Jump to content

kiesus

Vierailija
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Oulu
 • City
  Haukipudas

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tässä mysteerissä ei ole tapahtunut hetkeen oikein mitään muiden kiireiden takia eli läpimurtoa ei ole tapahtunut eikä oikein mitään muutakaan kuin että sain tuon laturihomman ymmärtääkseni pois suljettua, eli sain mitattua että lataus nousi n.14v ja auto sammui kuin saunalyhty. Muutaman päivän päästä akkuvalo ja moottorivalo taas syttyi ja otin laturista piuhat irti ja täysin samalla tavalla alkaa ottaa mukavasti kierroksia ja sammuu kuin avaimesta sammuttaisi sekunnin parin jälkeen. Tässä ajatukset kiertää kehää mutta onko tuossa oikein mitään muuta kuin ecu joka
 2. Tuota yritettiin pariin kertaan mitata mutta koska auto kävi niin vähän aikaa kun kaveri yritti katsoa sen niin jotenkin se tyrittiin tai ei sitten ehtinyt alkaa lataamaan, ja koitin sitten yksin sillain että viritin mittarin niin että näen sen kuskinpaikalle eikä sekään onnistunut. Nyt viime kerralla eilenkö nyt oli kävi sen verta pitkään että olisi saanut kyllä mitattua jos olisi ollut joku mittaamassa ja tänään astelin sillä asenteella että se mitataan, niin eipä syttynytkään akku/moottorivalo eli ei yritäkkään. Nyt tempasin laturilta liittimen irti ja ajatus oli
 3. Joku tuommoinen on hyvin mahdollinen ja täytyy alkaa käymään uudestaan läpi noita ja onhan tuossakin niin täynnä tuo konehuone että hyvinkin voi olla joku liitos/piuha josta ei edes vielä ole havaintoa jäänyt huomaamatta.
 4. Pikaisesti kokeilin taas ja nyt kun oli ollut hetken rauhassa niin syttyi taas akkuja moottorivalot ja hörähti iloisesti käymään ja ehti ottaa hieman jo kierroksia ennen kuin sammui ja taas sama peli. Nyt kun mittasin puolilta liittimistä niin nyt sinne ei tullutkaan koko ajan virtaa ja vaihtelin myös nuiden releitten paikkoja vailla tulosta. Aloin jo epäillä nuita edellisiä mittauksia jolloin puolille tuli virtaa koko ajan mutta kaveri joka oli avainmiehenä autossa vakuutti kyllä että välillä ei ollut edes avaimet paikallaan kun mittailin.
 5. Jännite tosiaan tuli vaikka avaimet taskussa ja sitä vähän ihmettelinkin. Ja uskon ettei tässä ole bensaongelmista kysymys koska tosiaan startatessa haisee mutta kipinästä ei tietoakaan.
 6. Semmonen muistikuva että asiasta enemmän tietävä kaveri nuita releitä alkuun rassasi ja vissiin kokeili eri paikkoihin kun ilmeisesti samanlaisia ja taisi käyttää koko sulakekotelonkin irti ja katseli että löytyykö sieltä mitään. Tuli summittaisesti mittailtua sitä sun tätä ja huomasin että esim. puolille tulee kokoajan virta niin kuuluuko noin olla. Pirssi on tuossa pihalla taivasalla ja nyt on tullut jumalattomasti vettä monta päivää niin on pikkusen hillinnyt enimpiä rassaushimoja mutta jospa se tästä vielä kirkastuu.
 7. Toista ecua kokeiltu ja nyt ei syttynyt akku/moottorivalo missään vaiheessa ja nuuhkittiin että pakarista kyllä tulee bensan haju mutta olisiko nyt kuitenkin niin että vika ei ole ecussa, ja katsoin vielä niitä ajoneston valojakin niin ne kyllä sammui mielestäni samoin kuin sillä omallakin eculla. Sain tarkemman selvityksen noista oireista mitä ennen pimenemistä oli ollut eli parina aamuna oli käynyt tyhjäkäyntiä todella vaivaisesti ja siinä ja siinä että oli pysynyt käynnissä mutta kun oli lämmennyt niin oli parantunut ja ajaessakin kylmällä koneella oli kuulemma o
 8. Pitää huomenna nuuskia tuleeko bensanhajua putkesta ja testailla mitä tekee kun nakkaa tuon toisen yksikön paikalleen.
 9. Kaverini on remonttireiskana autokorjaamolla ja meinasi että tuossa on mekaaninen bensapumppu mutta en siitä valalle mene mutta kipinää ei ainakaan tullut ja tosiaan ei syty tauluun akku ja moottorivalot kun laittaa virrat päälle, toki tuo bensapumppuhommakin täytyy vielä varmistaa.
 10. Tuli nyt tilattua numeroiden perusteella identtinen ecu jossa avaimet mukana niin katsotaan onko tuosta apua vai menikö rahat hukkaan mutta nyt on se tilanne että ei muutakaan keksi ja katsotaan miltä näyttää kun tuon saa iskettyä paikalleen.
 11. Tuskaista on näin amatööripohjalta vaikka aikanaan on tullut paljonkin rassattua autoja niin nämä sähköhommat on näissä vehkeissä vähintäänkin riittävän haastavia. No sain kuitenkin nyt mitattua että virtalukolta tosiaankin tulee yksi johto eculle johon tulee jännite vasta kun avaimesta kääntää niin nyt pitää vissiin vakavissaan miettiä että tilaanko samanlaisen ecun tuohon niin jos sillä selviäisi edes senverran että onko tuo ecu kaput.
 12. Nuin se tietysti täytyy olla kun asiaa ajattelee ja pitää perehtyä uudestaan ja tarkemmin virtalukon salaisuuksiin.
 13. Ei oo kaukana etteikö tipaha kärryiltä kun nuita sähkökaavioita tuijottaa mutta sain kuitenkin ihan mittarilla selvitettyä että virtalukolta tulee tuo toinen piuha missä on koko ajan 12v eli kahdessa piuhassa on koko ajan 12v ja ei ole hämärintä käsitystä kuuluuko noin olla. Näin vanhana metallimiehenä alkaa tuntua että tuo ecu on kaput mutta täytyy vielä jatkaa tutkimuksia.
 14. Tuli revittyä ecu irti ja tilanne pysyi samana vaikka boxi tuossa pöydällä eli samat valot palaa eli tuon irroittaminen ei muuttanut mitään. Joku mainitsi että virtalukolta pitäisi tulla yksi 12v piuha eculle mutta minä sain mittarilla mitattua vain että kahdelle piuhalle tulee koko ajan virta mutta en löytänyt semmoista joka tulisi niin että virrat sammuu kun avaimesta kääntää. Onkohan mistään löydettävissä jotain kaaviota tuonne että mihin pinniin pitäisi tulla virta tai virtalukolle että tajuaisi minkä piuhan pitäisi mennä mihinkin. Otin ecunkin levälleen j
 15. Joo tuommoinen vaara on olemassa mutta nuin väittivät tekeneensä 07-08 autoihin ja jonkun videon youtubessa katsoin missä tuo onnistui vm-12 lexukseen. Näin maalaisjärjellä ajateltunahan tuossa pitäisi minimissään käydä niin että kaikkien valojen ainakin pitäisi pelata mittaristossa jos vika on ecussa vaikkei käyntiin lähtisikään.
×
×
 • Create New...