Jump to content

KE70 vm80 ei käynnisty


Recommended Posts

Corolla KE70 4k 

Auto on seisonut kuivassa tallissa kymmenisen vuotta, on vuosittain muutaman kerran käytetty ja aina lähtenyt helposti käymään. 

Viime talvena ei enää lähtenyt käyntiin, en sillon alkanut sen enempää tutkimaan vaan nyt tutkin ja tuntuisi ettei bensapumppu pumppaa bensaa. 

Laitoin bensakannusta letkun bensafiltterin tulopuolelle suoraan kiinni ja pyöritin starttia eikä filtteriin tullut yhtään bensaa. Laitoin sen jälkeen bensakannusta letkun suoraan bensapumpun tulopuolelle kiinni eikä käynnistynyt. Letkun sisäpuoli ei kostunut joten tuntuisi ettei pumppu pumppaa bensaa.

Olisko vinkkejä mitä kannattaisi yrittää, pystyykö bensapumppua jotenkin korjaamaan? Vai uutta vaan tilalle? Niitäkään ei taida saada kun Ebaysta ja niissä vähän epäilyttää että tuleeko sieltä varmasti oikean mallinen. 

Link to post

Jos siinä pumpussa on 6 tai 8 ristipääruuvia, niin pystyt sen avaamaan. Siellä sisässä on 2 läppää ja alipainekalvo.  Voi ottaa koko pumpun irti ja kokeilla siitä lohkon sisään menevästä käyttövivusta toimiiko pumppu. Kun painat, niin pitäisi puhalta ilmaa ulos ja päästämällä taas imaisee sisäänpäin toisesta (tankin puoli). Jos ei imaise, niin silloin ne läppäventtiilit jumivat. Voi tietysti olla alipainekalvokin halki, mutta silloin pumpun alapuolella olevasta juorureiästä pitäisi tulla bensaa ulos. Putkikin voi olla tukkeutunut, jos päässyt kuivumaan pitkän aikaa.

Link to post

Itse juuri herättelin yhden Suzuki Alton bensapumpun niin, että otin konehuoneen filtteriltä pumpulle menevän letkun irti ja täytin sen bensalla, ja samaan aikaan annoin huikkaa kaasariin ja höräyttelin konetta. Tätä kun toisti muutaman kerran, niin hetken päästä pumppu alkoi imemään konehuoneeseen laittamastani lasipurkista bensaa ja pian sen jälkeen jaksoi nostaa tankiltakin bensaa. En tiedä oliko pumppu jotenkin "kuivahtanut", mutta tuolla tavalla se heräsi ainakin toistaiseksi henkiin.

Ps. ei täällä kukaan sattuisi tietämään mitään vanhaa maakuntien varaosaliikettä tai muuta paikkaa, jossa voisi olla osavarastoa vanhempiin autoihin, kun tuohon Altoon(-85vm) ei tunnu löytyvän etuiskareita ei niin mistään. Autodocit yms. selattu läpi moneen kertaan, mutta ei niin ei...

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...