Jump to content

KE10 Corollan kuskin lukko ei toimi


Recommended Posts

Kyseinen ongelma on ollut niin kauan kuin autokin minulla, joten historiasta ei valitettavasti ole tietoa. Ongelmana on siis se, että ovea ei saa lukkoon. Jos painaa sisäpuolelta lukkonupin kiinni, niin siellä selvästi vastustaa eikä painu pohjaan asti. Avaimella saa kyllä lukkoon ja napsahtaa nätisti, mutta avainta ei saa lukosta ilman että lukitus aukeaa. Avain toimii siis vain välillä 45-00, kun sen tulisi toimia 45-15 (näin kellotaulua ajatellen, pahoittelet jos selitän epäselvästi. Lukosta puuttuu se tyhjä väli, että avaimen saisi pyöräytettyä nolla-asentoon ilman että lukitus aukeaa.

 

Repsikan puolella toimii oikein. Aikani ihmeteltyä purin repsikankin ovipahvin, ja siellä tuo lukon kiinnitys vipuvarteen on toteutettu eri tavalla. Eli kuskin lukon ei ole varmaan edes mahdollista toimia tuollaisenaan kuten pitäisi? Onkohan tuo räpelletty jostain toisesta autosta? Avain kyllä sopii siis nätisti molempiin oviin, peräluukkuun ja virtalukkoon mutta tuo nyt ei taida olla mikään kovin harvinainen homma näissä vanhemmissa peleissä.

 

Kysymys on siis se että ajattelenko väärin ja tuon pitäisi toimia, tai saisiko tuon jollain fiksillä toimimaan, vai ostanko uuden lukon jossa samanlainen kiinnitys kuin kuvassa olevalla repsikan oven lukolla jolloin tyhjän liikkeen pitäisi myös onnistua? Tällöin toki on riskinä että saattaa joutua käyttämään eri avainta kuskin lukkoon kuin muualle autoon.

 

Ylempänä kuskin oven lukko (nyt irrallaan tuosta vivusta, mutta tapit siis menevät reikiin) ja alempana repsikan oven lukko.

 

 

vasenlukko.jpg

oikealukko.jpg

 

EDIT: Pohdittuani hetken niin kyllä tuo taitaa olla räpelletty tuo kuskin lukko, niin sattuisiko jollain olemaan jouten vai tilaanko amerikan ihmemaasta?

Edited by Migeres
Link to post

vaiha puolelta toiselle avainpesä niin toimii kuskin oven lukko avaimella... toimiiko se ovenlukko siitä sisä napista ilman tuota oven avain pesää? jos nyt ymmärsin oikein että se vika siinä avain pesässä...

Link to post

Lukkojen pitäisi olla muuten samanlaiset, mutta käyttövarsi on toisessa peilikuvana.

Jos täysin uudet haluat, niin joutuu idän tai lännen ihmekauppaan.

Ke30 ja KE70 menee varmaankin melko helposti, muttta todennäköisesti joudut hieman lukkopesän koloa hiomaan, jos eivät kohdistustapit menee kohdalleen.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=toyota+ke10+door+lock&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=toyota+ke10+door

 

p.s Tämän mukaan olis samat lukot KE10,20,30 ja TA-sarjassa

https://www.ebay.com/itm/DOOR-LOCKS-2-SUIT-COROLLA-CORONA-CRESSIDA-CROWN-DYNA-HILUX-LITEACE-SPACIA/252397612427?hash=item3ac411ed8b:g:BBoAAOSwhQ5XQBlz

Edited by Laju
Link to post

Ei toimi siis napista, joten puolelta toiselle vaihto ei passaa. Mutta periaatteessahan varmaan peräluukusta voisi vaihtaa päikseen? Äkkivilkaisulla samanlainen tsydeemi kuin repsikanpuolella, ja kontissahan se riittääisikin että aukeaisi avaimella jos menisi kuitenkin lukkoon kiinnilaitettaessa kuten ennenkin. Käytettykin toki passaisi jos kontinluukun lukko ei pelitä, vaan liekö saatavilla. Täytyy alkaa tutkailemaan.

Link to post

Voisi olla että se napin ja lukkorunkon välinen tanko ei ole enää suora. Silloin ei paina tarpeeksi pitkälle. Näyttää kyllä tuo lukkosylinterin takaosakin olevan eri toisella puolella.

Periaatteessa kontin lukko käy. Siinähän taisi olla virtalukon avain, kun ovissa eri.

Link to post

Eihän ne olleet, sillä kuluneella virtalukon avaimella saa kuskin oven auki tai lähes millä vaan, mikä sopii siihen pesään. Sarjoitus ei ole kovin vaikeaa, mutta lukkoliikeessä äkkiä kalliimpaa kuin uudet lukot muualta.

Link to post

Voipi tosiaan olla että kulahtanut, kun tällä hetkellä kaikki (ovet, virtalukko, peräkontti) toimii samalla avaimella. Täytyy mallailla jos tekisi vaihdon, saattaisi olla yksinkertaisin (ja ainakin ilmainen) tapa :D

Link to post
40 minuuttia sitten, Migeres kirjoitti:

Voipi tosiaan olla että kulahtanut, kun tällä hetkellä kaikki (ovet, virtalukko, peräkontti) toimii samalla avaimella. Täytyy mallailla jos tekisi vaihdon, saattaisi olla yksinkertaisin (ja ainakin ilmainen) tapa :D

ja Tomi_K nimimerkiltä kannaattaa kysyä onko ottanut jemmaan joku vuosi sitten oli KE10 jä purussa...

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...