Jump to content

1zr-fae Valvematic Auris ei lämpeä


Recommended Posts

Tuo uudempi Auris lämpiää kone puolta hitaammin kuin vuoden vanhempi samakoneinen Auris. Samaa tietä ajetaan siis molemmilla aina työmatkat. Mielestäni uudempi lämpesi edellistalveen asti nopeammin mutta tänä talvena ja viime talven lopulla alkoi erottua. 

Lienee samasta syystä tyhjäkäyntikin koholla viileällä kelillä toisin kun vanhemmassa.

 

Onko muut vaihdelleet näihin termostaatteja? Vai lieneekö vesipumppu vetelevän viimeisiä ettei pumppaa enää kunnolla.. 

Helppohan tuohon näyttäisi olevan termari vaihtaakin.

Link to post

Onkoha näissä joku vaivanen 82 asteen vai onko 88 se termari? Paiskaa nokkaan joku rätti, sehä on muotia muutenki tänä päivänä. :D

Ei silti, Se entinen 1,4 Ekotronikki E10 Korolla lämpes kyllä helvetin paljo paremmin ku tuo 1.8 lihamyllyllä oleva Jaris. 10 vuotta ikäeroa kuitenkin.

Edited by MTi
Link to post
8 tuntia sitten, MTi kirjoitti:

Onkoha näissä joku vaivanen 82 asteen vai onko 88 se termari? Paiskaa nokkaan joku rätti, sehä on muotia muutenki tänä päivänä. :D

Ei silti, Se entinen 1,4 Ekotronikki E10 Korolla lämpes kyllä helvetin paljo paremmin ku tuo 1.8 lihamyllyllä oleva Jaris. 10 vuotta ikäeroa kuitenkin.

En tiiä onko 82 vai 88 termari. Sama noissa on molemmissa EPC mukaan. Silti uudempi ei tahdo enää lämmitä oikein mitenkään. 

Vanhempi kyl lämpiää ja antaa lämpöä sisään. 

Viimasuojaa olen käyttänyt kun pakkasta -25 tai enempi. Ei sekään tuossa paljoa auta. Et kyl se taitaa termarivika olla..

 

Autokuumekin polttelee et vaihtais koko keksinnön :D 

Takajarrutkin pitäis uusia.

Link to post

Sulla pitäs olla joku OBD lukulaite, että näkisit paljoko nesteen lämpötila on oikeasti. Itellä Yariksessa onneksi on tuo OBD mittari lisäks, näkee siitä kohtuu tarkan nopeuden ja lämmöt / latauksen / kierrokset jne jne jne. Muokattavissa oleva näyttö - tuo pelasti vuosi sitte todennäkösesti sen että ei päässy keittämään, kun oli nesteet päässy vähäksi oman laiskuuden takia, kun en ollu tarkistellu säännöllisesti. Alko ilmottelemaan kun lämmöt oli 105 astetta, että käy vähän lämpösenä. Muutenhan tuossa Jartsassa ei oo kun se merkkivalo joka punaseks helähtäessä kertoo vaan sen että pata on jo keittäny...

Ja näkeehän sen ihan tollasella perus käsimallin OBD lukijallakin, tai ainaki omassa vikakoodin poistajassa saa sitä dataa näkyviin aika lailla siihen näytölle.

Celicaan olisin laittanu samanlaisen, mutta tuli jotenki hankalasti mittariston eteen - toki ei niin pahasti, etteikö vois pistää, pitää tuumia jos ens kesäks sen teippais siihe rattiakselin muoviin kiinni.

Link to post

Onhan mulla obd pulikka ja torque. 

Pitäis melekein verrata. Toi vanhempi antaa myös huomattavasti nopeammin lämpöä sisään nyt. 

Toki puolisen litraa siinä ehkä isompi kulutuskin mutta ei se pelkästään selitä lämpeämiseroa.

Link to post

Luulis kai että nuissa on lämppärin kennot samat, jotai hämminkiähä siellä kierrossa täytyy olla sitte jos lämpölukemat on kutakuinkin samat. Kai oot nesteen pinnat kattonu, että on tarpeeks?

Link to post

Joo neste ei häviä tuosta. Ettei pumppu ainakaan vuoda. Tästä kun lähtee rolloa kohti niin n 5km kohdalla vanhempi on normissa lämmöt. Uudemmassa nippanappa edes kaupunkiin saapuessa (14km) kutosta ei edes käytetä näillä pakkasilla kun 80kmh tietä. 

 

Tänään sitten jääty takaluukku niin ettei aukea. piti laittaa talliin sulamaan O.o

Link to post

Pitipä tutkia epceetä ja sieltähän löytyi ylläri.

https://www.japan-parts.eu/toyota/eu/2011/auris-hybrid-ukp/zre151l-dhfnpw/2_166510_092_472W/electrical/8714_heating-air-conditioning-cooler-unit#87107A

Noissa on tuollainen sähköinen lämmitystehostin. Sama kenno numeron perusteella mutta tuo lämmitystehostin 600w on molemmissa. Pitääpä yrittää onkia tuolta lämppäristä pääseekö siihen jostain käsiksi. Josko se ei toimikaan uudemmassa enää. 

50a sulake oli rasiassa ehjä.

 

Link to post

Kyl se taitaa silti olla termarin syytä. Eilen testasin niin kyl se antaa lämmintä(haaleaa) käytännössä heti.

Mutta nyt viimasuojalla lämpöä huomattavan paljon paremmin. Pitääpä vielä mittailla vesiletkuja onko termari auki 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...