Jump to content

Aygo 2008 käynnistysongelma


Miksutin_91

Recommended Posts

Auto ajettiin talliin, seisoi  pari päivää ja sen jälkeen ei enää herännyt.  Sitä ennen putki irroitettu ja lambda. Startti pyörii normaalisti, bensapumppu hörähtää ennen ja jälkeen startin. Kipinää ei anna, eikä bensaa. Vaihdoin kampuran asentotunnistimen ja käyty sulakkeita läpi yms. releitä. Viimeisenä käytetty avain testerissä ja todettu avaimen siru ehjäksi.  Vikakoodinlukija ei löytänyt mitään.

Auto siis startattu apuvirralla / akulla moneen kertaan viime talvena, eikä mitään käyntihäiriöitä, tai ongelmia startatessa ollut ilmennyt.  Mistä seuraavaksi lähtisi etsimään mahdollista syytä? 

Jos kokeneemmat osaisi neuvoa.

 

Link to comment

Hakuammuntaa, mutta olisko se ajoneston poksi hajonnu? Sehä löytyy siitä ratin takaa rattiakselin yläpuolelta, kun irrottaa kojelaudan yläosan ensin pois edestä.

Just vaihdoin kaverille puhaltimen moottorin vastaavaan kamppeeseen, niin sen poksin joutu purkaan pois edestä haitoilta.

Kojelaudan purkuun löytyy ohjeita mm. Youtubesta, taisin laskea että yhteensä 10 ruuvia ja mutteria piti irrottaa että lähti se yläosa irti. Akunkenkä pitää ottaa irti airbagin vuoksi, ennenku alkaa purkaan, joutuu sieltä hanttarin puolelta ottamaan 12 millin pultin pois joka pitää bagia paikoillaan ja tietty liitin irti kans. 

Liekköhän tuon näkis Techstreamilla sen boksin kunnon, jokseenki tuntuu, että pitäs antaa kyllä vikatilakoodin sitä kautta?

Edited by MTi
Link to comment

Kiitos vinkistä, koitan saada tuon mahdollisen vikakoodin selville, ennen kun puran kojetaulun. Edellinen omistaja on vaihtanut juuri puhaltimen moottorin, niin on aikaisemminkin purettu. Sinänsä "mystinen" vika, mutta näin voi kai käydä.. :○

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...