Jump to content

avensis


Jasen8555

Recommended Posts

Ajonestolla on oma ecu, joka on virtalukon yhteydessä. Mutta koodit on ohjelmoitu moottorinohjausyksikköön, joka sijaitsee hanskalokeron takana. Helpommalla pääset todennäköisesti korjaamalla tai ohjelmoimalla ajoneston, niin että se tunnistaa oikean avaimen. Mikä ajonestossa on ongelmana?

Link to comment

katkaisee kipinän eli ei lähde käyntiin kipinä tulee hetken ja katkeaa sitten.vikakoodiksi antaa 99 eli ajonesto.nollausta on yritetty ja ollut ilman akunkenkää ja kaikki temput mitä toyotalta on kuultu.kiinostaisi se voiko laitetta ohitta kun uusi ohjelmointi kait maksaa hunajaa.

Link to comment
On 19.3.2019 at 15.13, Jasen8555 kirjoitti:

katkaisee kipinän eli ei lähde käyntiin kipinä tulee hetken ja katkeaa sitten.vikakoodiksi antaa 99 eli ajonesto.nollausta on yritetty ja ollut ilman akunkenkää ja kaikki temput mitä toyotalta on kuultu.kiinostaisi se voiko laitetta ohitta kun uusi ohjelmointi kait maksaa hunajaa.

Saitko selville miksei ave käynnisty? Mulla sama koodi.? Jos laittaa ns väärän avaimen niin ei hörähdä ollenkaan mut oikealla avaimella hörähtää ja käy sekunnin. Koodi ainoastaan 99.  Bensapumppu työntää hyvin painetta startin jälkeenkin muutaman sekunnin eli vika muualla. 

Link to comment

Nyt sitten ihan harmaa muistikuva varaosatiskiltä JA ISOLLA VARAUKSELLA, kun sattu edellinen asiakas tilaamaan avainta, ja kuuntelin vieressä, niin muistaakseni sanoi, että onneksi et teettänyt siihen avainta, kun se olis laittanut sen varkaudeneston johonkin suojatilaan, ja sen jälkeen sen joutuisi ohjelmoimaan uudelleen. 

Olisko nyt teillä käynyt samoin, että kokeiltu teettää avainsepällä vara-avainta ilman saattomuistia? 

Mutta semmoinen tuli mieleeni, että oletteko koittaneet sitä sillä huoltoavaimella? siihähän ei ole ovikakeja, mutta on se saattomuisti tuolle varkauden estolle. toimiiko samalla tavalla? Tai siis kai avensiksessa on samalla tavalla kuin japseissa ja turkin rollassa, että on yks erivärinen avain, joka on tarkoitettu sitä varten, että saa jättää huoltoon tuon kanssa. 

Link to comment

Eipä ole kuin kaksi avainta ja molemmissa kakenapit.  Sammutin auton ja kävin minuutin kahvitunnilla ja sit ei enää käynnisty. Hörähtää vain. Kaivelin vikakoodin 99 sillä johtokikalla ja moottorivalon vilkutuksista laskin.  
 

Koodi viittaa ajonestoon mutta kaveri sanoi ettei se edes hörähdä jos ajonestosta kyse. sit testasin silleen ettei ajonesto pysty havaitsemaan avainta niin silloin ei tosiaan edes hörähdä.  Ihmetyttää vähän toi vikakoodi..

 

Täytyy koittaa saada skooppi jostain että näkee tuleeko suuttimille virtaa. Fluken mukaan ei tule kuin heti startin alussa...mutta sekin vilahtaa niin nopeasti ettei voi tarkkaa sanoo....  Sytyttää kyllä kokoajan ku tulpat ottaa irti

 

kampiakselin asentotunnistinta epäilen vaikka yleismittari näyttää kyllä ohmeja oikeen määrän.  Fluke mittas jotain 300hz taajuutta noin 1vac jännitteellä. 
 

Nääon näitä ku ei viittis muutaman satasen pirssin ostella satasilla osia

Link to comment

No ihme laitos on tuo ... jätin avaimen virtalukkoon ja virrat päälle 40minuutiksi. Lähti käymään?  Jossain foorumilla Lontoon murteella joku neuvoi niin tekemään.. 

Mikähän taika tuossa oli?  Toimii kuitenkin molemmilla avaimilla ihan normisti että että???

Link to comment

Morjensta.

Tuli ostettua Toyota Avensis T220 1999 1.6 ja pari kertaa on tehnyt tämän topicin kirjoittajan tapaiset temput.

 

Eli yleensä jos akku on ollut irti, niin ekassa käynnistyksessä hörähtää, käy sekunnin ja sammuu. Uus startti ja lähtee normaalisti. Kerran on tehnyt ton myös ihan normaalilla käynnistyksellä sen jälkeen, kun yritin kauko-ohjainta saada uudelleen ohjelmoitua (ilmeisesti kake on mykkä).

