Jump to content
Sign in to follow this  
Pess1

Takatukivarsien irroitusvinkkejä

Recommended Posts

Autostani on takatukivarsi poikittainen etummainen väljä, sain halvalla uuden olikohan alvadi.ee hinta 45e toyotallahan nämä on 200e. Puslaa sinne ei vissiin irrallaan saa, pitää ostaa koko tanko. Tänään ajoin auton Montun päälle ja hetken aikaa yritin irrotella tukivartta , mutta vitut jumissahan pultit on, siitä ulommasta lähti mutteri melko helposti onkohan noi jotenkin läpipultilla, tuskinpa, kun ei moukaroimalla liikkunut, sitten toinen pää näytti mielenkiintoselta tankkikin vähän edessä sielä. Taitaa tulla melkonen savotta mulla huomenna, lämmityskään ei tepsi, kun mulla vaan kuumailmapuhallin. Hitsi on käytössä onneksi, uusia muttereita varmaan joutuu hitsaileen, siinäkin se saa sopivasti lämpöä. Mites yleisiä nämä on? Pitkittäisiä varsia taitaa saada jopa motonetistä muistaakseni, pitäis saada näitä poikittaisiakin taitaa olla yleisempi vikapaikka. 

Share this post


Link to post

Aivan, kiitos kuvasta! , vittu  se pitää tankkii tai koko taka akselistoa tiputtaa, kun typerästi pökkää pultti tankkiin, ja pyöränpuolellaki johki,  miksei mutterit voi olla  sielä päässä missä niillä olis tilaa olla, tehdasvirhe. Noo katotaan huomenissa.. 

Share this post


Link to post

Joo olihan siinä hommaa mut sain vaihdetuksi, rälläkällä poikkasin pultinpään ja hitsasin mutterit kovilla virroilla, pitää kai massaa vetää päälle jos Katsuri niistä mutisee jotain, jos joku joutuu vaihtamaan niin kannattaa irrotusöljytä paikat päivää ennen remonttia lähtee auki mukavemmin. 

Share this post


Link to post

Ite kans aikoinaan löysäsin pultin ja katkasin kannan pois ja vedin pultin pois. Hitsillä uus ja tarkotuksella vähä lyhyemmäks. 

 

Oletan et ne pultit on noinpäin kolariturvallisuuden takia, ettei puhko tankkia ku painuu perä sisään.  Ite lyhensin niin et mutterin läpi ei paljoa tuu pulttia. 

 

Ulkopää olikin tuska saada irti itellä. 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Omasta Gti carinassa oli nuo ulkopään pultit ihan v..tun tiukassa vaikka läträsi viikon verran crc:tä kaveri hehkutti pillillä punasex ja ite 1100nm vääntävällä bachon konella 10bar paineellakin sai hakkuutta tovin...

Edited by Walkkari

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×