Jump to content
Sign in to follow this  
Terde

Celica 1995 3SGE Kalkatus/koputus

Recommended Posts

Morjesta, uusi täällä ja alotetaan heti kivalla

 

Elikkäs, kuten otsikossa seisoo kyseessä 3SGE mikä pitää ihmeellistä kalinaa ja alko todellakin päivässä tai ainakin sen vasta huomasin illalla. Kun tuota ääntä koitti paikantaa, ei sitä kylmänä ollut, mutta lämpimänä kuulee selvästi kun hitaasti nostaa kierroksia. Juuri tuli vaihdettua koneeseen öljyt ja tuli nyt sitten tutkittua suodatinta ja tämähän oli täynnä pientä murskaa. Päädyttiin veljen kanssa tulokseen, että alakerrasta nyt jotain laakeria söisi. Onko kukaan vielä törmännyt kyseiseen hommaan ettei tarttis ihan alusta lähteä. Varmaan ensi viikoloppuna öljypohjaa tiputtamaan ja selvittelemään. Koitan saada laitettua videon Youtubeen lähiaikoina äänestä. Oleellista taitaa olla 300tkm takana ja melkosella laiminlyönnillä ollut auto ennestään edellisellä/edellisillä omistajilla. Kuvassa öljypurkki missä suodattimesta tulleet öljyt.

IMG-20190602-WA0010.jpeg

Share this post


Link to post

alakerran laakeriltahan tuo vahvasti vaikuttaa 😣

jos hyvä tuuri käynyt niin ei ole syönyt kampea/veiviä sököks mutta saattaa vaatia koko moottorin aukaisun...

tuota mujua on kuitenkin muuallakkin kuin öljyn seassa.

Share this post


Link to post

Jep, sormet ristissä että ei olisi vielä kovin paha. Melko lailla jo varautunut kyllä koko touhun aukasuun, mutta toivottavasti pääsis vähemmällä. Hieman ottaa luonnon päälle kun ton juuri sai ajoon kuukausi takaperin 😩

Share this post


Link to post

Kiertokangen laakerithan ne näitä moottoreita usein vaivaa, että sieltä se vika varmaan paikantuu. Ei kannata enää käytellä ettei pahene vauriot vaikkakin tuota mujua näyttää olevan sen verran paljon, että minä tarkistuttaisin kampuran ja kiertokanget jokatapauksessa.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
×