Jump to content

toyopet

Jäsen
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Personal Information

 • Vanha jäsentunnus
  Jasen4701
 • Nearest place
  Keski-Suomi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tätä jonkun verran muistaakseni vanhalla foorumilla käytiin läpi mutta vika ei korjaantunut. Oikeastaan pahentunut. Eli joskus kone käy ja vetää kunnolla joskus taas ei voimaa ole yhtään, yleensä alakierroksilla pelaa mutta sitten ~4000rpm jälkeen alkaa tökkiminen, potkii ikäänkuin vastaan. No kaasuläppää, egr:ää yms. käyty läpi ja sitten amerikan romujen yhteydessä tuli vastaan samanlainen ilmiö nakutukseneston käydessä toimintaan (ilman syytä) heittäen sytkää myöhäiselle. Täysin samanlainen käytös siis. No testimielessä nakutusanturi vaihdettu, ehkä se on vielä herkempi tuolle ilmiölle tai sitten ei. Mutta apua ei ainakaan ollut. Tosin sitten tuli mieleen, että miten se sytkän säätö tässä oikein on toteutettu? On siellä mekaanisia osia, mitkä voisivat jumittaa? Vai pelkästään sähköisiä. Amerikanromussa kun oli perinteinen jakaja alipainekellolla ja keskipakosäätäjällä ja lisäksi erillinen sähköinen säätö tuolle nakutussysteemille ja se eliminointi korjasi ongelman mutta tämähän on hiukan modernimpaa tekniikkaa. Toki tässä previan koneessa on mekaanista ääntä, mikä voi hämätä auton järjestelmiä. Nokkaketjun suunnalta tulee rallatusta.
 2. Vanhalla foorumilla jossain oli, minullakin pitäisi jossain olla tallessa, en löytänyt. Siis ennen obd-aikaa, tällä hetkellä akuutein potilas olisi 1995 previa. Klemmarilla jotain diagnostiikasta yhteen ja virrat päälle, luetaan vilkutukset ja jostain yritetään löytää oikeat tulkinnat. Siis mitkä navat ja mistä koodit?
 3. toyopet

  Mittarivalot?

  Joo suuret kiitokset, perille tuli. Täytyy oikein isolta näytöltä sitä tutkailla.
 4. toyopet

  Mittarivalot?

  Kyseessä siis mittarivaloton previa, jossa himmenninboksi ilmeisesti ensin vetänyt oikkariin tms. ja se on sisältä täysin entinen, osin sulanut ja samalla on sulanut johtosarjan sisältä johtoa pitkästi. TÄmähän ei ole uusi asia, diagnoosi on tehty jo vuosia sitten mutta nyt kun tuo romu seisoo tuossa pihassa aina edessä, niin kai sille jotain olisi tehtävä. Sama boksi muistaakseni on carinassa ja celicassa ehkäpä muissakin vuoden 1995 autoissa mutta 1997 previassa ei ole sama, se tuli katsottua. Ja siinähän on kojelaudassa ratin vasemmalla puolen se rulla, josta mittarivalojen himmennystä säädetään mutta se ei varsinaisesti ole se boksi, vaan se boksi on siellä kojelaudan alla. Siihen boksiin tulevista johdoista kaksi on eristeeltään sulaneet, muistaakseni vihreät väriltään ja menee niin pitkälle johtosarjaan, että pitäisi saada koko kojelautahökötös otettua autosta pihalle, että johtosarjaan pääsisi kunnolla käsiksi ja pienen purkamisen jälkeen vaikuttaa, että sitä ei kokonaisena kyllä oikein saa ilman lasien poistoa yms. Sulaketauluakaan ei saa otettua irti, että pääsisi sen alapuolelle johtosarjaan käsiksi. No siinä siis vähän näkemyksiä tilanteesta. Sillä himmentimellä nyt ei ole mitään merkitystä toimiiko vaiko ei vaan lähinnä se, että pitäisiköhän sinne mittariston valoille mennä himmennin minimissä eli valot täysin kirkkaana 12V eli voiko mittariston liittimeen syöttää huoletta sen nimellisjännitteen 12V eli ~14V käydessä? Polttimothan tietysti on normaaleja lasikantoja 12V leimalla. Siis henkistä tukea haen sille oletukselle, että olen oikeassa, voin vetää virran ohi boksin. Jos olen väärässä, saa asian ilmaista voimakkaasti.
×
×
 • Create New...