Jump to content
  • Keski-Suomi goes Rallimuseo


    Proffa84
    Kirjoittanut Ilkka Mäkäräinen   
    15.06.2015

    image.thumb.png.4ca34353cb3dff05fe3bcfe7c3b693f1.png

     

    Sateisena kesäkuun sunnuntaina (14. päivä noin klo 15) Keski-Suomen jäsenistö alkaa kokoontua Korpilahden lähistölle 9-tien varteen. Suunta on kohti hiekkateiden syövereissä (useat niistä tuttuja Neste Rallista) sijaitsevaa Rallimuseota jonka Pentti Nikander on vuosien varrella kasannut. Meneepä tänä vuonna pikataival museon nurkkaa viistäen muutaman välivuoden jälkeen.

    Astuessamme sisään pieneen piharakennukseen kääntyy silmät lähes ympäri päässä. Pieni rakennus on aivan täynnä kaikkea ralliin liittyvää keräilytavaraa. Lukuisia pienoismalleja, julisteita ja lehtijuttuja eri kuskeista sekä eri kuljettajien luovuttamia ajopukuja, kypäriä ja muutama muu eksoottisempi osa, kuten WRC Suzukin etulokasuoja ja PV Volvon etupalkki.

    Kaikki keräilyhän lähti Mika Häkkisen menestymisestä F1-sarjassa, joten myös suomalaisista formulamiehistä on tavaraa hyllyissä reilusti, eikä ihan kaikki mahdu hyllyynkään, kuten esimerkiksi Mika Salon varikkoskootteri.

     

    image.thumb.png.1ee870113f940d646b39ff9782920acb.png


    Tavarat on järjestelty hienosti ja yhdelle kuskille onkin aina varattu yksi hylly johon on sovitettu eri pienoismallit kyseiseltä kuskilta. Lisänä julisteita, mainoskortteja ynnä muuta vastaavaa tavaraa sekä kansioihin kerätty lehtijuttuja vuosien varrelta.

    Näin pienellä tutustumisella ei paljon keräiltyyn lehtijuttuihin kerinnyt tutustua, mutta ehkä tiemme vie uudestaan samaan paikkaan paremmalla ajalla. Varsinaista sisäänpääsymaksua ei ole, mutta vapaaehtoisesti saa tukea keräilyn jatkumista.

    Tästä siirryimme vielä kahville paikalliselle Nesteelle.

    image.thumb.png.749755d7bb52a87ae7ad591d71fe4811.png

    Viimeksi päivitetty ( 04.07.2016 )

    Käyttäjän palaute

    Recommended Comments

    Ei kommentteja.



    Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

    Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

    Luo käyttäjätili

    Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!

    Luo uusi käyttäjätili

    Kirjaudu sisään

    Sinulla on jo käyttäjätili?

    Kirjaudu sisään

×
×
  • Luo uusi...