Jump to content

TPMS rengaspainevalon nollaaminen 2017 Yariksessa


Pikke

Recommended Posts

Moi,

alkaa ärsyttämään tuo keltainen TPMS -varoitusvalo ku renkaissa on ihan hyvät paineet.

Ohjeiden mukaan Yariksessa löytyy ratin alta jalkatilasta löytyy nollausnappula tai sitten jossain malleissa hansikaslokeron tienoilta. En ole löytänyt mitään nappulaa mistään ja sellaista ei välttämättä tuossa karvalakkimallissa olekaan.

Onnistuukohan tuon nollaaminen itse jotenkin esim. OBD:n kautta jollain apilla? En nyt pelkästään tuon "vian" takia jaksa viedä huoltoon ku ei haittaa muuta ku kuskin mieltä.

 

Link to comment

Onko renkaissa varmasti anturit? Youtubesta löytyy hyvä video nollauksesta.ja valo vilkkuu niin on autosssa järjestelmä.voi olla yariksessa ettei ole kun 4 paikkanen antura muisti niinkun 2014 avessa , silloin joka kerta pitää tojotalla käydä syöttämässä anturoiden koodit.mut luulis -17 vm olla jo 8 paikkainen muisti.

 

Edited by celica gt
Link to comment

Vaikutti siltä, että renkaan venttiileissä on joku ylimääräinen mokkula eli ilmeisesti rengaspaineanturi on siinä.

Keltainen valo vilkkuu jonkun aikaan auton käynnistämisen jälkeen ja jää sen jälkeen palamaan keltaisena. Tsekkasin rengaspaineet ja kaikki oli renkaissa kunnossa eli anturit puhuvat höpöä tai auto ei muutenvaan tykkää tuosta järjestelmästä.

Löysin muutamia tuollaisia ohjevideoita ja könysin auton sisällä omituisissa asennoissa etsien nappeja, mutta mitään reset-nappia ei vaan löydy. Lieneekö jätetty pois tuosta perusmallista.

Link to comment

Auto on vähän tuollainen "välimallin karvalakki" eli ei ole sitä hienoa keskikonsolissa olevaa näyttöä tai edes mittaristossa olevaa monipuolisempaa näyttöä. Ei ole itse asiassa edes kierroslukumittaria, mut paljon mustaa muovia kyllä löytyy. B|

Täytynee kenties kysellä Toyota-huollosta onko heillä joku jippo tuohon. Jos haluavat rahaa, niin käytän sen mieluummin vaikka mustaan teippiin ja teippaan valon piiloon.

 

Link to comment

Kyllä se nappi on tuolla kuskinpuolella kojelaudan alla niinkuin videossakin, jos on alkuperäiset renkaat vanteineen ja ei oo rengasliikkeet käynyt koodailemassa niin pitäisi tulla kuntoon tuolla videon ohjeella.

Link to comment

Piti nyt oikeen mennä lampun ja puhelimen kameran kanssa sinne könyämään.

Aikaisemmin koitin makoilla selällään auton lattialla minkä pystyy ja tiirailla, mutta en nappia nähnyt. Olit kuitenkin aivat oikeassa eli kyllä se nappula sieltä löytyi ja videon ohjeilla sai valon kuitattua pois.

Kiitos avusta foorumilaisille!

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...