näitä on tullut purettua. https://www.japan-parts.eu/toyota/eu/2012/corolla-sed-jpp/zre151l-aefdkw/2_162510_031_474W/powertrain-chassis Tuolta voi katsella räjäytyskuvia. Valitse vain malli oikein ensin yläreunasta.
 2. Katsoisin myös sinne vaihdelaatikon sisään että onko siirtäjä ehjä tai kiinnitys löystynyt. Vitosen rattaat ja siirtäjä on ensimmäisenä siinä päätykopan alla vasemman etupyörän lähellä. Yksi mikä voisi olla kanssa niin vaihdekepin juuressa on jotain ylimääräistä tavaraa kolikoita yms. haittana.
 3. Minulla ainakin Britti E12 Corollassa Densot mutta espanjassa tehdyt. Näitä nyt pari on vaihdettu ja yksi varalla odottamassa. Motonetin tarvike ja samoin Sparetolta tilattuna Densot oli japanilaset. Japsi E12 mikä on kanssa ajossa niin siinä japsiDensot jo heti lähtöön.
 4. Ehdottomasti kannattaa kokeilla se varaosalaakeri. Ei tule isoa tappiota. Laittaa vain merkit siihen kardaaniin ennen purkua että tulee kasattua samaan asentoon.
 5. Voi olla tekemätön paikka löytää sellainen mittaristo. Kiekkamittarillisissa malleissa on eri johtosarja.
 6. https://www.varaosahaku.fi/fi-fi/Hae/Osat/Toyota/TOYOTA-CARINA/1992_1997/Mittarit-&-Katkaisimet/Mittaristo-Täydellinen/Kaikki/ID-32225016/ Tuolta löytyy ainakin neljä lisää kun katsoo purkuautot ja niistä kuvista näkyy mittaristokin.
 7. Jos ei ole valot käännetty päälle niin ei mene ainakaan omassa -02 mallissa siihen säätökohtaan. Jos valoja ei ole käännetty päälle niin näyttää vain trippimittarit A ja B, sekä matkamittarin lukemat. En osaa muuten neuvoa.
 8. 1. Laita virrat päälle. 2. Käännä ajovalot päälle. 3. paina sitä trippimittarin nappia kolmesti.
 9. Amayama https://www.toyodiy.com/parts/xref?s=84450-30131&mE=on Noista malleista käytettynä.
 10. Ilmeisen yleistä on tuo laakerin ääntäminen. Toivottavasti myyjä tulee asiassa vastaan. Vikana tuo ei ole mikään maailmanloppu mutta saatetaan hinnoitella kyllä työnä sen mukaan. Ainoastaan vaatii sopivat ulosvetäjät. Normaali korjaamo/korjaaja kyllä suoriutuu tästä kun sain sen tehtyä itsekin ensikertalaisena. Jouduin tosin irrottamaan vaihteiston ja aukaisemaan sen laakerimurujen keräämistä ja rattaiden tarkistamista varten. (oli mennyt ajossa jumiin ja etupyörät lukkoon) Kotimaassa laakerit osataan hinnoitella tai sitten ei laakereiden myyntiin erikoistunut liike halunnut "jostain syystä" edes etsiä laakereita vaikka oli varaosanumerot tiedossa. Tilasin sitten nuo päätylaakerit (2kpl) Unkarista rolling.hu liikkeestä 45€ posteineen. Varaosanumerolla hain tuolta ja säästin 75€ marmorin hintaan verrattuna. Tiivisteliima sekä uudet öljyt siihen vielä lisäksi ja hyvin on toiminut sen jälkeen. Tässä vielä parempi video aiheesta, laakereiden varaosanumerot kannattaa/ täytyy etsiä oman automallin tiedoilla:
 11. Todennäköisesti päätylaakerit kuluneet. Oikeilla työkaluilla ne vaihtaa muutamaan tuntiin vaihteiston ollessa kiinni moottorissa. Videon kohdassa 2:30 näkyy melkein ne laakerit. Ratas pois ja laakerien päältä peltinen kehikko pois. Sitten sokka pois laakerin ulkokehältä ja sokkaurasta ulosvetäjällä vetämään laakeria pois. Oma veikkaus on että tuo pienempi laakeri mikä on videolla vielä rattaan alla on se ääntävä. Omassa Corollassa 302tkm ajettuna oli se ihan kappaleiksi hajonnut. Sen jälkeen oli jo liikekin loppunut autosta. Kannattaa ottaa puheeksi myyjäliikkeen kanssa tuo vaihteiston ääntäminen.
 12. Tarkalla valmistenumerolla näkisi helposti. Katselin että olisi jäähdyttämätöntä ja jäähdytettyä levyä näissä. SU003-00638 jäähdytetty https://spareto.fi/tuotteet?keywords=SU003-00638 SU003-00639 jäähdyttämätön https://spareto.fi/tuotteet?utf8=✓&keywords=SU003-00639 Tuolta näkee halkaisijat ja paksuudet.
 13. Saako lokareita ja ehkä oviakin hieman siirrettyä eteenpäin?
×
×
 • Create New...