Jump to content

Corolla E11 vm.2000 1,4 starttaa huonosti, jatkuva lambda-vika


Recommended Posts

Eli saa sahata näin kesälläkin todella pitkään että käynnistyy, mutta sen jälkeen toimii aivan normaalisti. Viime syksynä valitteli 1. lambdaa, joten vaihtelin sen uuteen. Ei vikakoodia moneen kuukauteen mutta nyt n. kuukausi sitten taas samasta lambdasta koodi. Sen lisäksi on alkanut nyt starttaamaan huonosti. Huollot on tehty kaikki (myös tulpat) ja akkukin tuli talvella vaihdettua. Ei anna mitään muuta vikakoodia kuin ensimmäisen lambdan. Olisiko vinkkiä mitä kannattaisi tarkistella?

Link to comment

Kiitos vinkeistä, täytyypäs tehdä nuo!

Lämpimänä kuulemma lähtee normaalisti, jos on seisonut hetkenkin niin saa sahata ja äsken tuossa itsekin todistin tapahtumaa niin vähän yskien starttasi kun lähti

Link to comment
5 tuntia sitten, fidelisjk kirjoitti:

Nyt alkoi vielä valittaa kampiakselin asentotunnistintakin. Liekö sattumaa vai liittyneekö tähän, ei tietoa. MAF:in vaihdoin, ei vaikutusta. Seuraavaksi se imusarjan tiiviste sitten. Katsotaan miten käy

No kyllä se vika sitten on siellä kampuran asentotunnistimella.

Kannattaa katsoa että se on kuitenkin puhdas. 

Link to comment

No nyt sain vihdoin sen kampiakselin asentotunnistimenkin ja vaihtelin sen sekä samalla sen imusarjan tiivisteen. Jotta siihen anturin liittimeen pääsee inhimillisesti käsiksi, niin helpottaa kummasti kun imusarja on edestä pois. Nythän tuo tuntuu starttaavan taas oikein mukavasti eikä ainakaan testilenkillä antanut mitään koodia. Pitää vielä hetki seurailla, mutta voisko olla että mystinen lambda-vika olisi selvitetty. Toivotaan!

Link to comment
14 tuntia sitten, fidelisjk kirjoitti:

No sieltähän se lambda-koodi taas syttyi. Käyntiin kyllä lähtee yskimättä ja normaalisti nyt mutta se perkuleen lambda.... Pitääkö sitä vaihtaa vielä sekin vaikka vasta alta vuoden vanha. 

Mikä on vikakoodi? 

 

Link to comment

Koodi oli 1. Lambdalle (jännite alhainen). Ostin Boschin lambdan ja vikavalo katosi sillä eikä ole tullut takaisin. Tosin nyt nyt taas hieman yskien lähtee käyntiin, varsinkin jos hetken seisoo. Kaasua antamalla lähtee paremmin, eli olisiko nyt samaan syssyyn paukannut polttoainepuolen vika sit päälle. Ei anna mitään koodeja, mutta voiko polttoainelinjasta näissä vuotaa linja tyhjäksi tms?

Link to comment

No nyt on itselläni vähän sama. 3-4 päivää seisottuuan e12 1.4 corolla ei meinannut lähteä millään käyntiin, pyörittää ja välillä hennosti yskii, sitten viimein käynnistyy ja käy ja kulkee täysin normaalisti, ei vikakoodeja. olisko tuo bensapumppu mennyt kaput? 215tkm ajettu autolla. Motonetissä satasen tuo pumppu (jos oikea) oletan että siinä tulee mukana nuo vastaventtiilit ym? Onkohan se pumppu tuon verhoiluun tehdyn katkoviivan alla,. näyttää että sen voisi puukolla leikata auki?

http://www.saunalahti.fi/~p406883a/images/Autot/Corolla/luukku.JPG

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...