Jump to content

Kurttu

Vierailija
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Etelä-Karjala / Kymi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Itse asennutin samalla 2.0 koneella varustettuun Avensikseen Defa lämmittimen. Se tulee lohkon kylkeen kiinni ja on helpon oloinen homma asentaa. Alakautta pitää päästä pelipaikoille koneen taakse. Mitään käynnistymisongelmia tuo ei ole aiheuttanut, eikä se 400W kyllä paljon lämmitäkään. Laitatin moottorinlämmittimen lähinnä solidaarisuudesta autoa kohtaan. Moottori käynnistyy kyllä pakkasellakin ja ohjaamossa on sisätilalämmitin, mutta vähentäähän moottorilämmitin kulutusta ja päästöjä ja moottorin kulumista.
 2. Kuvasta päätellen se hihnapyörä istuu eri kohdalla kompuran akselilla verrattuna vanhaan. Itse katsoisin saako hihnapyörää siirrettyä akselilla hieman.
 3. Suomessa asfaltti tungetaan täyteen kiveä että se kestäisi nastarenkaiden ym kulutusta paremmin. Keväisin tiet ovat karheimmillaan, kun asfaltin massa on kulunut kivien ympäriltä. Ensimmäisten kuumien säiden aikaan törröttävät kivet painuvat pehmeään asfalttiin ja helvetillinen rengasmelu helpottaa.
 4. Tojotissa tuntuisi olevan ongelmana se, että renkaista siirtyy tärinää pyöränripustuksista auton koriin, joka sitten värähtelee ja tuottaa melua. Peltipintojen vaimennus vaikuttaa jonkun verran, jos pinnat ovat isoja ja veteliä kuten ovet ja katto. Isoin merkitys on kuitenkin pohjan, pyöränkaarien ja tulipellin äänieristämisellä. Nämä ovat jäykempiä rakenteita, joihin ei vaimennus vaikuta niin paljon. Ne pitää lisäksi ääniERISTÄÄ. Käytännössä lattian, pyöränkaarien ja tulipellin päälle laitetaan paksu pehmeä kerros, jonka päälle TIIVIS ja painava kerros kellumaan. Vaikein homma on rake
 5. Meinasin vielä suihkia tukivarsien poikittaisiin osiin kiveniskumassaa. Poikittaiset osat on siellä kaiken hiekka- ja suolapuhalluksen armoilla ja pelkkä maalipinta ei kauan kestä. Niihin ruoste oli pesiytynytkin ja katsastusmies hakkasi reikiä.
 6. Takatukivarret vaihtuivat uusiin korjaamolla ison rahan voimin ja sen jälkeen auto oli sysipaska ajaa. Korjaamolla eivät olleet tehneet mitään pyöränkulmien eteen juhlapuheista huolimatta ja takapyörissä oli aurausta 10 kertaa yli ohjearvon. Parin uusintakäynnin jälkeen auraukset saatiin kohdilleen. Tosin nyt camber kulmat ovat alle ohjearvon, koska aurausta piti säätää reilulla kädellä. Tarviketukivarret olivat korjaamon mukaan alkuperäislaatuiset, mutta hieman epäilyttää se laatu kun kerran näin paljon oli heittoa mitoissa.
 7. Ei joudu eikä saa ajaa sokeana kilometriäkään. Auto käyntiin hyvissä ajoin ja lasit aukeaa kyllä. Hiukka se vaatii vaan hermoja. Sisätilanlämppäri ei auta, jos lasien päällä on ollut reilusti lunta. Lohkolämmitin on ihan onneton kapistus, joka ei lämmitä moottoria kuin nimeksi. Asennutin bensa-aveen lohkolämmittimen ja se on teholtaan 400W. Sillä ei saa moottoria talvella edes käden lämpöiseksi, vaikka kuinka pitkään lämmittää.
 8. Totaa, vaihdoit ehjät tukivarret uusiin? Miksi? Tuota varaosien laatua olen itse funtsinut ja mitään halpaa ebay osaa en uskaltaisi laittaa. Pyöränkulmat on kuitenkin jonkun verran riippuvaiset tukivarsien mittatarkkuudesta. Muuta säätöä tuolla takapäässä ei nähdäkseni ole, kuin auraus. Ja ne raidetangot, joilla auraus säädetään on siellä aika jännästi tukivarren rinnalla. En ihan hahmota, mistä sen säädön liikkumavara pitäisi löytyä.
 9. Kuvittelin ettei bensa-avensiksessa olisi paljoakaan ikäviä tyyppivikoja, mutta taisipa löytyä yksi. Katsastuksessa tuli hylky ruostuneista takapään alatukivarsista. Kyseessä 07/08? vuosimallin avensis, joka ei ainakaan koriltaan ole ruosteessa ja pohjakin näyttää tosi siistiltä. Niin vaan ne tukivarsien poikittaiset osat on antautunu ruosteelle ja katsastusmiehen hakku meni läpi. EIpä tuo sinänsä mikään ihmeellinen juttu ole, mutta tukivarret on isot ja kalliit ja vaihto on aika isotöinen. Veikkaan ei ihan tonni riitä tähän korjaukseen.
 10. Ainoa bensansuodatin tässä autossa löytyy käsittääkseni tankista, benspumpun yhteydestä. Mulla on samanlainen 2.0 avensis ja joskus yritin etsiskellä suodatinta konehuoneesta ja tankin vierestä.. Tankissa olevan sähköisen bensapumpun lisäksi tässä koneessa on korkeapainepumppu, joka on käsittääkseni kannessa oleva mekaaninen pumppu.
 11. Vaikuttaa joltain laajalta sähkövialta tai sitten ecu on ihan sökö. Onko latausjännitettä mitattu, jos moottorin saa hetkeksikään käyntiin?
 12. Tässä koneessahan ei näyttäisi olevan EGR-järjestelmää, joten tuo karsta tulee kai sitten huohottimen töhnästä. Takaraivossa pyörii välillä, että missä kunnossa imuventtiilit mahtaa olla tässä suoraruiskokeessa. Mulla samanlainen toyota ja kierrokset laskee lämpimänä n. 600rpm ja koneen muoviosat (ilmanputsari sun muut) pitää pärinää.
 13. Kyllä vika kannattaa korjata, jos meinaat saada auton vielä katsastettua. Vikavalon palaminen on katsastuksen hylkäysperuste.
 14. Kurttu

  Toyota Hybrid

  Tässä pätee se vanha sanonta, että voima ei tule tyhjästä. Varmasti näitä voisi säätää toimimaan eri tavoilla, mutta päästövaatimukset rajoittavat riemua. C-HR tapauksessa 95hv /142Nm + 72hv/163Nm = 122hv/?Nm Joku sport-mode olisi kiva, jos nappia painamalla saisi kaikki mahdolliset hevoset käyttöön.
 15. Kurttu

  Toyota Hybrid

  Minkäslainen laite tuo on ajaa? Ainakin numeroiden valossa vaikuttaa melko rauhalliselta. Hybridijärjestelmä on varmaan säädetty kulutusta silmälläpitäen, koska potentiaalia olisi saada tuosta melko suorituskykyinenkin.
×
×
 • Create New...