Jump to content

-05 Avensis 2.0 bensa katkos


jupasierra

Recommended Posts

1 tunti sitten, jupasierra kirjoitti:

Siskolla on -05 Avensis, sammuilee ajoittain vikakoodi P0191 paineen tunnistin. Eli liittyykö bensapumppuun ja miten korjattavissa, Toyotalla sanoivat että bensapumppu hajalla. Eikös noissa ole mekaaninen pumppu konehuoneessa. 

Juu korkeapainepumppu moottorissa, mutta siirtopumppu on myös bensatankissa.. niitä on jonkinverran mennyt.

Link to post

Onko kellään räjäytyskuvaa konehuoneen pumpusta, mistä näkisi sen o-renkaan koon. Vikakoodi siis P0191 Ohjearvoalueen ulkopuolella-Polttonesteen paneentunnistin jakoputkessa. Netistä löytyi keskusteluja että tuolla o-renkaan vaihdolla olisi korjaantunut, vai onko siinä se paineen tunnistin hajalla. En ole nähnyt koko laitetta mutta saman ikäisestä autosta löytyi keskustelu jossa olisi korjaantunut tuolla o-renkaalla. Yksi kuva o-renkaasta löytyi saattaa olla tuo, auto pitäisi heti saada kuntoon ei voi seisottaa siksi osat pitäisi olla valmiina. 

Avensis o-rengas.jpg

Paineentunnistin.jpg

Edited by jupasierra
Link to post

En koska tuolla se korjaantui, kuten netistä löytämälläni Avensis foorumilla neuvottiin. Kun etsin tuohon kanteen sitä isompaa fiber rengasta, parilla korjaamolla sanoivat että joku toinenkin oli käynyt kysymässä sama osa kädessä. Tuossa akselissa on yksi o-rengas kahden shimmilevyn välissä, tuo mikä on poikki ja mistä puuttu pala välistä. Kun paine karkaa väärälle puolelle, tai vuotaa kannen välistä katkaisee tunnistin hetkeksi bensan tulon ja auto joko sammuu tai nykäisee. Näin oireili siskon Avensis eikä ole vielä puhelin soinut. Jos vielä temppuilee niin sitten otetaan pumppu irti ja tutkitaan tarkemmin, E95 ei saisi käyttää missään laitteissa, tuhoaa kaikki kumiosat.  

Link to post

Siskon mies soitteli ja kertoi että toimii paremmin kuin koskaan, olivat ajelleet pari sataa kilsaa. Sanoi että Ajotietokone näyttää yli lirtan vähemmän kulutusta, ja kun lähtee valoista ei tarvii painaa enää kaasua sille kun aiemmin. No mutta iso säästä tuli, kesällä Toyotalla sanoivat kuulema että bensapumppu hajalla, 1200€ lähtö mutta 860€ kun vanha asiakas, ompas hintaa. Ja ei saa varaosia pumppuun, uutta vaan hyllystä. Nyt maksoi remppaa 0 € tai olisi maksanut mutta väkisin työnnettiin kouraan 40€ bensarahaa kun -96 corollalla ajeltiin. Tiivisteet saatiin siis kaverilta ilmaiseksi🙂

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...