Jump to content

T.I.V.

Jäsen
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by T.I.V.

 1. On tuo pakoputken tukkoon jäätyminen sattunut itsellekin aikoinaan, mutta parkkipaikalla.

  n. -20 asteen pakkasessa parkkeerasin E8 Corollan perä tiellepäin. Muutaman tunnin päästä piti lähteä, mutta Corolla ei halunnut, lähti kyllä käymään ja kävi n. 10 sek ja sammui.

  10 sekuntia kun odotti, niin taas lähti 10 sekunniksi.O.o

  Hetken kesti miettiä mikä vialla, ennenkuin hokasi että pakoputki on jäätynyt takapöntöstä umpeen. Ohiajava liikenne ilmeisesti oli pöllyttänyt juuri satanutta lunta tuohon perään että oli sulanut ja jäätynyt umpeen.

  Ohikulkevat ihmiset hivenen kyttäsivät kun hakkasin tunkilla lumiharjan vartta pakoputkeen. :smash: ...tukos aukeni ja matka jatkui...;)

 2. 19 tuntia sitten, Nevalaine kirjoitti:

  Laturin puolella eli vastakkaisella puolella moottoria on termari. Poistettu käytöstä. Yks epäilys olis tulpanjohdot että tarpeeksi ku lämpeää niin alkaa lyömään läpi... Voiko tällänen olla mahdollista? Kipinä / bensapuoli mietityttää myös.

  5S-FE motissa tuli juuri vastaan tuommoinen läpilyönti hommeli. Tulpan hatun putki joka menee venttiilikopan läpi, rupesi lämmetessään hakkaan läpi. Kylmänä koneesta kuulu epämääräistä kalkatusta, mutta kävi ihan nätisti. Lämmetessään rupesi pudotteleen yhtä sylinteriä satunnaisesti pois pelistä.

  RAVin 3S-FE oli aikoinaan vähän samantyyppistä käytöstä maantieajossa, rupesi pitämään hassua ääntä, ja puutumaan. Jos jalan nosti kaasulta, niin sammu, taas jos paino lisää, niin nytkyttäen lähti kiihtymään ja saatto korjaantua. Vika paikallistui auki jäävään egr:ään. Ohjain kellon letkun irroitus, ja tulppaus poisti ongelman.

 3. Omaan ainakin vaihdettiin poistamatta lootaa autosta. Mahtui tuleen sen verta taaksepäin, että mahtui välistä vaihtaan kytkin paketin, ja kampuran stefan. Stefan paikoilleen naputtelu tai olla se hankalin osuus.:smash: Muistelisin että laatikon  korikorvakon olis joutunut purkaan pois...

 4. Taidetaan tarvikemarkkinoilla tarjota yleisesti vain sitä leveämpää mallia joka on tarkoitettu ilmeisesti ilmastoituun, mutta hyvin se sinne sopii tuon kapeamman tilalle.;)

   

 5. Ne kannattaa katsoa ihan silmallä... Jos ovat reilusti jo kipinöineet, ja kuoppautuneet niin voivat toimia vielä startti irrallaan ollessa, mutta konetta kun pitäisi pyörittää, niin ei enään virtaska vaan kulje tarpeeksi läpi.

 6. E10 Corolla pyöritti kanssa huonosti... Ensin vaihdoin vanhan akun uuteen. Ei vaikutusta.

  Seuraavaksi uusi "tehdaskunnostettu" startti paikoilleen, niin ei pyörittänyt enään ollenkaan, vain naksumista ja surinaa.

  Startti alas ja kokeileen pöydällä. Ei toimi.

  Startti auki ja tutkimaan. 

  "kunnostuksessa" käytetyt rasvat oli kuin kontakti liimaa, ja sitä oli vaihteistossa aivan liikaa.

  "Liima"rasvat pesin pois ja rasvasin kunnon rasvoilla.

  Vola! Nyt pelaa niinkuin pitää.;)

  Onkohan siitä vanhasta startista vain ne kuuluisat solenoidin kuparikärjet loppu?O.o

 7. Omissa S-sarjan moottoreissa käyttänyt 5W-40 Teboil Goldia 10tkm vaihtovälillä. Halpa ja toimiva vaihtoehto.

  Viritykseen pätee samat jutut kuin mihinkä tahansa moottoriin. Lompakon vahvuudesta lähinnä kyse.;)

  Pääsääntöisesti hyvin vähävikainen moottori. Jakajallisissa versioissa virranjakajan kondensaattorin hajoaminen rikkoo puolan ja katkaisee matkanteon. Kondensaattorin loppuminen osuu kait yleensä 250-300tkm väliin.

  Moottori tyypin suurin ongelma tuntuu olevan lähinnä öljyvuodot. Tuntuu vuotavan kaikista mahdollisista paikoista.:D

  Jakopää remonttia tehdessä kannattaa samalla vaihtaa vesipumpun lisäksi nokka-akselin, kampiakselin etupään, ja öljypumpun stefat. Öljypumpun stefa kannattaa vaihtaa pöydällä, koska samalla kannattaa vaihtaa öljypumpun kannen alla oleva o-rengas tyyppinen tiiviste, joka kanssa tuntuu aina vanhemmiten vuotavan.

  Muita vaki vuotopaikkoja on perinteinen venttiilikopan tiiviste, ja tulppien putkien tiivisteet.

  Kytkin remontin yhteydessä sitten kannattaa vaihtaa kampiakselin takapään stefa, tai tehdä kytkin remontti samalla jos vuoto jo yltänyt liian suureksi.

  Moottorin pitäisi olla vapaastipyörivä, ainakaan omasta 3S-FE moottorista ei hajonnut mitään.

   

×
×
 • Create New...