Jump to content

Antti Jylkkä

Jäsen
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen3225
 • Nearest place
  Lappi
 • City
  Kemi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vastaanpa tuohon korjausmanuaaliasiaan. Huonosti nuita on netissä ilmaiseksi tarjolla uudempiin kansanautoihin. www.toyota-tech.eu sivustolta manuaalit kuitenkin löytyy, mutta sinne pitää rekisteröityä ja ostaa katseluaikaa. 4€/h, 11€/3h, 20€/1vrk, hinnat lienee alv0. Aiheeseen liittyvät pdf-tiedostot voi kuitenkin ladata koneelle myöhemminkin katsottavaksi.
 2. Ajamaton jenkkivälitys on kyseessä (Nitro Gear) ja sille on annettu välykseksi 0,15mm - 0,25mm (0.006"-0.010"). Itse asiassa tämän huomasin vasta myöhemmin ja olin tuon 0,15 laittanut Supran manuaalin mukaan, kun siellä annetaan 0,13-0,18. Kokeilin sitä vielä isommallakin välyksellä, mutta en saanut siihen enempää kuin 0,20mm. Ohuin shimmi piti jo laittaa rattaan puolelle. Tämä välyksen lisäys ehkä hieman paransi tilannetta, en ole varma. Kuviota olen katsonut useammasta kohtaa ja siinä ei juuri muutosta ole. Välystä en kuitenkaan ole hoksannut katsoa eri puolilta. Laakeritiukkuudet olen laittanut manuaalin ohjeen mukaan. Sanoisin, että tuo ääni tulee nimenomaan välityksestä, koska ääni on hieman sellainen vou, vou, vou,... tyylinen. Nyt, kun tässä miettii, niin tuon tapaista ääntä voisi selittää 0,05mm heitto rattaassa takapuolelta mitattuna. En tiedä, onko tuo paljon vai vähän, mutta manuaali sallii 0,1mm. Väri on muuta mössöä. Itse asiassa alumiinitahnaa, kun en ole päässyt käsiksi muuhun kuin siniseen kaavausväriin ja sillä värjätyistä kuvioista en saa mitään selvää. Mistä löytäisi Suomesta keltaista tai jotain muuta vaaleampaa väriä?
 3. Onko täällä perävälityksestä tietäjiä? Supran perään on vaihdettu Lexuksen Torsen lukko, uusi välitys ja uudet laakerit. Alla kaksi kuvaa maalatusta kosketuskuviosta, jotka minun mielestä näyttävät hyvältä. Välys kuvissa on 0,15mm. Koeajo ei kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta. Pintakaasulla ääntää pahasti, kuuluu jo taajamanopeuksissa sellainen hankaava ääni. Ääni häviää, kun kaasua painaa enemmän tai päästää moottorijarrutukselle. Viimeisessä kuvassa koeajoissa kummallisesti kiillottunut kosketus. Siinä on nähtävissä sama kuin maalilla katsotussa, mutta paikoin tuo kuvio jatkuu hampaan pohjaan asti. Mitä ihmettä tuossa tapahtuu?
 4. Avaimen uudelleen paritus ajonestoon vaatii kaveriksi toimivan master-avaimen (alunperin niitä mustaperäisiä). Kun työnnät avaimen virtalukkoon, lopettaako radion yläpuolella oleva security-valo vilkkumisen? Master-avaimella pitäisi loppua välittömästi. Huoltoavaimella (harmaa) on parin sekunnin viive.
 5. Kato kaikki helpot ensin, lämpötila-anturit, vvt-i öljynsuodatin. Tällainenkin ketju tuli vastaan: https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/152336-20-1az-fse-hesitating-when-accelerating/ Tuossa tapauksessa siis imuventtiilit karstoittuneet.
 6. Mulla oli T25 Avensiksessa samalla koneella saman tapaista ongelmaa. Kakkosella tuhannesta kierroksesta ei oikein jaksanut nostaa nopeutta, vaikka miten polki kaasua. Pientä nykimistä oli myös. Ei vikakoodeja. Käytiin sillä sitten lomareissu. Minä ajoin, eli sai sitten kunnolla kenkää esim. ohituksissa. Reissun jälkeen hengettömyys oli poissa. Jotain oli mennyt tukkoon vaimon rauhallisessa ajossa.
×
×
 • Create New...