Jump to content

Tane

Jäsen
  • Content Count

    199
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Personal Information

  • Vanha jäsentunnus
    Jasen5885
  • Nearest place
    Tampere

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. klokkerholm 8160877 on varmaankin osa jota moni varaosaputka Euroopassa tarjoaa, mutta tällä hetkellä tietysti kaikki loppu. Ootko laittanut kyselyä onko enää tulossa? Ja onko kengän kiinnike niitattu vai niinkuin normaalisti että takapuolelta tappi vain läpi ja näyttää niitatulta kun on seissyt pitkään paikallaan?
  2. Osan voi myös testata, sähkö nastoihin niin solenoidin pitäisi liikahtaa päästä toiseen. Jos ei liiku ei todennäköisesti putsauskaan auta. Jos näyttää siltä että öljy olisi jotain kohtia tukkinut saattaa se indikoida myös huolimattomasta öljyn vaihtajasta, joka on tehnyt huollot miten sattuu.
  3. Jos vika on siinä venttiilissä niin tämän tyylinen osa se pitäisi olla -> https://m.autodoc.fi/ridex/15791052 Kun en tarkemmin tiedä auton mallia niin en pysty suoraan oikeaa osaa linkkaamaan.
  4. Taitaa olla öljyn ohjaus venttiili vika. Eli VVTi järjestelmän muuttuvan venttiilinajoituksen käytettävä öljyn ohjauksen venttiili ei toimi enää. Voi siis vaikuttaa polttoaineen kulutukseen kun venttiilien säätö ei toimi ja siten moottori ei korkeammilla kierroksilla toimi optimaalisesti. Näitä on vikaantunut ja itsekin olen kyseisen ohjaimen vaihtanut. Yariksesta en ole varma mistä löytyy ja miten vaihtaa.
  5. Moottorivalo palaa käynnistettäessä kokoajan, ei vilku missään vaiheessa, näin ainakin itsellä E100 4efe, että jos vilkkuu niin kyllä siä joku häikkä on.
  6. Itse olen käyttänyt Kiinanpojan obd lukijaa sekä Torque ohjelmaa Android puhelimella koodien lukuun yms. muun datan seuraamiseen.
  7. Chrome ja opmobiili ja Android 10 toimi moitteetta.
  8. Muistaakseni vain katin jälkeiseen lambdaan tuo laitetaan.
  9. Näihin on kai käytetty ensiapuna korokekaulusta sinne lambdan ja putken väliin. Vaikuttaa siten että nostaa anturia ulommas putkesta ja siten saa arvot taas moottorin ohjauksen määrittämiin arvoihin. Päästöt kuitenkin pysyy vielä katsastuksen rajoissa ja vikavalot pysyy poissa.
  10. Kova veikkaus olis power steering eli ohjaustehostin. Kääntyileekö ratti ihan normaalin kevyesti vai joutuuko kovasti veivaamaan?
  11. Veikkaisin että siellä on jo valmis reikä joka tulpattu läpivientikumilla. Tai sitten jonkun johdon ohella vie matkustamoon. Monesti jo sillai tehty uudemmat.
  12. DOME on pääasiassa sisävaloille oleva sulake, mutta myös nykyään sen taakse laitetaan radio, kello, yms. muita sisätilojen sähkölaitteita.
  13. Lähdettiin kanssa päiväkäynnille Cressidalla, koitetaan olla paikanpäällä klo 15 jälkeen.
  14. 4A-FE se sitten on. Veikkaus lämpötila-anturille, jos kerta lämmitys vaikuttaa käynnistykseen. Kampiakselintunnistin ei toimisi lämmittäessäkään, sehän ei lämpiä koneen ollessa lämmityksessä.
×
×
  • Create New...