Jump to content

Takaoven vesi ongelma


Recommended Posts

Kovassa joka päiväisessä käytössä on Toyota Carina E viime vuosituhannen lopulta, käy ja kukkuu hienosti. Nyt on tullut takapenkin jalkatilojen vesi ongelma. Alkuun ihmeteltiin kastuvia lattiamattoja kun selvisi ettei kysymyksessä ole ohi menevä oire asiaa tutkittiin lisää. Selvisi että takaovien tiivisteiden välistä tulee vettä sisään. Itse oven tiivisteet on hyvässä kunnossa mutta kun takaovien ikkunoihin tulee vettä ikkunan alareunan tiiviste valskaa sitä oven sisään. Sieltä vesi sitten valuu oven sisäpaneelin ja pellin välistä sisälle, tiivisteen yli ja takapenkkien jalkatiloihin.

Oven alareunan vesireijät on auki. Mietin saako ikkunan alareunaan jostain uutta tiivistettä ja pitääkö oven sisäpaneelin ja pellin välissä olevien muovien olla vesitiiviitä jotta vesi jää oven sisää ja valuu sieltä vesireikien kautta ulos tiivisteiden ulkopuolelle? Miten tuo pitäisi korjata jotta tulee oikein ja hyvä?

Link to post

Otitteko lattiamattoja ylös? Aikanaan samaa ongelmaa ihmeteletiin yhdessä Carinassa ja siellä oli reikä pohjalevyssä B-pilarin kohdilla, josta fuskasi eturenkaiden viskomana vettä latiamattoon. Voi olla myös kynnys/helmakotelo niin täynnä mujua, että sieltä sisätilaan vievät aukot fuskaa kosteuden lattialle. Oven kautta saa tulla vettä aika helvetisti että se kertyy nähtäväksi kerrokseksi. Mutta jos tuosta oikeasti on kyse, niin kannattaa tehdä seuraavat:

- avatkaa se ovi kunnolla niitä höyrynsulkumuoveja myöten ja kaapikaa oven pohja tyhjäksi mujusta jota sinne on varmasti kertynyt. Sulkumuovi on oltava tiivis vaijereiden/tankojen läpivientiä lukuunottamatta.

- varmistakaa, että meneehän ikkuna varmasti ylös asti. Joskus hissi kuolentuu pikkasen ja ikkuna valahtaa kiinni ollessaan millin auki, riittää veden pääsemiseen sisälle ja on vaikea havaita.

Ulkopuolelta lasia pitkin valuvan veden ei pitäs päätyä mitenkään sisälle. Lasin alareuna on kiinni ollessaan viitisen senttiä ovipellin sisälle saakka joten se vesi valuu lasia pitkin sen alareunaan ja tippuu siitä oven pohjalle josta reikien kautta auton helmapeltiä pitkin maahan. Muutamat tipat jotka pyrkii oven sisärungon suuntaan esimerkiksi kaarteissa ajaessa stoppaa höyrynsulkumuoviin. Se ovipellin ja lasin saumassa oleva tiiviste kannattaa vaihtaa jos se on kadonnu matkalla tai ihan onneton, eli rako on useamman millin. Muutama rako/repeämä siellä täällä ei vielä aiheuta tuommosta vedenpaisumusta. Korjaamolta voi yrittää kattella korvaavaa, mutta ite lähtisin kysymään ihan Toyotan tiskiltä...

Edited by Reivn
Link to post

Takapenkin jalkatilasta on matto nostettu ylös ja sen alla on ehjää peltiä. Ovista otettu paneelit pois ja sen jälkeen auton päälle laskettu vettä, se tukkii muovien välistä sisään kun ikkunan alareunan tiiviste päästää oven sisään. Muovien kiinnitys massa/liima on päässyt 24 vuodessa vähän kuivumaan ja kovettumaan eikä oikein enää pidä. Käytän muovit irti, putsaan oven sisältä ja liimailen vanhan muovin takaisin mikäli ehjä, mikäli ylimääräisiä reikiä laitan uutta muovia tilalle. Toivottavasti alkaa vesi pysymään ulkona. Uuden tiivisteen löytyminen lasin alareunaan saattaa olla haasteellista.

Link to post
Aktiivi

Miten muovi oli asennettu? Muistelen että Eemelissä muovin alareuna kuului olla taitettu oven sisäpuolelle joka ohjaa muovia pitkin valuvan oven sisään ja sieltä vesireikiin.

Link to post

Ja mikäli edelleen kastuu jalkatila, niin sitten etuloksun lokarin alle kannattaa katsoa, ettei ole kynnyspalkin päässä reikää, jolloin etupyörän heittämä vesi valuu palkin sisälle, ja siitä sitten kynnyskotelon reikien kautta auton sisälle.

Toinen mistä voi tulla, niin iskaritolpan yläpäästä reiästä tai huonostatiivistyksestä.

Ja sitten jos edelleenkin hukassa tulopaikka, niin matot pois... kuivaa lattian.. ja sitten hommaa vaikka apteekista ison injektioruiskun, sillä sitten vettä kohdennetusti paikkoihin, joista epäilee veden tulevan sisään.  

Tuolla metodilla itse löysin tehtaalta asti puuttuneen korikitin MR2:sta, josta johtui targan vuodot. 

  

Link to post

Muovit oven sisälle uusittu, niitä on kaksi päällekkäin ja kun vähän järkeili niin tulin siihen tulokseen että sisemmän pitää mennä oven sisäpellin ulkopuolelle niin vesi ohjautuu oikeaan suuntaan. Ei tarvinnut muoveihin paljoa koskea niin olivat irti, nyt on uudet ja uudella massalla kiinni. Mikäli ei tule lähipäivinä vettä niin pitää ottaa vesiletku esiin ja testata vieläkö tulvii autoon sisälle. Kiitos neuvoista, tajusin muovien oikeat paikat paremmin.

Link to post

minä hain kans kauan samanlaita vesi vikaa ja löytyi kun takatilan bitumi halkeillut ja vesi pääsi sisään pohjassa olevien vahvikkeiden reiistä sisään.bitumit kun otti pois oli reiät pohjapellissä jo tehtaan jäljiltä,etupäästä kumitutit vaihdoin ja uusin bitumit loppu siihen. 90333-25003 ja 90950-01392 ja 90467-06131-B2

noi oli mitä vaihdoin auto kylläkin celica

http://www.japan-parts.eu/toyota/eu/1995/celica/st205l-blmvzw/3_252570_007_/body/5305_floor-side-member

Edited by celica gt
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...