Jump to content

Corolla Verso -07 sähköt hukkuu kun lämmin kone?


Recommended Posts

Tervehdys

Ihmeellisyyksiä ilmaantunut corollaan.. Kaikki alkoi kauniina helteisenä kesäpäivänä kun lähdin töistä, auto lähti moitteetta käyntiin. Ajoin välietapille n.3km ja sammutin auton. Tästä kun olisin lähtenyt liikkeelle 2min myöhemmin, oli virrat hukassa. Avaimen tunnisti koska piippaa kun oven aukaisi. Muuten mittaristo ym. Pimeenä. Odottelin jonku 10min niin taas kaikki toimi normaalisti. Auto tehnyt siis tätä ajoittain oikein helteisinä kesäpäivinä.

Nyt ongelma ilmaantuu myös kun ajettu jonkun aikaa ja kone lämmennyt. Sammutan auton ja koittaa laittaa virrat päälle niin ei tapahdu mitään, odottelen 5-15min ja taas toimii.. onkohan kenelläkään käsitystä mistä moinen johtuisi?

-Jarkko

Link to comment

Ootko putsannu akulta runkoon menevän maadoituksen? myös akun molemmat navat & kengät putsaisin näin alkajaisiksi. Voisi tietysti olla myös virtalukon pohja väljä (on kokemusta että lämpötila vaikuttaa siihen). Syttyykö ajovalot sillon kun virrat ei tule päälle? muuta en nyt ehkä ite keksi...

Link to comment

Akkunapojen putsaus ja liitinten kiristys tarpeen vaatiessa, samoin tuo sekka2 mainitsema maadoituskaapelin toinen pää sieltä rungosta. Jos mahdollista, niin tarkista myös sulakkeet & releet, sekä mahdolliset johtoliittimet joita muistelet että olisi jossain vaiheessa avattu & kiinnitelty. Lämpölaajentuminen aiheuttaa joskus mitä ihmeellisimpiä oireita mitä ihmeellisimmissä paikoissa ja huonosti kiinni oleva johtosarjan liitin voi oireilla vaan lämpösenä. Tuntuuko avaimessa väljää sivuille tai eteen sen ollessa paikallaan, tai saako tuolla kikalla vian poistettua väliaikaisesti? Ei pitäs noin "uudessa" olla vielä virtalukon pohja puhkikulutettu, mutta mahdollista toki.

Link to comment

Ei varmaan ole tuossa koko virtalukkoa. Joskus T25 Avesta koitin tutkia kun siitäkin hävis aina virrat välillä mutta aina se silloin toimi kun koitin tutkia.

Link to comment

Kiitos heti alkuun. En ole putsaillut maadoituksia enkä liitoksia. Täytyy laittaa tehden/tarkistaen.

virtalukkoa ei tosiaan ole, kun nappikäynnistys ja muistaakseni ajovalot toimii kyllä. Sulakkeet on kunnossa ja pähkäilty on mikä rele voisi ottaa itseensä kun lämpiää. Tuo selvittely onkin juuri hieman hankalaa kun tulee aina tilanteissa jolloin ei mahdollista tutkia sen enempää. 😊

 

Link to comment

Onko akku kuinka tuore?  ettei vain jännite tippuisi jos olis huonokuntonen akku (sisällä huonosti yhdistävä kennojen väli).   Ja auto suojaa itsensä, kun jännite liian alhainen.  

Nyky akut saattaa oikeasti oireilla ensin sillä tavalla, että toimii, ja sitten vain yhtäkkiä on ihan mykkä..  ja taas esim. latauksen jälkeen tuntuu olevan kunnossa, kun taas yhtäkkiä pimeenä.  Jos tollainen vika, niin  välittömästi pois konehuoneesta, koska saattaa sitten tykätä haljeta itsekseen, kun kaasut räjähtää sisäisestä kipinästä. 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...