Jump to content

AnjovisT25

Vierailija
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Turku

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Päivitetääs tilannetta taas: En ole korjauksia tehnyt kaasupolkimelle vielä. Tosiaan joulukussa irroitin vakkarin kaapelit polkimesta ja ajelin hetken ilman vakkaria. Ei vikaa. Sitten kytkin vakkarin takaisin ja testailin. Vika ilmeni uudelleen vasta tällä viikolla. Tuli siis ajettua uudelleen kytkennän jälkeen noin puoli vuotta ennen vian uusiutumista. Nyt vakkari taas hetkellisesti kytkettynä pois ja kohta laitan takaisin testattavaksi. Jännä homma kertakaikkiaan. Hieman jo epäilyttää, että onko joku kosketushäiriö liittimissä, mutta hyvältä ne ainakin näyttivät.
 2. Päivitystä: irroitin vakkarin kaapelit kaasupolkimesta ja sen jälkeen ei ole vikaa ilmennyt. Merkkihuolto lienee osunut oikeaan ja vika on vakkarissa. Vika ei siis ole kaasupolkimessa ja sen asentoanturissa. Harmin paikka. Joutuu varmaan koko vakkarin uusimaan jos meinaa tuon korjata.
 3. Vastaan itse itselleni. Vakkarin irroittaminen kaasupolkimesta oli helpompaa kuin kuvittelin. Vakkarin johto meni kaasupolkimen johtdon väliin liittimien kanssa ja se piti vain ottaa välistä pois. Nyt seuraa testausta tuolla tavoin ioman vakkaria ja katsotaan ilmeneekö vika. Mahdollistahan korjaantuminen on, mutta eipäilen että tuo ei ollut todellinen syy.
 4. Vihdoin sain koodin ilmenemään ja se on p2121 eli kaasupolkimen asentoanturi. Huolto oli sitä mieltä, että koodi ja vika saattaa johtua vakkarin viasta eli se pitäisi irroittaa ja testata ilmeneekö vika vielä. Kuulemma asentoantureita ei ole juurikaan vikaantunut. Ja kuulemma vakkarin voi irroittaa kaasupolkimelta vain yhdestä liittimestä. Netistä ei tästä juurikaan löydy tietoa.
 5. PCV ja ilmamääräsensori puhdistettu muutama viikko sitten. Samalla kaasuläppä oli tarkoitus puhdistaa, mutta oli jo täysin puhdas. Tuon jälkeen vika oli kauan poissa, noin 300km. Nyt kuitenkin vika ilmeni uudelleen. Nuo ei siis olleet ilmeisesti vian syy. Erittäin harmittavasta viasta on kyse ja mistään ei saa irti mitään dataa, että mistä ihmeestä tuo voi johtua. Tässä alkaa toivomaan, että menisi jo kunnolla rikki niin vian saisi helpommin paikallistettua.
 6. Sutimisen esto tuskin oli vian aiheuttaja. Ajelin ilman estoa muutaman päivän ja sain vian esiintymään silti. Sunnuntaina kaasuläpän ja pcv:n tarkastus ja putsaus. Kaasuläpän mekaaniseen vikaan en usko. Pcv:stä en tiedä muuta kuin googlen antamat tiedot, mutta kokeillaan.
 7. Googlen perusteella mun autossa eibole egr-venttiiliä. Tai näin ainakin jossain englanninkielisellä forumilla sanottiin. Enkä myöskään löydä mitään tietoa sen sijainnista tai vaihto-opasta. Ainoastaan dieseleissä taitaa olla?
 8. On käsittääkseni sähköinen kaasupoljin. Sen asentoanturin vikaantuminen oli heti ensimmäinen jota pohdin, mutta eikö tuosta jäisi vikakoodi ja eikö silloin vika saattaisi ilmetä hieman useammin tai koko ajan? Ja kun tosiaan vian ilmetessä kierrokset saa nousemaan tappiin polkaisemalla polkimen pohjaan niin mielestäni se ei oikein sovi kaasupolkimen vikaan. Saatan toki olla väärässäkin.
 9. Meinaat, että sutimisen esto ei silloin toimisi oikein kun tekee tuota vaikka ei sudi? TRC:n saa nappia painamalla pois niin täytyypä kokeilla. En ole aivan varma, mutta ongelma tuntuu esiintyvän enemmän kylmällä moottorilla. Esiintyy toki myös lämpimällä mutta harvemmin. Harmittavan hitaasti etenevä vaiva.
 10. Mahtaisiko täältä löytyä joltain valistunutta arvausta tai jopa kokemuksia vastaavaan ongelmaan kuin itsellä. Ongelma on esiintynyt nyt kuukauden verran ja ilmenee suhteellisen harvoin. Ongelma ilmenee siten, että välillä kaasupoljinta täytyy painaa noin puoleenväliin asti, että alkaa ottaa kierroksia edes vähän. Tuo ongelma saattaa kestää vain muutamia sekunteja kuten alkuun oli, mutta pahimmillaan kestänyt ehkä noin minuutin verran. Sen jälkeen tilanne palautuu normaaliksi ja ongelma saattaa olla monta kilometria poissa. Jos tuon ongelman ilmetessä lyö kaasun pohjaan niin ottaa kierroks
×
×
 • Create New...