Jump to content

Defan esilämmitysjärjestelmä outo/temppuilee


sekka2

Recommended Posts

Mulla on vähän erikoinen ja satunnaisesti ilmenevä vika (kaikkihan rakastaa vikaa joka tulee ja menee) 2004 vuoden corollassa on Defan säteilylämmitin + sisähaara.

Aina välillä kerrostalopihan lämmitystolpan vikavirtakytkin on lauennut (ei siis sulake/johdonsuoja vaan se erillinen vikavirta) Mittailin yleismittarilla auton systeemiä, niin virtajohtojen välillä on 118ohm joka varmaankin OK? Mutta sitten menee mielenkiintoiseksi kun mittaan suojamaan ja kumman tahansa virtajondon väliltä, yleismittarin vastusalueella mittajohtojen napaisuutta vaihtamalla tulee joko "0L" tai 20M, joka jatkaa elämistä aivan kuin kondensaattori latautuisi. Onko siellä suojamaan ja virtajohtimen välillä vastus ja/tai diodi?

Itse olisin kuvitellut että suojamaa menee vain auton koriin suoraan eikä muualle, mutta tuo että mittajohdot käänätämällä toisinpäin viittaisi diodiin tms?

Noh, minä vaihdatin jo Y-haaran ja säteilyelementin välisen kaapelin koska se vaikutti epämääräiseltä, sen jälkeen olen kerran lämmittänyt ja toimi OK, mutta tosiaan ennenkin on ajoittain toiminut, eli vaatii lisää aikaa saada varmuus korjaantuiko, mutta jos joku tietää tarkemmin noiden säteilylämpppärien sielunelämästä niin olisi kiva tietää

2 minuuttia sitten, sekka2 kirjoitti:

Onko siellä suojamaan ja virtajohtimen välillä vastus ja/tai diodi?

vastuksella tarkoitin tässä tietenkin konkkaa

Link to comment

Aika usein mitä lukenut noista defan ongelmista on liittynyt tuohon y-haaraan. Mutta normaaleja johtojahan ne kaikki siellä välissä on, ne voi irroitella ja mittailla jos siellä on vikaa, todennäköisin on joku liitos jossain kohtaa mistä hyppää ja laukaisee vikavirran tolpasta.

Link to comment

Jos yleismittarin vastuslukema pomppii maan ja vaiheen tai nollan välillä niin se aiheuttaa vikavirran laukaisun. Jos vastus on ehjä niin luultavasti johdon ja vastuksen liitos tai muu liitos on heikko ja on polttanut sen. Uutta osaa joutuu varmaan molemmin puolin liitosta vaihtamaan.

Link to comment

Yks yleinen paikka on se johtopistoke siellä läpän alla. Suolavettä eksynyt sinne sen verran, että alkanut hieman johtaa. 

Ja vikavirtasuoja tekee silloin just oikein.  Jos on vuotovirtaa, niin sen kuuluu katkaista se.  Sehän ei tosiaan tarvi kuin ihan mitättömän vuotovirran, kun riittää katkaisemaan. 

Se ajoittaisuus voisi selittyä esimerkiksi siitä, että vuotaa vain toisesta  liittimestä, jolloin siitä riippuen, kummin päin satut laittamaan töpselin seinään, niin laukeaa tai ei. 

Ja kelien vaihtelu voi myös aiheuttaa, että kosteutta väärässä paikassa. 

Link to comment

Nyt 3 kertaa lämmitetty ilman vikavirran laukeemista. mittailin aiemmin että vika näyttäisi olevan joko kaapelissa välillä y-haara - elementti, taikka itse lämmityselementti. Seuraavaksi siis vaihtoon menisi se 169e elementti jos alkaa enemmän tekemään.... Käytetty myös 2 eri korjaamolla mutta eivät tainnu kummassakaan ymmärtää oikeaa vikaa, kun eivät omissa mittauksissa löytänyt vikaa ja puhuivat että sisälämppäri voi viedä liikaa virtaa, vaikka nimenomaan koitin selittää että sulake ei mene vaan vikavirta, ja toiseksiin sisälämppäri ei ole aina ollut edes kytketty kun lauennut

Link to comment

Mittaa nyt vielä tuo y-haaran jäkeen kaapeli irrottamalla se elementistä.  Jos olis siinä.   Eikä siä kyllä tarvi edelleenkään olla kuin kosteutta elementin ja tuon viimeisen kaapelin välisessä liittimessä.  Sen vois suihkia jollain kosteuden syrjäyttävällä kontakticleanerilla. 

 

 

Link to comment

Ongelma on vaan siinä että sinne elementille ei pääse käsiksi ilman nosturia, ainakaan helpolla. siksi jouduin sen kaapelinkin vaihdattamaan liikkeessä = 48e

Link to comment

Vaihtui tänään lämmityselementti/vastus. Vanha on ihan ruosteessa ja osin palaneenkin näköinen, sekä sain nyt mitattua vanhasta irrallisesta elementistä että selkeä maavuoto siellä on. 50e otti korjaamo vaihtotyöstä, niille joita kiinnostaa

Link to comment

Hyvä että selvis. Itellä Avensiksesta löyty tämmönen tuossa tammikuun puolella. O.o

Ihme ettei ehtiny palaa koko värkki.

402609335_20230105_130131(Kopio).thumb.jpg.77f41cd7153be6f126747194c7108557.jpg

Link to comment

HUH. Joo itellä kaikki kaapelit ja tuo haarapala näyttää silminnähden hyviltä onneks, auton mukana 6v sitten tullut ulkojohtokin yhä ehjä :D

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...