Jump to content

2014 Avensis naputus edestä.


jupasierra

Recommended Posts

Kuskin puolelta edestä kuuluu naputusta, ei kolise kuopissa eikä mukulatiellä. Tasainen tie jossa pieniä epätasaisuuksia kuuluu koko ajan sellaista nopeaa naputusta, koiranluun vaihdoin kun oli rasvat tulleet pihalle mutta ei apua. Kuulostaa kuin jarrusatula naputtaisi, mutta en osaa sanoa vaimeneeko kun jarrua painaa. Ei siis kova ääni, radio pitää laittaa kiinni että kuuluu selvästi. Olisiko kokemusta kellään mistä mahtaisi tulla, jos samanlainen naputus on kuulunut. 

Link to post

Ei missään nimessä kupari tahnaa, takapähän on ainakin vaihdettu erit liukutapit,numerot  muuttuneet ja luki et vanhemman mallisia ei saa käyttää,oli ihan erinlaiset kun entiset,liekkö etupässä sama vaihdos.myös noi jarrupalojen pitoliuskat kannattee vaihtaa samalla kun vaihtaa palat ,päsee palat liikkumaan,myös noissa jarrupalojen päissä mitta heittoja varsinkin tarvikepaloissa.

 

Edited by celica gt
Link to post
13 tuntia sitten, jupasierra kirjoitti:

Tätä juuri mietin, on juuri sellaista naputusta. Täytyy ottaa auki ja laittaa kuparirasvaa, eli kokeillaan sitä kunhan ilmat lämpenee. 

Älä missään nimessä laita kuparitahnaa liukutappeihin, ei ikinä!

Jumiutuu muutamassa viikossa tapit..aivan perseestä kun jotkut tuota tunkevat liukutappeihin.. alla oleva rasva auttaa minkä MaunoJokinen on laittanut kuvan. Näihin myös vaihdeltu uusia liukutappejakin, muistaakseni päivittyivät.

Edited by Janne_
Link to post

Tosiaan kuparitahnaa ei tuonne kannata laitella, tainnu jo tulla monelta sama tuomio :D Ite laitoin aikanaan jotain hammasrattaiden kiinnileikkautumisenestotahnaa sivellinpurkista, kesti pari vuotta, mutta sitten alkoi jumittamaan enkä meinannu saada liukutappeja enää ulos. Aine oli muuttunut tosi tahmeaksi ja kovaksi kerrokseksi pintojen päälle ja siihen oli tarttunu kaikki paska mikä oli kumisuojan sisään päässy. Kuparitahnat ja nuo muut semmoset on hyviä kierteissä jotka on tiiviitä eikä mekaanista liikettä ole muuta kuin kiertäessä kiinni/auki, mutta liukutappien holet on hieman väljiä ja liikettä on koko ajan niin sinne tavaraa joka kestää kuumuutta, mahdollistaa tapin liikkumisen ja täyttää onkalon ettei pääse kosteutta ja paskaa kertymään. Tuo Maunon kuvassa oleva on varmasti hyvää kamaa, mutta tarpeen mukaan jarru(kumi)rasvaa saa myös tarvikkeena vaikkapa Motonetista. Yhdellä 100g tuubilla pärjää todella pitkään...

Link to post

mulla kokemuksia tosta kuparitahnasta kun ostin ton tsportti corolla. viime kesän tein jarru remontin kumpaankin päähän ,takapää oli niin jumissa ettei ruuvipenkissä saanu tappeja liikkumaa ,lämpöä piti antaa oikein kunnolla ennenkuin liikku ja sai pois ja eiköhän joku ääliö ollu kuparitahnaa tunkenu>:( sit katoin huoltokirjaa niin pari vuotta sitten oli tehty etu ja takapään herkistely ja ihan oikeassa korjaamossa!!!! teki mieli soittaa liikkeeseen ja haukkua pystyy:D kuten ylhäällä kirjoitin juuri noista liukutapeista että tullut numeromuutoksia ja vanhan numeroisia ei saa käyttää. tarvike tapi voi unohtaa alkup makso n.30e

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...