Jump to content

4A-FE käyntiongelmat


Recommended Posts

Jes eli At180 Celicassa ongelmia. 

Kyseiseen vehkeeseen on tehty kansirempat ja kaikki, tiivisteet on uusittu myös sen myötä kaikki. Kaikki on tehty ohjeiden mukaisesti vaan tahtoopi silti kone pistää hanttiin ko yrittää tyhjäkäynnillä pitää taikka antaa isomman kaasujalan. Huohottimella on jonkilainen osuus asiaan, sillä kun huohottimen letkun (venttiilikopan ja ruiskun välissä iso letku)  ottaa irti niin auto ei käy tyhjäkäyntiä, mutta vastaa kaasuun paremmin kuin että letku olisi kiinni. Jako ja sytytys on kohdallaan kuitenkin ja katsottu läpi kolmesti. 

Oon tämän asian tiimoilta miettinyt jo pääni puhki ja olisi kiva vielä saada auto ajoon tälle kesälle. Kaikki neuvot/ehdotukset ovat tässä kohtaan tervetulleita.

Link to comment

Ootko koittanu vaihtaa sen venttiilikopasta lähtevän letkun juuressa olevan nipan? Siinä on jonkinlainen painekalvo/venttiili, joka vois vikaantuessaan aiheuttaa tuon kerta letkun irrotuksella on vaikutusta toimintaan.

Link to comment
3 tuntia sitten, Reivn kirjoitti:

Ootko koittanu vaihtaa sen venttiilikopasta lähtevän letkun juuressa olevan nipan? Siinä on jonkinlainen painekalvo/venttiili, joka vois vikaantuessaan aiheuttaa tuon kerta letkun irrotuksella on vaikutusta toimintaan.

Tarkoitat varmaan sitä huohotinventtiiliä? Sen mie oon koittanut vaihtaa toimivasta vehkeestä mutta ei pahemmin oo auttanut.

Link to comment
20 tuntia sitten, lakijussi kirjoitti:

Jako ja sytytys on kohdallaan kuitenkin ja katsottu läpi kolmesti

Jakajahan tuossa on...  Ja tarkastettu myös, ettei ole sytytysjärjestystä tulpissa sotkettu vahingossa?  Voisko moottorin asentotunnistin pätkiä?  

Onko koitettu toisesta moottorista otetulla jakajalla?  Pyörijä ja jakajan kansi kunnossa?  Myös keskinapa kannessa? 

 

Link to comment
On 15.6.2023 at 21.39, Santeri Kantoniemi kirjoitti:

Mappianturi ja sille menevä letku varmasti ehjänä? Oireet ainahi antaa viitteitä.

Mappia alan miekin pikkuhiljaa epäilemään. Jakaja on 100% kunnossa ja kokeiltu toisessa koneessakki kiinni jossa se toimi ongelmitta. Ajoitus on myös kohdallaan.

Link to comment

Nonni nyt päivitystä tähänkin postaukseen. Ruisku on uusittu ja suuttimmet myös, kyllä rupes heti toimimaan melkein kuin pitääkin. Enään on vaan täyskaasun vedot hukassa, ei varsinaisesti hyydy, muttei vedäkkään. Katastuslapun mukaan käy törkeen laihalla, lamba oli 0.7-0.9 arvoja. Ja se todellakin kuulostaa siltä että se vain imee ilmaa muttei anna soppaa.

Katsuri epäili vahvasti ongelmaa alipaineiden kanssa. Mistä lähtis seuraavaksi mettästään? 

Ja kyllä se nyt liikkui sen 300km, tosin lappu lattiassa ja tankki melkein tyhjäks ko muuten ei tuntunut yhtään vetävän, paitsi korkeilla kierroksilla.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...