Jump to content

Kurttu

Vierailija
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen0
 • Nearest place
  Etelä-Karjala / Kymi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tekeekö muilla Avensis sellaista, että kun auton käynnistää ja lähtee liikkeelle, niin edestä moottoritilan suunnalta kuuluu sellainen rapsahdus? Kuulostaa niin kuin ABS rusahtaisi lyhyesti. Kyseessä 2.0 bensa vm. -07
 2. Ihme EU-paskaa tämmöinen. Takavalojen energiankulutus on aivan olematon asia autossa, varsinkin LED-aikakaudella. Jos pitää käyttää automatiikkaa, niin tekisivät sen sitten sellaiseksi että takavalot palavat vähänkin hämärässä.
 3. Sen olen itse huomannut T25 2.0 bensa-avensiksessa, että kaasuun vastaavuus on selvästi erilaista kylmällä ja lampimällä moottorilla. Ero ei ole lähellekään sellainen, kuin ap selosti, mutta kylmänä moottori tuntuu laiskalta verrattuna lämpimään.
 4. Toyotaa ennen mulla oli Nissan Primera, ja siinä huomasi selvästi kun vaihtoi 60tkm välein uudet vaihteistoöljyt. Ennen takkuiset vaihteet suorastaan imaisivat itsensä sisään öljynvaihdon jälkeen.
 5. Mulla on T25 2.0 bensa, ajettu 215tkm. Viime kesänä ostin sen ja talven tullen ihmettelin kun kylmänä lähtiessä 1 -> 2 vaihtaessa on tahmea ja rusahtaa herkästi. Vaihdatin vaihteistoöljyt mutta ei se siitä miksikään muuttunut. Nyt olen vaan tottunut siihen, että ensimmäiset vaihdot pitää tehdä rauhallisesti kuin jossain kuorma-autossa ja siintä se aina notkistuu lämmetessään. Sanoisin, että aika pitkälti toyota ominaisuus. Turha kuvitellakaan tekevänsä mitään Fast & Furious shiftauksia edes lämpimänä. Vrt joku Accord jossa voi vaihtaa niin nopeasti kuin vaan käsi ehtii.
 6. The ZR engine family brought together the most advanced technologies for the naturally aspirated engines that Toyota developed. All this affected negatively on reliability. The engine has a lot of small problems that spoil the overall impression of it. Most often, owners report high oil consumption. Progressive oil consumption is typical for engines of the first years of production. Oil leaks are not rare, usually from an oil filter or from under the timing chain cover. Also, the water pump has short longevity (40,000 miles). Before its death, the pump usually starts to leak or produce no
 7. Kannattaa vähän miettiä mikä on syynä tähän ongelmaan. Vaikuttaisi siltä, että katti on vaurioitunut. Jos syytä vaurioitumiseen ei korjata, voi katti hajota vielä enemmän. Voi se vika olla lambdassakin, mutta katti vaurioituu yleensä sytytyskatkosten takia, jolloin palamaton bensa ylikuumentaa katalysaattorin.
 8. 2-litraisessa bensa-avensiksessakin lähtee flekti pyörimään heti kun seisoo jossain drive-in jonossa. Vähän viileälläkin ilmalla. Bensakone tuottaa tyhjäkäynnilläkin reilusti hukkalämpöä ja jos sitä ei saa hukattua sisätilan lämmitykseen, niin sitten ropeli pyörii. Ilman ajoviimaa syyläri ei jäähdytä juuri mitään.
 9. 2 litrainen pensakone T25 avensiksessa kiertää kylmänä hetken 1400rpm. Näin kesällä siis ihan vaan muutamia sekunteja, sitten tipahtaa lähemmäs 1000rpm.
 10. Itse sain kytkimen yksin painelemalla ja säheltämällä sen verran ilmattua, että kytkin oli juuri ja juuri käyttökelpoinen. Loput ilmat tulivat muutamien päivien käytön aikana itsestään pois.
 11. Kytkin käyttää samaa nestettä jarrujärjestelmän kanssa. Jos sinne kytkinnestejärjestelmään tulee vuoto, niin poljin ei enää palaudu ylös. Viimeksi kun vaihdoin nesteet, niin panin merkille kytkimelle menevän nesteputken olevan aika tukevassa ruosteessa. En yllättyisi, jos se on sinulla ruostunut puhki. Kytkimen ilmaaminen on sitten aika hankalaa hommaa. Onnistuu se perinteiselläkin ilmausruuvin ja polkemisen yhdistelmällä, mutta siihen tarvii apumiehen. Helpointa on, jos ilmausruuvista pääsee työntämään nestettä sisään päin.
 12. Kurttu

  Käsijarru.

  Periaatteessa mukava matka-auto, mutta pari juttua harmittaa. Ensinnäkin kova rengasmelu karhealla päällysteellä ja nastarenkailla. Ja toisekseen pitemmällä matkalla alkaa perse puutua, koska penkit ovat pienet ja säädöt kehnot. Ohjaustuntumakin on sellainen että useimmiten menee ihan ok tunnottomuudesta huolimatta, mutta sivutuulella menee tähtäilyksi. Minulla vm. -07 facelift malli 2-litraisella bensakoneella ja 17-tuumaisilla kesäpyörillä.
 13. Oliko käsijarrun kengät kuinka hyvässä kunnossa? Nehän eivät osallistu varsinaiseen jarrutteluun mitenkään. Itsellä sama remontti edessä Avensikksen kanssa ja elän toivossa, että käsijarrun osiin ei tarvisi koskea. Ajettu 210tkm. Sinänsä yllättävää, että noinkin tuoreessa priuksessa on takalevyt vaihtokunnossa. Hybridin jarrut kun pääsevät tavallista helpommalla.
 14. Ainakin t25 Avensiksen kytkinpolkimessa on aika monimutkainen hässäkkä niveliä, jousia ja muoviosia. Itse yritin ruikkia narisevaan polkimeen rasvaa, mutta eihän sinne kunnolla yletä purkamatta puolta kojelautaa. Kesällä ei kylläkään narissut, joten kosteus tuntuu vaikuttavan asiaan. Lähipiirissä on myös Yaris, jonka kytkin narisi, joten vaikuttaa joltain Toyota ominaisuudelta. Huollossa olivat tehneet jonkusen tunnin töitä ja saivat narinan pois.
 15. Ei kai näitä monikaan ymmärrä putsailla, ellei koneen kanssa tule mitään selviä ongelmia. Minulla on juurikin tuollainen reilu 200tkm ajettu avensis 1az-fse koneella ja olen tietoinen suoraruiskukoneen mahdollisista ongelmista. Näissä taitaa aika paljon asiaa helpottaa se, ettei EGR kierrätystä käytetä ollenkaan. Sehän se pahiten sotkee paikkoja. Jäljelle jää siis koneen huohotuspaskat imuventtiilin sotkijoina. Ja tietysti se, ettei bensa huuhtele imuventtiileitä. En tiedä onko imusarjaa putsattu ennen kuin auto tuli minulle, mutta nätisti tuo tuntuu toimivan. Viitsitkö kertoa milla
×
×
 • Create New...