Jump to content

Aygo 2008 käynnistysongelma


Recommended Posts

Auto ajettiin talliin, seisoi  pari päivää ja sen jälkeen ei enää herännyt.  Sitä ennen putki irroitettu ja lambda. Startti pyörii normaalisti, bensapumppu hörähtää ennen ja jälkeen startin. Kipinää ei anna, eikä bensaa. Vaihdoin kampuran asentotunnistimen ja käyty sulakkeita läpi yms. releitä. Viimeisenä käytetty avain testerissä ja todettu avaimen siru ehjäksi.  Vikakoodinlukija ei löytänyt mitään.

Auto siis startattu apuvirralla / akulla moneen kertaan viime talvena, eikä mitään käyntihäiriöitä, tai ongelmia startatessa ollut ilmennyt.  Mistä seuraavaksi lähtisi etsimään mahdollista syytä? 

Jos kokeneemmat osaisi neuvoa.

 

Link to comment

Hakuammuntaa, mutta olisko se ajoneston poksi hajonnu? Sehä löytyy siitä ratin takaa rattiakselin yläpuolelta, kun irrottaa kojelaudan yläosan ensin pois edestä.

Just vaihdoin kaverille puhaltimen moottorin vastaavaan kamppeeseen, niin sen poksin joutu purkaan pois edestä haitoilta.

Kojelaudan purkuun löytyy ohjeita mm. Youtubesta, taisin laskea että yhteensä 10 ruuvia ja mutteria piti irrottaa että lähti se yläosa irti. Akunkenkä pitää ottaa irti airbagin vuoksi, ennenku alkaa purkaan, joutuu sieltä hanttarin puolelta ottamaan 12 millin pultin pois joka pitää bagia paikoillaan ja tietty liitin irti kans. 

Liekköhän tuon näkis Techstreamilla sen boksin kunnon, jokseenki tuntuu, että pitäs antaa kyllä vikatilakoodin sitä kautta?

Edited by MTi
Link to comment

Kiitos vinkistä, koitan saada tuon mahdollisen vikakoodin selville, ennen kun puran kojetaulun. Edellinen omistaja on vaihtanut juuri puhaltimen moottorin, niin on aikaisemminkin purettu. Sinänsä "mystinen" vika, mutta näin voi kai käydä.. :○

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...