Jump to content
ants1

Avensis T22 1AZ-FSE

Recommended Posts

Potilas siis 2.0 Bensa Avensis, alle 3000 kierroksen on vähän ”hengettömän” oloinen ja toisinaan vähän nyhtää. Vedättäessä 3k kohdalla kiihdyttäessä tuntuu pieni ”tehopiikki”, kuitenkin tuntee selvästi että karkuteillä olevat hevoset tuli takaisin. Kylmällä koneella tuntuu toimivan paremmin. Vikakoodeja ei anna mistään.

Vaihdettu polttoainesuodatin ja tulpat, ei ollu vaikutusta.

Mitä seuraavaksi kokeilla?

Share this post


Link to post

Mulla oli T25 Avensiksessa samalla koneella saman tapaista ongelmaa. Kakkosella tuhannesta kierroksesta ei oikein jaksanut nostaa nopeutta, vaikka miten polki kaasua. Pientä nykimistä oli myös. Ei vikakoodeja.

Käytiin sillä sitten lomareissu. Minä ajoin, eli sai sitten kunnolla kenkää esim. ohituksissa. Reissun jälkeen hengettömyys oli poissa. Jotain oli mennyt tukkoon vaimon rauhallisessa ajossa.

Share this post


Link to post

On sille annettu käskyjä sen toivossa useampi tankillinen nyt.😏

Jostakin luin että tämä moottori olisi  erityisen ronkeli tulpista ja polttoaineesta..🤔 

Densojen tilalle vaihdoin kyllä lompsa ystävällisemmät bosch mutta edelleen menee 98 tankkiin. 

Mites onko näissä ollu VVT-I ongelmia? Voisko siitä johtua? Tai voisko lambda tehdä tuollasta temppuilua?

Ne 2 ensimmäistä ilmeisti korjaa seosta niin sillä mietin että kylmänä ei oo pelissä ja kun lämpee niin alkaa oireilu?

Puola vikakin kävi mielessä mutta ei tule palamiskatkoksista mitään. 

Vinkkejä otetaan vastaan😐

Share this post


Link to post

Jos et muuta keksi, niin kunnolla lämmenneellä koneella noita lambdojen arvoja ja fuel trimmejä seuraamaan.

Joskus on tullut vastaan, että etummainen anturi (air-fuel ratio sensor) on kunnolla lämmettyään ruvennut näyttämään niin pahasti pieleen, että vikakoodi tulee takimmaisen anturin toimimattomuudesta, ja varmasti on tehot kateissa jo tätä ennen. Tämä toimi juuri niin, että aluksi anturi toimi oikein (vaikka oli jo toimintalämpöinen), mutta sitten kunnolla lämmettyään (ehkä reilun puolen tunnin tyhjäkäynnin jälkeen) erittäin huonosti. Vika näkyi kaikkein helpoiten (ja myöhemmin korjaus oli helpoin varmistaa) lyhyen fuel trimmin suurista liikkeistä kunnolla lämmenneellä koneella.

Share this post


Link to post

Tänään tuli seurattua trimmi ja lambda arvoja, eikä näkynyt mitään vikaan viittaavaa. 

Mitähän sitä seuraavaksi😏 

Ehkä aavistuksen se paremmin pelaa nyt  kun on antanut sikaa pari työmatkaa. Raikkaita kiihdytyksiä jne. Nytkähdystä ei tule edelleenkään kun siellä 3100rpm kohdalla eli kun matalalilta kierroksilta lähtee vedättämään. Jos ollaan kokoajan mukavuusalueella eli yli tuon niin ei nyi. 

Voiko se olla tulpista niin ronkeli vai voiko se vvti olla ongelma? Eikö sen idea ole sitä alavääntöä juurikin parannella?🤔

Share this post


Link to post

Mulla jokusen aikaa taaksepäin sama ongelma (sama kone, T22),  jonka päälle moottori  sammuili välillä tyhjäkäynnillä (tämä tosin erillinen ongelma). Tuon alhaisten kierrosten tehohukan sain korjattua kaasuläpän putsauksella ja sen tiivisteen uusimisella (makso Toyotalta n. 5€) sekä polttoaineensuodattimen vaihdolla. Tämä ainakin mulla autto huonoon alavääntöön.

Samaan syssyyn tosin vaihettiin myös venttiilikopan tiiviste, kun öljyvuotoa havaittiin.  VVT-pyörän ja -solenoidin toiminnassa ei kyllä ollut mitään aikaisempaa vikaa, tuppas kans nappaamaan aina 3k kohdalla vauhtia alle. Venakopan tiiviste oli ihan korppua kylläkin, olikin vaihto kohdallaan 😁

Share this post


Link to post

Kiitoksia paljon vastanneille! Hienoa kun tällä tavalla vinkkejä/neuvoja jaetaan.😊

Täytyy tuossa tutkailla joku päivä enemmän ja katsoa joko sen saisi toimimaan kuten aikaisemmin toimi. 😎

 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

t25 avessa auttoin tyhjäkäyntiin ja laiskuuteen kun putsasi juuri toin kaasuläpän ja sekä imusarjan+läpät sekä kannen imukanavat. ovat nimittäin aivan luokattomassa kunnossa.karstaa/mönjää täynnä.oli vaimon ajossa nyt minä käyn aina sillointällöin antamassa rumbaa ettei karstoitu😀

Edited by celica gt

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×