Jump to content

Kurttu

Vierailija
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Etelä-Karjala / Kymi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Oliko käsijarrun kengät kuinka hyvässä kunnossa? Nehän eivät osallistu varsinaiseen jarrutteluun mitenkään. Itsellä sama remontti edessä Avensikksen kanssa ja elän toivossa, että käsijarrun osiin ei tarvisi koskea. Ajettu 210tkm. Sinänsä yllättävää, että noinkin tuoreessa priuksessa on takalevyt vaihtokunnossa. Hybridin jarrut kun pääsevät tavallista helpommalla.
 2. Ainakin t25 Avensiksen kytkinpolkimessa on aika monimutkainen hässäkkä niveliä, jousia ja muoviosia. Itse yritin ruikkia narisevaan polkimeen rasvaa, mutta eihän sinne kunnolla yletä purkamatta puolta kojelautaa. Kesällä ei kylläkään narissut, joten kosteus tuntuu vaikuttavan asiaan. Lähipiirissä on myös Yaris, jonka kytkin narisi, joten vaikuttaa joltain Toyota ominaisuudelta. Huollossa olivat tehneet jonkusen tunnin töitä ja saivat narinan pois.
 3. Kurttu

  Moottorin puhtaus

  Ei kai näitä monikaan ymmärrä putsailla, ellei koneen kanssa tule mitään selviä ongelmia. Minulla on juurikin tuollainen reilu 200tkm ajettu avensis 1az-fse koneella ja olen tietoinen suoraruiskukoneen mahdollisista ongelmista. Näissä taitaa aika paljon asiaa helpottaa se, ettei EGR kierrätystä käytetä ollenkaan. Sehän se pahiten sotkee paikkoja. Jäljelle jää siis koneen huohotuspaskat imuventtiilin sotkijoina. Ja tietysti se, ettei bensa huuhtele imuventtiileitä. En tiedä onko imusarjaa putsattu ennen kuin auto tuli minulle, mutta nätisti tuo tuntuu toimivan. Viitsitkö kertoa millainen operaatio imupuolen operaatio oli? Sielähän on vielä sellainen läppäsysteemikin imusarjan ja kannen välissä.
 4. Avensis bensakoneessa ei ole hydraulisia ventiilin välyksen tasaimia. Piäis jonkun nettispeksin mukaan tarkastaa 100tkm välein. Avella ajettu 200tkm joten onkohan tuo mukana huolto-ohjelmassa? Kysyn siksi että huollan itse minkä pystyn ja loput pajalla.
 5. 17" kesärenkailla 2.0 hatchback avensis tuntui melko bensarohmulta. Alimmillaan matka-ajossa ilmastointi pois päältä sain ajotietokoneen näyttämään n. 7,2L/100km keskimääräistä kulutusta, johon voi vielä lisätä puoli litraa, että pääsee tankkauksista laskettuun kulutukseen. Yllätyin hieman kun 16" nastarenkailla parin sadan kilometrin maantielenkillä ajotietokone näyttikin 6,2L/100km keskimääräistä kulutusta. Muuten kokemus oli kyllä aika kehno. Kesärenkailla nätisti mutta hieman urat tunteva kulkeva auto muuttui nastarenkailla ihme kiemurtelijaksi. Pientä ohjausliikettä saa tehdä koko ajan ja sivutuuli viskoo autoa selvästi. Nastarenkaat ovat uudet Hankook i-pike RS2 ja paineita 2.5 bar. Elän toivossa että renkaat ajautuisivat sisään tai jotain. Ei tuo tuollaiseksi saa jäädä 😞 Auto on siis vuosimallia -07 ja ajettu 210 tkm.
 6. Tässä Avessa Eeperi on jäähdyttimen edessä puskurin sisällä. Muuten ok paikka, mutta ajaessa hajut tulee sisään. Tietysti bensakoneen kanssa ei niin paljon tarvi ajaessa poltellakaan.
 7. Kiitos näistä! Näyttäis vähän siltä, että etupuskirin alemman ritilän saa irti ja sitä kautta pääsisin Eeberin kimppuun. Siitä on pakoputki mennyt aika reikäiseen kuntoon, enkä uskalla käyttää sitä enää. Meteli on kova ja pakokaasut menee ties minne.
 8. Onko kellään tehdashuoltomanuaalia II koppaseen avensikseen, tai linkkiä sellaiseen? Hommana olisi irrottaa etupuskuri, että pääsisi Eeberi bensalämmittimeen käsiksi ja tarvisin jotain räjäytyskuvaa puskurin kiinnityksistä.
 9. Kaikissa yli 300tkm ajetuissa autoissani (astra, primera) on ollut alkuperäinen laturi. Onhan se nyt, jos ei edes 200tkm laturi kestä.
 10. Moi, vuoden -07 2-litrainen bensa-avensis tuli hankittua ja nyt pähkäilen määräaikaishuoltojen kanssa. Pääpiirteittäin homma on aika peruskauraa, mutta huoltokirjasta ei selviä mitä kaikkea "ylimääräistä" on mahdollisesti tehty. Pelkät merkkiliikkeen leimat vaan joka huollon kohdalla. Lähinnä mietityttää missä vaiheessa apulaitehihna pitäisi vaihtaa. Auto on 205tkm ajettu.
×
×
 • Create New...