Jump to content
 • Keski-Suomi goes Rallimuseo


  Proffa84
  Kirjoittanut Ilkka Mäkäräinen   
  15.06.2015

  image.thumb.png.4ca34353cb3dff05fe3bcfe7c3b693f1.png

   

  Sateisena kesäkuun sunnuntaina (14. päivä noin klo 15) Keski-Suomen jäsenistö alkaa kokoontua Korpilahden lähistölle 9-tien varteen. Suunta on kohti hiekkateiden syövereissä (useat niistä tuttuja Neste Rallista) sijaitsevaa Rallimuseota jonka Pentti Nikander on vuosien varrella kasannut. Meneepä tänä vuonna pikataival museon nurkkaa viistäen muutaman välivuoden jälkeen.

  Astuessamme sisään pieneen piharakennukseen kääntyy silmät lähes ympäri päässä. Pieni rakennus on aivan täynnä kaikkea ralliin liittyvää keräilytavaraa. Lukuisia pienoismalleja, julisteita ja lehtijuttuja eri kuskeista sekä eri kuljettajien luovuttamia ajopukuja, kypäriä ja muutama muu eksoottisempi osa, kuten WRC Suzukin etulokasuoja ja PV Volvon etupalkki.

  Kaikki keräilyhän lähti Mika Häkkisen menestymisestä F1-sarjassa, joten myös suomalaisista formulamiehistä on tavaraa hyllyissä reilusti, eikä ihan kaikki mahdu hyllyynkään, kuten esimerkiksi Mika Salon varikkoskootteri.

   

  image.thumb.png.1ee870113f940d646b39ff9782920acb.png


  Tavarat on järjestelty hienosti ja yhdelle kuskille onkin aina varattu yksi hylly johon on sovitettu eri pienoismallit kyseiseltä kuskilta. Lisänä julisteita, mainoskortteja ynnä muuta vastaavaa tavaraa sekä kansioihin kerätty lehtijuttuja vuosien varrelta.

  Näin pienellä tutustumisella ei paljon keräiltyyn lehtijuttuihin kerinnyt tutustua, mutta ehkä tiemme vie uudestaan samaan paikkaan paremmalla ajalla. Varsinaista sisäänpääsymaksua ei ole, mutta vapaaehtoisesti saa tukea keräilyn jatkumista.

  Tästä siirryimme vielä kahville paikalliselle Nesteelle.

  image.thumb.png.749755d7bb52a87ae7ad591d71fe4811.png

  Viimeksi päivitetty ( 04.07.2016 )

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.



  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...