Jump to content

wex

Vierailija
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen1154
 • Nearest place
  Kainuu
 • City
  Kajjjaani

Recent Profile Visitors

1758 profile views
 1. Vanhat pois ja uudet tilalle Itse tein niin, että valutin pohjapropusta niin paljon kun sieltä sai tulemaan. Sitten öpohja irti ja siitä loput. Noin sain vanhaa pois tasan 3 litraa kun täyttömäärä on 3,8 litraa. Sitten öpohjan ja magneettien puhdistus (omassani ei ollut kyllä ylimääräistä likaa) ja suodattimen vaihto. Uudella tiivisteellä nippuun ja täyttöpropusta saman verran öljyä takaisin kuin oli valutettu uloskin. Öljyksi Toyotan oma ATF WS. Tiivisteen ja suodattimen tilasin Amayamalta, koska Suomen hinnoittelu oli jotain ihan posketonta. Ulkomailta noille jäi hintaa ~60€.
 2. Tuolta virallista tekstiä muutoksien vaatimuksista -> https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaista/uusi-maarays-auton-ja-sen-peravaunun-rakenteen-muuttaminen?toggle=Auton ja sen perävaunun rakenteen muuttaminen 1.3.2021
 3. Polttoainepumpun rele (COR = circuit opening relay)? Pysyykö starttia päällä pitäessä käynnissä? Muistaakseni tuo rele ohitetaan startatessa. Joku MK1:stä tietävä osannee kertoa mistä päin autoa ko. rele löytyy. Yleensä on ollu jossain ECU:n tienoilla.. Onko autossa jälkiasenteista ajonestoa?
 4. Nimenomaan mittariston maadoitukset tsekattu? Jos sama ongelma kerran toisellakin mittaristolla ja mittaristot PITÄISI olla toimivia, niin miten mittaristoon tulevat johtosarjan liittimet?
 5. Haarukka on myös näppärä työkalu tuohon neulan irrottamiseen
 6. Liekö vaihtuu välitykset myös, riippuen siitä minkä A-sarjalaisen perästä aski on? Ainakin siltä vaikutti ku osanroiden perusteella tuli vähän aikaa sitten vertailtua 4A-FE ja 7A-FE koneisten Avensiksien laatikoiden eroavaisuuksia. Ja tosiaan jos itellä on jo laatikko olemassa, niin siitä saa vaihdeltua usein nuo anturit yms.
 7. Muutamiin tällaisiin tutustunut ja sen kokemuksen perusteella "kohtuukilometrein" olevissakin ruosteen osalta sitä tahtoo löytyä usein noista MTi:nkin mainitsemista helmojen takapäistä. Myös pakoputken taka-akselin ylitykset on monesti lahoja. Nämä ko. kohdat on kyllä usein jo sitten korjattukin mikäli autosta on kiinnostanut pitää huolta. Nestevuodoista kannattaa tsekata nuo MTi:n mainitsemat. Oman kokemuksen perusteella useimmiten näiden ketjukoneisten öljyvuodot sijoittuu koneen takapuolelle, joten ne kannattaa kuikkia. Tän ikäsissä tiivisteet alkaa olla jo kovettuneita ja siksi alkava
 8. Eipä ne siellä mitään sen kummepaa tuhoa tee. Siellä ne mukana kelluu ja onhan siellä öpumpulle sihti.
 9. Nuo letkut kannattaa kyllä tsekata. Jos ovat paikallaan, niin voivat olla myös halki. En nyt äkkiä muista mitä letkuja siinä joutuu käyttämään irti, mutta oli siellä ainakin joku Lisäksihän tuossa on noita sähköjohtoja. Esim. kaasuläpälle menee kahellekin anturille piuhanippu, ja sellainen havainto tuli tehtyä edellisessä kakssatkussa mistä käytin ilmanputsarikoppaa irti, että se oli hangannu toiseen näistä johtonipuista ja ainakin suojakuori oli jo puhki..
 10. Tasoanturi on öpohjassa ja sen saa irrotettua. On kuitenkin tyypillistä, että tasoanturista lähtee palasia irti eikä anturi toimi enää kuten suunniteltu. Uusi anturi on muistaakseni suhteellisen arvokas. Oletan, että "letillä" tarkoitat flektiä. Tämähän taisi olla kahdella flektillä ja toinen oli kaiketi ilmastoinnin kautta ohjattu. Jos tekee tuota vain ilmastointi päällä, niin veikkaisin, että järjestelmässä on vajausta. Jos taas ei ole riippuvainen ilmastoinnin päällä olosta, niin sitten kannattaa tarkistella jäähdytinnesteen määrää. Syylärien päädythän näistä hapristuu niin, että alkav
 11. Meinasin sitä, että jos anturien liittimiä irrottelee niin eikö vikavalo tällöin syty? Muutenhan tuonkin toiminta vaikuttaa oikealta.
 12. Palaako se moottorin vikavalo missään vaiheessa? Sytytysvirrat päällä, anturien liittimet irti? Onko koskaan toiminu? Jos kerran useemmalla purkilla kokeilty ja kaikki käyttäytyy samalla tavalla, niin voiko ne kaikki olla rikkikään?
 13. Onko nämä siis jatkuvasti virroissa vai virtalukon ohjaamana? Ecuhan tarvii jatkuvan virran, että pitää asetukset muistissa. Jatkuvan virran puuttuminen vois myös selittää sen ettei vikakoodeja jää muistiin. Lisäksi jos jatkuvaa virtaa ei ole kytketty asetuksien muistissa pitämiseksi, niin noin kytkettynä ecu on aina käynnistyksen jälkeen oppimismoodissa ja voisin kuvitella, että seos ei ole vielä tällöin päästömittausystävällisellä tasolla.
 14. Minkälaisia patentteja löytyy johtosarjasta/-sarjoista jos kerran ecua vaihtamalla homma ei kummene? Kerran oli yhessä 3S-GTE swapissa yhen ecun liittimen pinnissä huono kosketus ja se vaikutti suoraan seokseen. Oli helppo todeta kun oli seosmittari, mutta sen kyllä havaitsi myös käyntiäänestä. Ja en kyllä yhtään muista mikä pinni se tuossa ecussa oli
 15. Joko oli maholliset imuvuodot tsekattu? Ei tarvi olla ku yks pieni alipainelinja jääny laittamatta paikalleen tms. ni vaikuttaa päästöihin huomattavasti..
×
×
 • Create New...