 

Vinkkeja ja/tai neuvoja miten edetä? Onko näistä pimennyt näitä ajonestoja, tai onko tuo oireilu seurausta jostain? Esimerkiksi onko avaimen siru väsymässä tai jotain?

Link to comment

Onko toi 4A-FE koneinen vain onko jo vvti kone eli 3ZZ ?  Jos tossa on ZZ kone, niin vaihda imusarjan tiiviste ihan ekaksi. (ellei tuota ole hiljan vaihdettu). 

Noita on ollut paljon, että kovettuu tuo tiiviste ja silloin tekee just sitä että ensin hörähtää käyntiin.. ja sammahataa..  (ellei paina kaasua samalla kun käynnistää. Jos antaa heti kierroksia, niin ei sammu)

Ja sitten mun mielestä kannattaa hakee ihan toyotalta tuon tiivisteen, kun ei se sielläkään maksa kun jotain alle 20 € 

 

 

Link to comment
1 tunti sitten, MaunoJokinen kirjoitti:

Onko toi 4A-FE koneinen vain onko jo vvti kone eli 3ZZ ?  Jos tossa on ZZ kone, niin vaihda imusarjan tiiviste ihan ekaksi. (ellei tuota ole hiljan vaihdettu). 

Noita on ollut paljon, että kovettuu tuo tiiviste ja silloin tekee just sitä että ensin hörähtää käyntiin.. ja sammahataa..  (ellei paina kaasua samalla kun käynnistää. Jos antaa heti kierroksia, niin ei sammu)

Ja sitten mun mielestä kannattaa hakee ihan toyotalta tuon tiivisteen, kun ei se sielläkään maksa kun jotain alle 20 € 

 

 

4A-FE on. Pienesti hikoilee suuttimien tiivisteiden ympäriltä, mutta brake-cleanerilla ei käynti muutu. Tyhjäkäynti on vähän matalahkon tuntuinen, mutta mitään muuta konkreettista oiretta ei ole.

Tuo että sammuu startin jälkeen on tosiaan ilmennyt vain kolmesti.

1. Yritin keskuslukituksen kaukosäädintä saada toimimaan (virrat pois-päälle-pois jne)

2. Akun kengät oli irti, kun vaihdoin pakoputken alkukäyrän ja pikkuputken ennen kattia (reilu vuoto, sopeutumien nollaus käyttämällä akku irti)

3. Kun vaihdoin akun kengät ja asensin lisävalot samalla. Orkkiskenkien + oli lähes läpi poikki ja startti oli välillä (varsinkin kylmänä) todella laiska

Ja joka kerralla kuin kääntäisi virrat pois. Eli startti pyöräyttää normaalisti sen 2-3 kierrosta, kone herää eloon ja "ryntää" sinne noin 1500rpm (näin tekee joka startissa aina, aikalailla kaikki autot) ja ehkä 0.5-1 sekuntia myöhemmin sammuu kuin olisi virrat kääntänyt pois. Uusi startti heti perään tai vaikka minuuttia myöhemmin, niin aivan normaalisti jää käymään.

Auton mukana tuli ilmeisesti orkkisavaimet (oviin ja virtalukkoon, virtalukon avaimessa iso möliskö ja kaksi nappia, avaimien merkki Valeo) ja melko uudet tarvikeavaimet (ilman kaukosäätöä).  Molemmilla avaimilla auto lähtee aina normaalisti käyntiin jne. Kaukosäädin on ilmeisesri rikki, mutta eipä toi haittaa kun sain oven lukon herkisteltyä.

Pelottaa vain, että tuo olisi ajoneston oireilua. Useammassa erimerkkisessä tämän ikäluokan vehkeessä on ajonesto toiminut juuri noin, että moottori hörähtää muttei jää käymään. Olen tässä yrittänyt googletella suomeksi ja englanniksi, eikä ajonestosta löydy oikein kunnollista tietoa. Kaveri on Toyotan huollossa töissä ja lupasi asiaan perehtyä jahka kiireiltään ehtii.

Käsittääkseni tuossa ajonesto koostuu kahdesta osasta - virtalukon ympärillä olevasta lukuyksiköstä ja ECU:sta (moottorinohjausyksikkö). Lukuyksikkö lukee avaimen sirun ja morsettaa/lähettää koodin ECUlle, joka vertaa koodia ECUun ohjelmoituun. Ainoa keino "ohittaa" tuo lienee lukea ja ohjelmoida ECUn eeprom uusiksi, mutta Toyotan ECUn koodista tai yleisesti tiedoista ei ole pikaisella hakemisella löytynyt mitään (hassua sinänsä, vaikka varmaan yksi maailman yleisimpiä autoja tämmönen).

