Jump to content

Kaukolukitus ei toimi vuosimallin 2006 Yariksessa


Recommended Posts

Moikka!

Käyttöautona vuosimallin 2006 Yaris, jossa käsitykseni mukaan jälkiasenteinen kaukolukitus. Nyt talvella kaukolukitus lakkasi toimimasta. Kaukosäätimestä painaessa lukitusnäppäintä, ei lukoista kuulu mitään ääntä eivätkä ovet mene ollenkaan lukkoon. Avauspainiketta painettaessa lukkojen äänet kyllä kuuluvat, mutta ovet eivät kuitenkaan poista lukitusta. Auton kahdessa avaimessa on kaukosäädin ja ongelma on täysin sama molemmissa, joten epäilen ettei enää pariston vaihdolla tuosta muutu. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia? 

Uskon, että kaukolukitus on jälkiasenteinen (säätimessä teksti VDO eikä mitään Toyotan brändäystä). Onko näissä tiettyä sulaketta mihin kaukolukitus yhdistetään tai mistä voisi tuota kaukolukitus moduulia lähteä paikallistamaan?

 

 

Link to comment

Pikaisella googlauksella tuommosessa näyttäs olevan ns. control box joka ottaa vastaan kauko-ohjaimen signaalin ja käskyttää sitten auton omaa kaukolukitusboksia.

Toimiiko keskuslukko auton omasta sisäpainikkeesta, eli aukeaako ja lukittuuko kaikki ovet siitä painaessa? Ja toimiiko lukot avaimen kanssa ilman takertelua+ Joskus nuo lukitusvivustot ovissa jumittaa, jollon vaikka lukkomoottori toimii (ääni), niin se ei jaksa avata lukkoja.

Jos auton oma sisätilapainike toimii ja ovet aukeaa/lukittuu normaalisti sen kautta, niin pitäs metsästää tuo VDOn control box, sijainti oletuksena joko kuskin ovessa tai kuskin jalkotilassa muovien takana. Siitä sitten ensin johtojen ja liittimien tarkistus hapettumisen varalta, varsinkin sen johdon osalta joka ohjaa tuota lukitusta joka ei toimi ollenkaan. Jos on DIY-asennus, niin siellä voi olla mikä tahansa asennus tinatusta liitoksesta rosvoliittimeen tai ns. karvapyllyasennukseen maalarinteipillä, jollon johto voi roikkua vaikka kokonaan irtonaisena. Se johto pitää kattoa tuosta boksista lähtien sinne saakka missä se on liitetty auton omaan johtosarjaan.

Link to comment

Auton lukkopesä toimii normaalisti. Nyt näytti myös avaavan lukot kaukolukituksesta, kun olin ne ensin lukinnut lukkopesästä (ei kuitenkaan lukinnut kaukolukituksesta, vain valot vilkut välkkyivät painaessa). Kävin myös tarkistamassa ovien lukituksen sisäpainikkeesta, toimi moitteetta. Muutaman kerran lukitsin ja avasin tästä painikkeesta ja menin uudestaan ulos kokeilemaan kaukolukitusta - nyt ovet menivät myös lukkoon kaukosäätimestä. 

Täytyy nyt seurata miten toimii, kun tuli asennettua tämän jälkeen vielä uusi paristokin säätimeen. Toki pakkanen voi aiheuttaa tepposia, varsinkin, jos mainitsemissasi johdotuksissa on jotain omia viritelmiä. Kiitos mainitsemistasi vinkeistä niin itedän jatkossa lähteä etsimään vikaa mikäli ongelma tulee takaisin!

Link to comment

Voisiko lukot ihan vain jumittaa? suihkisin aseöljyä (aseöljy on hyvä voiteluöljy joka ei jäädy) oven lukkomekasimiin joka näkyy auki olevan oven päädyssä, ja sen jälkeen ränkyttää lukkoa auki/kiinni muutaman kerran. Erikoista myös jos 2006 vuotisessa ei ole tehdasasenteinen kaukosäätö kun jo 90 lukuisissa tyotissa oli. Paristo se tuskin on jos kerran autosta kuuluu ääni nappia painaessa, eli auto vastaanottaa kyllä singaalin

Niin ja tuli mieleen sellainen että jos ovikytkin on jäässä/viallinen (auto luulee oven olevan auki vaikka on suljettu) niin silloin ei lukitus toimi, mutta avaus toimii. eli sama kuin ovi olisi auki

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...