Jump to content

Yaris 2006, 1.3 bensa ei käynnisty


Recommended Posts

Yaris 2006 ei käynnisty. Lähtee työntämällä käyntiin ja satunnaisesti avaimesta, mutta pääsääntöisesti avainta kääntäessä kuuluu vain hiljainen surina kojelaudasta. Akku ja virtalukon pohja on uusittu, startin käytin irti ja testasun penkissä ->toimii, laturi antaa normaali jännitteen, maadoitus ja akunnavat on putsattu. Mistähän kannattaa lähtee vielä hakemaan ongelmaa?

Link to comment

Maakaapelin moottorin puoleinen pää myös putsattu?  Ton voi myös mitat yleismittarilla, kun laittaa akun maanavan ja moottorin väliin ja joku vääntää avaimesta. Jos jännite nousee niin jostain välistä on maa hapettunut tai kaapeli poikki. 

Mutta ääni täältä tuolle starttireleelle myös. 

Link to comment

Kiitos vinkeistä. Rele on testattu (se joka on akun viereisessä sulakerasiassa, onko muita?) ja se toimii. Akun maadoituksen liitokset putsailin. Näiden jumppailujen jälkeen auto käynnistyi 3 kertaa viidestä yrityksestä, mutta seuraavana päivänä ei taas kertaakaan. Sama oire jatkuu. Voiko 190 tkm ajoilla olla startti niin lopuillaan, että se toimii satunnaisesti?

Link to comment

Startti riippuu käynnistysten määrästä eikä kilometreistä niinkään. Itse juuri vaihdoin kun kylmällä temppuili. Ei aina lähtenyt pyörittämään. Lämpimänä kyllä toimi. Uusi (käytetty) tilalle ja loppu temppuilut.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...