Vehkeet löytyisi eeprommin lukemiseen ja uuden ohjelmoimiseen, mutta melkoista venäläistä rulettia ilman pohjatietoja. Eikä muutenkin kun auto toimii kuten pitää, nää ajonestot on vaan pilanneet niin monta hyvää autoa (kaveri sanoi hyvin: ajonesto on auton omistajaa ja merkkihuoltoa varten).

Link to comment

Nytpä en osaa sanoa varmaksi, oliko noissa 4A-FE koneisissa avensiksissa jo ajonesto.  OBD2:sta niissä ei vielä ole. se tulee vasta jos on zz koneella. 

Ja jos on ajonesto, niin semmonen pikkunen saattomuisti on siellä avaimen sisällä, jonka se lukee. Jos on kakellinen avain, niin se saattomuisti on joko sen kake palikan ulkopuolella heti avaimen varren päässä tai sitten sen kake mokkulan sisällä semmonen musta muovin palanen.  

Kun avensiksessa on Boshin sähköt ja itellä enemmän kokemusta corollista jossa Densot ja esim. 95 mallin Corollassa afe koneella ei vielä ole ecussa ajonestoa.  

Tuo sammuminen askarruttaa, että olisko kuiteskin joku muu simppeli sähköjuttu. Esim. maajohto on aika tyypillinen, että hapettuu vaihteiston päältä.  Virtalukon pohjia on myös mennyt.  elektroninen virranjakajakin saattaisi olla syyllinen. Tai sitten polttoaineen saannissa katkos.  Tankissa oleva esisuodatin on tukkeutnut monella, mutta sen ongelman huomaisi kyllä ajossa.  Mutta sitten pumpun releen temppuilu voisi kanssa selittää. Startilla saa nostettua bensanpaineet ylös, mutta kun pitäisi virrat päällä pysyä pyörimässä, niin jos rele ei yhdistäkkään, niin sammahtaa sen takia. (tuossahan on kanssa varmasti kaksi eri tehoaluetta polttoainepumpulle ja startissa se ajetaan täydellä teholla, mutta tyhjäkäynnillä ja alemmilla tehoilla putoo puolelle teholle, eli esivastuksen kautta  )  

Jotenkin musta tuntuu, että ecu puolen ongelmat, samoin kuin sen avaimen tunnistimen ongelmat kuulostaa vähän semmosilta, ettei oo tyypillisiä Toyotalle. uudemmissa ecuissa saa sen avaimen kyllä aktivoitua eculle ilman mitään ihmeellistä. tarvitaan vain aikaa ja vaikka paperiklemmari :D 

 

 

Mutta nyt sitten tämä EI varmasti toimi siinä sun AFE koneisessa, koska siinä ei oo vielä obd2 ecu.  Mulla ei oo mitään tietoa, hajooko tuossa jotain, jos menee tekeen tuolle sun vanhan mallin eculle. Sillä virrat päälle ovi auki kiinni... määritetään tuolle kaukosäätöisille oville uusia avaimia..  Varmasti joku vastaava proseduuri siellä oli millä saa niitä avaimia kerrottua sitten ajonestollekkin, kunhan on yksi avain, jonka se tunnistaa, jos siinä nyt edes on sitä ajonestoa.  Tuon saat muuten helposti testattua sillä tavalla, että otat sellaisen avaimen, jossa sulla on ne kake nappulat, ja poistat sen sisältä kaiken..  Jos sen jälkeen ei lähde käyntiin, niin sitten on varmasti ajonesto tuossa :)  

Tämä on siis hyvä tietää muidenkin, jos joutuu joskus ostaan ecun vaikka romikselta, niin ei oo pakko saada avainta mukaan. 

Sen jälkeen kun yhden avaimen saa rekisteröityä, niin muut saakin sitten lisättyä esim. techstreamilla. Mutta tämäkin sitten taas uudemmissa obd2 ecuissa :D 

 

 

Link to comment

Kiitos vastauksesta!

Itseasiassa tuo virtalukon pohja voisi oireilla noin, ei vain tullu mieleenkään kun on varmaan 15 vuotta aikaa siitä, kun on edellisen kerran virtalukon pohja mennyt autosta.

Voisihan tuon ajoneston olemassaolon noin testata, mutta pakollinen varuste se on ollut 1.10.1998 lähtien. Sitä en ole tosin katsonut runkonumerosta, onko tämä 1998 vuoden puolella tehty 1999 mallinen.

Mutta täytyy tänne kirjoitella jos saan mitään selville. Toistaiseksi toiminut ongelmitta noiden kolmen hikan jälkeen.

Link to comment

T22 Aven virtalukon pohjasta kuluu muovihahlo ja alkaa toimia huonosti. Sen saa korjattua helposti itsekkin, joutuu vaan virtalukonpohjan purkamaan irti jokatapauksessa. Jotain täytettä keksii kuluneeseen hahloon, esim. itse laitoin alumiinipalasen liiman kanssa.

Jos nyt siihen vika paikantuu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...