Jump to content
Sign in to follow this  
petritoyota

Toyota avensis t220 - keskuslukitus ja etuvalojen puhdistus

Recommended Posts

Minulla on toyota avensis t220 bensakone, vuosimallia muistaakseni -99. Tosiaan iski seuraavanlaista problemaa. Autosta simmas akku ja sen jälkeen alkoi reistailemaan sähköpuoli.

Keskuslukitus:

Keskuslukitus ei toimi. Se ei toimi avaimesta eikä ovessa olevasta kytkimestä. Jos painaa avaimesta unlock tai ovesta master-kytkimestä lukkojen avaamista, kuuluu releen ääni siitä mustasta boxista, joka on vasemman polven takana olevan luukun alaosassa. Lock-näppäimistä ei tapahdu mitään. Keskuslukitus ei toimi myöskään jos sulkee kuljettajan oven avaimella lukosta.

Olen sulakkeet katsonut enkä niistä ainakaan löytänyt mitään rikkimenneitä.

Ajovalojen puhdistus käynnistäessä:

Auto on nyt alkanut joka käynnistyksen yhteydessä sumuttamaan etuvaloille puhdistusainetta. Ei ole aiemmin tehnyt tätä.

 

Onko muilla ollut vastaavia ongelmia ja osaisiko joku sanoa mikä mahtaisi olla mahdollisesti olla vikana? Uskaltaako autolla vielä ajaa? Ajossa toki tuntui toimivan.. Kaikki kommentit tervetulleita, kiitos!

Laitetaan vielä tarkennuksena eli puhun siis siitä mustasta boksista, joka ratin alla vasemmalla olevan sulakerasian alapuolella.. Eli suht lähellä kytkin poljinta mutta vasemmalla ja ylempänä siitä..

Share this post


Link to post

Tere. Kokeile uusintaa: Ota akkukaapeli irti, vartti tai vähän enemmänkin aikaa purkaa kondensaattorit, ja resetoi tietokoneen. (MCU). Sitten uusi kokeilu rauhallisesti. Jos löydät Toyota-OBD lukijan, se voi kertoa.        Ja -99 mallissa voi olla perinteistä sähköteknologiaa. Onnea yrityksille.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×