Jump to content

Jakohihna katkesi (onko vapaasti pyörivä kone?) - TOYOTA COROLLA Compact (E11) (1997 - 2002) 1.4 (EE111)


Amendeth

Recommended Posts

Morjesta!

Oon uus täällä, toivottavasti meni oikeaan paikkaan topicci.
Elikkäs omistan tällaisen -99 sähikäisen, mutta ilmeisesti auto on seissyt sillä jakohihna katkesi 25tkm ennen aikojaan. Avasin suojan, ja tsekattu on että kyseessä nimenomaan jakohihna.
Kysymys kuuluukin, onkohan tämmöisessä vehkeessä vapaasti pyörivä kone? Ei meinaan pitänyt minkäänlaista ääntä, kun matka katkesi 80km/h nopeudessa.
Pointtina tietenkin se, että lähenkö hakemaan uutta hihnaa kaupasta ja vaihtamaan, vai pannaanko Afrikan maalle osina tämä kaveri... Kiitos kaunis jo valmiiksi! :)


TOYOTA COROLLA Compact (E11) (1997 - 2002) 1.4 (EE111)
Rekisterinumero: VIL-181 Moottorikoodi: 4E-FE Teho: 63.0 kW / 86 hv Iskutilavuus cm3: 1330 Sylinterit: 4 VIN: JT152EEB103134597 Käyttöönotto: 04.05.1999

Ystävällisin terveisin,
Ville Tenhunen

Link to post

Ei pitäisi osua mihinkään, joten vapaastipyörivä. Voihan sitä tarkistaa tulpanreiästä että näkyykö jotain. Eikä hihna kallis ole. Kaikki tietenkin on mahdollista ja on voinut ottaa kiinni jos huono tuuri käynyt. Näistä kun netin syövereissä on paljon kertomuksia, osalla ei oo käynyt kuinkaa ja osalla voi olla useempi venttiili solmussa.

Edited by Tane
Link to post

Eli tulpanreiästä pitäs näkyä kolhu männässä tai venttiilin palasia, jos on käynyt huono onni? :D
200m joutu rullaileen, et pääs turvaan Lahdentiellä liikenteeltä. Mut ei tosiaan ainakaan kuulunut mitään kolinoita, joskus Fiestassa kävi sama homma ja mekkala oli sen mukanen.. Plus kolme pyttyä meni pimeeks samantein!

Ja kiitos äärimmäisen nopeasta vastauksesta. Se on hihnakaupoille sit lähdettävä ensidiagnoosin jälkeen :)

Niin ja meneeköhän tää ihan vaan tolla 30€ hihnalla, vai tarviiko ruveta vaihtaan kaikki kilkkeet samalla? Käsitin, että monesti ainakin vesipumppu vaihdettas samaan aikaan. Sit hinta kyl hyppääkin aika reilusti :)

Link to post

Se on ihan kuinka haluaa niiden varaosien kanssa. Jos siellä joku hihnapyörä on huono ja aiheuttaa jakohihnan nopeeta kulumista niin kannattaa nekin vaihdella kans, tai kiristin ei kunnolla kiristä enää. Vesipumppu yleensä vaihdetaan samalla kun on siinä sit helposti tehtävissä, kuluuhan sekin ajansaatossa. Mutta jos arvoa ei juuri ole autolla niin hihnan vaihdolla pääsee eteenpäin seuraavan osan hajoomiseen asti, jos vaihtaa enempi osia voi päästä todennäköisemmin pitemmälle.

Link to post

Noin yleisesti ottaen mikään Toyotan kone ei ole ns. "interferenssi kone" vaan vapaasti pyöriviä.Et uutta remmiä,jako kohdilleen ja kovaa ajoa! Kiristinrulla ja vespumppu kannattaa vaihtaa samalla;ne ei niin kalliita ole ja vaikka sen kummempaa tuhoa tapahdu niin kyllähän se korpeaa jos het remmin vaihdon jälkeen jompikumpi hirttää kiinni.Et siinä samalla kun kuitenkin pitää remmiä pujotella niin vaihtuu ko. osat.

Link to post

Normaali kierre pulttikoneella auki jos ei ole niin nivel vääntimeen hylsä kiinni varsi maata vasten etupuolelle  ja jalalla painaa hylsää kunnolla kiinni kampiakselin pulttiin ja kaveri hivenen starttia naksauttamaan  ja pultti auki näin olen itse tehnyt😁

Edited by celica gt
Link to post

2E koneessa oli ainakin ohjeistus, että öljypumppu kannattaa uusia 3 hihnan eli 300tkm kohdalla. Rasittaa pumppua ja menee akseli sököksi. Miten lie tuon 4E kanssa.

Kantapään kautta ja koneen vaihdon kautta tuli oppi ajat sitten

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...