Jump to content

2014 Avensiksen polttimot


jupasierra

Recommended Posts

Joo selvisi kyllä itselläkin myöhemmin illalla kun surffailin lisää. Ihmeellisiä omistajia autoilla kun ajettu ilman lähivaloja, molemmat oli hajalla. Eilen siis ostin auton ja ihmettelin ohjekirjasta mistä löytyy ajovaloautomatiikka, no eihän sitä löytynyt ja syykin selvisi :)

Link to post

Tervehdys, laitoin omaan Rav4 2.2 4d, 2006, lähivaloihin (h11) jälkiasennus xenonit 35w Xenonkaupasta. Valoteho parani huomattavasti. Katsastukseen otin ne turhaan pois, kun katsastusmies sanoi kysyessäni, että jos lähivalon valokuvio on määräysten mukainen, hän ei puutu jälkiasennus xenoneihin. Ostin myös kokeeksi led polttimot (auxbeam), mutta niillä ei tee mitään. Ovat pirun kirkkaat, mutta valaisukuvio huono. Youtubesta löytyy monenlaista testiä eri polttimoista, mutta osa testaajista ei vielä laittaisi ledejä.

Kaukovaloihin laitoin vuosia sitten myös xenonit, mutta kun ne syttyvät hitaasti, otin pois ja ostin 2kpl Luminal light 80w pyöreät led lisävalot. Ovat minun mielestäni tosi hyvät. Referenssi on 10 per lamppu, joten vielä olis mahdollisuus laittaa kolmaskin valorautaan.

Link to post

Tuo on vain yhden katsurin oma tulkinta. Samanlainen kuin itse sain suullisesti LED-korvikkeista: jos tyyppi ei näy lasin läpi, ja kuvio on kunnossa, niin eivät puutu, koska seuraavaksi asema voi joutua maksumieheksi, jos paljastuukin lailliseksi. No "ksenon vai halogeeni" nyt sentään pitää löytyä valaisimen merkinnöistä, mutta kun nekin on usein paikassa, josta ei selkeästi näe, tai sitten sekavia, kun samasta valaisimesta on kaksi eri versiotaa...

LED-korvikkeiden suhteen suurin ongelma kuviossa on ledien sijoittelu ja koko. Ainoat, joista uskaltaa sanoa, että asiat on kunnossa, ovat Osram ja Philips. Tuossa liitekuvassa vasemmalla on H4 ja oikealla Philipsin LED, umpiona vaativampi heijastinumpio, ja kyllähän tuon LEDin kuvio on tarkempi, voimakkaampi, ja etenkin ns Hotspot huimasti kirkkaampi. Suuntausero kuvassa on, tarkoituksella, jotta kuviot eivät peittäisi toisiaan.

LED-halogeeni.JPG

Link to post

LED-korvikkeilla ei ole e-hyväksyntää, ei yhdelläkään, koska EU ei ole moista vielä sallinut. Kyse on periaatteesta, ei kuviosta. Se valaisimen hyväksyntä on sitten monitahoisempi asia, sekä halogeenin että ledin tunnus on sama "H", mutta valaisimen muut merkinnät spesifioivat onko hyväksytty led vai halogeeni.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...