Jump to content

Corollan p/s-valo


Mummo75

Recommended Posts

-04 vuoden Corolla (1,6 l) rupesi vilkuttamaan ohjaustehostimen valoo. P/s-valo vilkkuu vaan silloin, kun auto on pysähdyksissä. Liikkeelle lähtiessä sammuu. Ja syttyy vilkkumaan taas esim liikennevaloihin pysähtyessä. Ohjaus toimii kuitenki normaalisti. Tehostin on sähköinen eli nesteistä ei pitäs olla kiinni.. Mistä moinen mahtais johtua vai pitääkö painaa jo paniikkinappulaa?  

 

Link to comment

Akku tai laturi elinkaarensa päässä? Virran vähyys näkyy usein ensimmäisenä sähköisessä ohjaustehostimessa. Toki, tuosta voi olla jääny muistiin myös vikakoodi joka voi antaa tarkempaa tietoa vian syystä. Voi olla ongelma myös jossain muussa tehostimen toimintaan vaikuttavassa komponentissa.

Link to comment

Huonokuntoinen akku, vaikka käyntiin lähtenytkin, aiheutti meillä tuota.  Kantsii mittauttaa akku.. vikakoodit monesti silloin myös sekavia. 
 

Meillä piti pitää se 3000rpm 2-3 minuuttia startin jälkeen ja hitaasti käännellä rattia, muuten veti ohjauksen jäykäksi, vaikka käyntiin tolla akulla saikin..  akku oli sopivan huono virrananto kyvyltään.   Itseasiassa kahdessa E12 ollu sama vaiva..  pojan ja mun, toinen 1.4 ja toinen T-sport tais olla… 

 

voi myös liittyä sulla liian matalaan jännitteeseen tyhjäkäynnillä, eli viittaa laturiin, mut voi myös johtua siitä jos yks kenno akusta kuollut, niin jännite on matala, sillon ku laturi ei lataa kovin isosti. 
 

 

eli akun mittautus tai uus akku ja jännitteiden mittaus / uus laturi..   melko varmasti vika näistä löytyy.. toki maadoitus ja kaapeli tsekkaukset kuuluu myös harrastajan omatoimi tarkistuksiin :)

Edited by J-M Kujala
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...