Jump to content

Avensis T27 C1231 vikakoodi


Tane

Recommended Posts

Techstreami näyttää tuon, jos nollaa tai muuta kalibrointia yrittää niin ei poistu. Eli vikakoodi on Steering angle sensor signal. Mistä löytyisi johto ja liitiin kaavio, millä lähteä etsimään mahdollista vikapaikkaa. Varmaan jossain ratin ja skid control ECUn välillä vika on. 

Kyseessä siis 2009 Avensis T27 2AD-FHV automaatti ja farkku sekä harmaa jos värillä on väliä.

Link to comment

Oletko kokeillut manuaalisesti poistaa tuota, eli hyppylankaa OBD:hen ja sitte tietty proseduuri jarrupoljinkikkailulla? 

Tuossa joku aika sitten yks tuttu joutu saman homman eteen, kun vaihtoi rikkinäisen ABS boksin uuteen, niin piti sitten tuo rattiakselin kalibrointikin tehdä. Tosin kyseessä oli T25 Avensis, mutta silti. Tuossakin tapauksessa kokeiltiin saada nollausta Techstreamilla, mutta ei jostain syystä onnistunut. Olisko sitte siitä ollu kyse, että ratin pitää olla 100% suorassa, jotenki muistelen että Streamilla näki sen kulman missä se on... Tai sitte katsoin väärästä kohdasta. Sekin on mahdollista, pointtina kuitenkin se että nollaus ei onnistunu piuhan kautta. Tuolla OBD kikalla se oli sitte onnistunu.

Aiheesta video alla:

 

Edited by MTi
Link to comment

No epäusko meinasi iskeä, hain aikaisemmin Meretekiltä käytetyn kierrejousi/airbagjousi/asentotunnistin osan ja kokeilin sitä niin vika vaan pysyi. Tutkin johtokaavioita, mittasin arvoja liittimiltä, heiluttelin johtoja ja liittimiä matkan varrelta. Lopuksi hain uuden käytetyn osan Meretekiltä kun alennuksesta sain 25€. Asensin sen ja tein hyppylanka metodin pääpiirteittäin niin nyt on vika poissa. Eli joko osa oli hajonnut, uusi käytetty oli valmiiksi rikki tai sitten joku johto kontakti parani kun heilutteli niitä johtoja. Nyt ei vikaa niin jos sitä sitten kävis katsastamassa, saa sitten talvi tulla ja laittaa moottoripyörän talvisäilöön.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...