Jump to content

Kerhoalue

Kerhon toimintaan liittyvät asiat


Foorumin säännöt

1. Käytä hakua
Monta asiaa on jo käsitelty (moneenkin kertaan), eikä monikaan jaksa vastailla samaan aiheeseen jatkuvasti. Lisäplussana hakua käyttämällä saat vastauksen paljon nopeammin kuin kysymällä.

2. Mieti alue
Mieti mille alueelle asiasi kuuluu. Voit vapaasti käyttää siihen viisikin sekuntia. Jos et ole varma, tai se menee kaikesta huolimatta väärään paikkaan, niin ei se ole vakavaa, mutta yritä edes.
Vaihtamiseen, ostamiseen ja myymiseen liittyvät asiat on laitettava niille varatuille alueille. Niiden levittämisestä muihin keskusteluihin seuraa viestin poisto ilman selityksiä.

3. Keksi otsikko
Keksi kirjoittamallesi aiheelle järkevä ja aihetta kuvaava otsikko. Pari esimerkkiä huonosta otsikosta:
"Apua!"
"Kuka tietää?"

4. Vastaa järkevästi
Vastaa toisten posteihin vain, jos sinulla on jotain sanottavaa. Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä kerro sitä meille, vaan esimerkiksi suomi24.fi:n foorumeilla. Sieltä löydät muitakin "hehe", "joovai", "mullakin", "eipäs", "juupas" -henkisiä kirjoittajia. Jos et vastaa viimeiseen postiin, käytä Lainausta, niin joku muukin ymmärtää mihin vastaat. Älä kuitenkaan lainaa koko postia, vaan poista epäoleellinen teksti lainauksesta. Kuvia on yleensä turha lainata.

5. Älä lipsahda
Vältä offtopicceja eli aiheen vierestä kirjoittamista. Jos aihe käsittelee vaikka turbon asennusta, niin harvaa aiheen lukijaa kiinnostaa montako muijaa sait viikonloppuna kyytiin. Käy jakamassa tuo iloinen tieto kaikille vaikka Kaatopaikalla.

6. Kirjoita suomea
Kun kirjoitat, niin yritä kirjoittaa suomea. ei kukaan jaxa lukea teinixiä tai muuten vaan ilman yhtään välimerkkiä tai isoa kirjainta kirjoitettua juttua mikä näyttää yhteen pötköön kirjoitettuna lähinnä lääkärien käyttämältä näkötestiltä JA JOS CAPS LOCKISI ON JUMITTUNUT POHJAAN NIIN ÄLÄ HUUDA MEILLE VAAN OSTA UUSI NÄPPÄIMISTÖ. Myöskään viiden huutomerkin tai kymmenen kysymysmerkin käyttö ei tee asiastasi muiden silmissä yhtään tärkeämpää, vaan luultavasti juuri toisinpäin!..

7. Lue viestisi
Kirjoitus- ja kielioppivirheitä tulee aina, mutta välillä viestien sisältö jää mysteeriksi, kun useat kirjaimet ovat vaihtaneet paikkaa. Lukemalla varmistat myös, että viestisi sisällössä on järkeä. Vastauksen saaminenkin on todennäköisempää, jos muut ymmärtävät kysymyksesi. Voit lukea viestisi ennen lähettämistä Esikatselulla, tai lähetyksen jälkeen luettuasi voit Muokata viestiäsi, korjauksia siis ei tarvitse, eikä pidä, tehdä uudella postilla. Muista myös päivittää profiilisi ajan tasalle sekä mielellään ilmoittaa nimesi ainakin allekirjoituksessa. Allekirjoituksessa ei saa käyttää kuvia.

8. Käyttäydy
Yritä muutenkin käyttäytyä kuten sivistyneet ihmiset. Henkilökohtaiset vittuilut voit hoitaa kätevästi pikaviestillä tai sähköpostilla, ei ne kiinnosta ketään muuta. Myös muiden ärsyttämisen, loukkaamisen tai muulla tavoin eripuran lietsomisen voi jättää samantien väliin.

9. Unohda häiriköt
Älä välitä häiriköistä. Finninaamaista teinipoikaa ei riso mikään muu niin paljoa kuin hänen postiensa huomiotta jättäminen. Vastaamalla häiriköintiin häiriköit itsekin ja vain yllytät aloittajaa jatkamaan.

Huom!

Ylläpidolla on oikeus ja velvollisuus puuttua foorumilla esiintyvään häiriköintiin, loukkaaviin tai asiattomiin viesteihin sekä muuhun tarpeelliseksi katsomaansa. Ylläpidon joutuessa puuttumaan tällaiseen toimintaan foorumilla pyrimme hoitamaan tilanteet ensin kyseisen tahon kanssa esim. yksityisviestein. Tämän tyyppinen ystävällinen toiminta edellyttää yhteistyötä. Mikäli em. keinolla ei muutosta tapahdu on ylläpito velvoitettu estämään kahdeksi viikoksi käyttäjän kirjoitusoikeuden foorumille. Jos käyttäjä jatkaa ei toivottua käytöstä, on ylläpidolla mahdollisuus langettaa pidempiaikainen kirjoitusoikeuden eväys tai sulkea foorumin ja sivuston tunnukset määräajaksi. Ääritapauksessa voi jopa kerhosta erottaminen tulla kyseeseen.

Forums

 1. Helpdesk

  Kerhon sivuihin ja muuhun bittimaailmaan liittyvät asiat 

  342
  posts
 2. Tapahtumat

  Keskustelu kaikista menneistä ja tulevista tapahtumista

  Tärkeimmät tapahtumat löytyvät kalenterista

  1.3k
  posts
 3. Kerhon kilpailut

  Kerhon järjestämät kilpailut jäsenille

  558
  posts
×
×
 • Create New...