Jump to content

Yariksen vakkari


Recommended Posts

Ongelma. Olen etsinyt manuaali yarikseen (2010) vakkaria, mutta en ole löytänyt mistään, mimmonen siihen tulisi asentaa. Ratti on erilainen, kun kaikissa YouTube videoissa. Eli se tavanomainen oikealle puolelle asennettava viiksi ei käy. Minkälainen vakkaria siis tulee rattiin, joka varustettu äänensäätimillä ja airbag on mallia "päärynä väärinpäin"

Link to post

Jostain muista lukeneeni ettei europaan mallin Yariksen ECU tukisi Cruisea, siksi pitää laittaa toi tarvikemalli. Voin kyllä olla väärässäkin, mutta tämmöinen jäänyt jostain mieleen...

Itsellä oli toi Gold Cruise vm.2005 Corollassa, ja hyvin toimi. Isukilla Hiacessa toi LiteOn, ja muuten toiminut hyvin, mutta pari kertaa vaan ilman syytä pudonnut pois päältä

Link to post

Mä laitoin joskus 2005 euro corollaan tuon orkkisviiksen semmosella tempulla, että vaihdoin siihen japsi mallin ratin. itse asiassa Ravin ratti oli täsmälleen samanlainen kuin se corollan oma, mutta sisuksen kiinnitykset oli sitten semmoset, että toi orrkis viiksi sopii.

Ehdotankin, että haet romikselta siihen toisen ratin, jossa viiksi valmiina. Jos on sähkönen kaasupoljin, niin niissä kaikissa ecu tukee cruisea. Näin mulle on kerrottu. 

Huomaa kuitenkin, että se bägin kiinnitys on myös yleensä erilainen noissa rateissa, joten bägi pitää tulla mukana, ja yleensä tulee myös se mötikkä, jossa se sähkö kulkee. 

 

 

Link to post

Kattoo tuleeko rattiakselin luona cruisen johtoja ja tekee ite sopivat napit kojelautaan. Cruise viiksessä on vastuksilla tehty nappien toiminta. Priuksissa myös piti vaihtaa jarruvalon katkaisia 2 piiriseksi, voi olla että manuaali vehkeissä vielä pitää lisätä kytkimelle anturi?

Link to post
1 tunti sitten, miksune kirjoitti:

Kattoo tuleeko rattiakselin luona cruisen johtoja ja tekee ite sopivat napit kojelautaan. Cruise viiksessä on vastuksilla tehty nappien toiminta. Priuksissa myös piti vaihtaa jarruvalon katkaisia 2 piiriseksi, voi olla että manuaali vehkeissä vielä pitää lisätä kytkimelle anturi?

jep. tuo kytkin polkimen "kytkin" joko on tai ei.  2005 mallin farkku corollasta tuo puuttui, mutta oli aika helppo sinne itse lisätä. Johdot tuli sitten ihan vain sulakerasialle oikeisiin nastoihin.  2006 mallissa tuo oliskin sitten ollut jo valmiina. Ulkoo en muista oliko ON -OFF mallia vai OFF-ON.  

Tuon näkee siinä kohtaa niin, että kun cruise viiksestä painaa, niin menee kyllä sillai päälle, että valo syttyy cruisen merkiksi, mutta ei pysty asettaan nopeutta.  Tuosta päätellen se on nimenomaan niin, että poljin ylhäällä ne nastat on kytketty yhteen.  (kokeilemaan pääsee siis hyppylangalla.  en suosittele jättään noin, koska hätätilanteessa cruise ei lähde päältä. Esim. jos alkaa liukkaalla lyödä pyörät tyhjää) 

Tosiaan jos viritteleen alkaa, niin heittää sen cruiseviiksen kiinni muualle kuin rattiin, ja kytkee vain noi johdot siihen. Tosin on se niin paljon mukavampi käyttää kun pyörii ratissa mukana oikeassa kohtaa, että maksaa vaivan hommata toimiva ratti.  Ei noi romiksella niin paljoa maksa.  

 

Link to post

Ratin sisältä löytyy kaikki samat liittimet, kuin toisessa rattimallissakin. Eli uskon kyllä, että se ns. halpasarjakin kävisi, jos vain viiksen saisi kiinni. mitään ylimääräisiä boxeja tuohon ei tarvita. Se, että jarru ja kytkinpolkimille saattaa joutua laittamaan anturit, vaikka niissä kyllä jonkinmoiset on, sillä kytkin pitää olla pohjassa kun käynnistää ja jarruvalokin osaa syttyä ,niin on siellä. Oikeastaan ainoa ongelma on tuo viiksen kiinnitys. Se, että käykö tuo vasemmalle tuleva viiksi noihin muihin liitoksiin, niin sitä en tiedä. Pari vuotta sitten Priukseen laitoin tuollaisen 30€ sarjan ja helppoa oli ku heinänteko.

 

Ja juu, en kyllä rupea tuonhintaiseen autoon laittamaan 500€ vakkaria :D

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...