Jump to content

Ke70 -83 stw lämpö ja bensamittari ei toimi


Recommended Posts

Lämpömittari ja bensamittari elottomia. Kokeiltu mittaristo vaihtaa, ei vaikutusta.

Maadotukset putsattu ja lisätty maadotus,

Sulakkeet katottu ja vaihettu mut ei sekään auta. Onko ldeoita missä vois olla vika tai mitä kokeilla. Sähköt muuten ok, lataa hyvin yms.

 

Link to post

Nimenomaan mittariston maadoitukset tsekattu? Jos sama ongelma kerran toisellakin mittaristolla ja mittaristot PITÄISI olla toimivia, niin miten mittaristoon tulevat johtosarjan liittimet?

Link to post
Posted (edited)

Mittaa sieltä mittarin takaa jännitteet M4 pulttien kierrenastoista. Yleismittarilla pitäisi olla yhdessä +12V (syöttö), toinen on maa ja kolmas on reguloinnin jännite.

jos regu ei anna 5-7V ulos, niin siinä vika, +12V ja maa jos puuttuu, niin muualla vika. 

Periaatteessa ainakin sen käämiregulaattorin voisi kait korvata 7805:llä  ja tarvittaessa lisäksi vaikka trankku, jos 7805 antama 1A ei riitä.

Ne mittarit toimi näissä:

http://www.retrojdm.com/ScanViewPage.asp?ScanID=24&Section=Body Electrical&DPI=100&Filename=04-35 - Fuel Gauge and Water Temperature Gauge, Fuel Gauge.jpg

Edited by Laju
Link to post
Posted (edited)

Kuulostais kyllä et sama ku tuossa carinassa, täytyypä nyt ruveta tutkiin korjauskirjaa ja testailla. Kiitos neuvoista niinjoo ja öljyvalokaan ei pala mutten kirveelläkään muista oliko vanhassa mittarissa sama vika vai oisko vaan poltin menny

 

 

Edited by Osku94
Link to post

Muka ollu niin kiire ettei oo kereny perehtyä asiaan mut nyt viimeviikonloppuna päätin testata erillisellä bensamittarilla mut sekään ei toiminu, laitoin sit tankinanturille toisen maadotuksen mut ei sittenkään toiminu. Aattelin sit et katon ajankaa mittarinsähköjä myöhemmin. Mystisesti kesken työmatkan maanantaina lähti hetkeks toimiin ja kotimatkalla lähti toimiin ja siitäasti toiminu hyvin 😂 täytyy vielä kattoo mikä lämpömittaria vaivaa.

Link to post

Toyota laatua..  ne tuppaa korjaamaan itse itsensä :D   Noinhan se oli MR2:ssakin.. ensin ei polttoainemittari tajunnut, että tankki on täynnä, mutta kun oli hetken ajellut, niin johan alko näyttään oikeata :) 

Mut lämpömittarissa varmaan anturi tai anturin pään liitosksessa vikaa. 

 

Link to post

E8 corollissa yleistä, että jos tankkaa täyteen, nii näyttää nollaa (jopa alle) ja sit kun hupenee, nii alkaa pikkuhiljaa näyttää oikein, liekkö johtuu siitä, että harvoin tankataan yli puolentankin, kun ei oo rahaa :D

Link to post
22 tuntia sitten, MKTuning kirjoitti:

E8 corollissa yleistä, että jos tankkaa täyteen, nii näyttää nollaa (jopa alle) ja sit kun hupenee, nii alkaa pikkuhiljaa näyttää oikein, liekkö johtuu siitä, että harvoin tankataan yli puolentankin, kun ei oo rahaa :D

Näissä farkuissa tuskin useesti oo paljoo yli varttitankkia ku niin pirun hitaita tankata ku potkii bensaa takas ylös 😂

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...